Author Topic: График на движение на метрото  (Read 291637 times)

Offline ivanovnikolai188

• Приятел на ГТ
  • Линия: ТБ 1 Тролей: 2112
    • View Profile
    • Email
Re: График на движение на метрото
« Reply #900 on: 11.10.2015, 07:16:17 »
И сега в сайта на ЦГМ има информация за метрото, но разположението на "бутончето" към нея не е особено добро:

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #901 on: 18.03.2016, 20:14:07 »
Някой друг дразни ли се, че метрото не се движи по разписание? Смисъл, едно 80% от влаковете минават 1-2 минути преди разписание по станциите (по МД2). Но най-гадното е уикенд вечер, когато са на 15 минути, случвало ми се е да мине дори 4 минути по рано и става едно чакане после.   :neznam:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #902 on: 18.03.2016, 20:19:44 »
Някой друг дразни ли се, че метрото не се движи по разписание?
Аз се дразня!!!  :qdosan: :qdosan: :qdosan:

Според мен е недопустимо!!! Нали уж това е транспорт, който е независим от всякакви външни фактори?!?  :angry:
vasko - оригиналът! :)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #903 on: 18.03.2016, 20:43:52 »
Някой друг дразни ли се, че метрото не се движи по разписание? Смисъл, едно 80% от влаковете минават 1-2 минути преди разписание по станциите (по МД2). Но най-гадното е уикенд вечер, когато са на 15 минути, случвало ми се е да мине дори 4 минути по рано и става едно чакане после.   :neznam:

Рано сутрин също пристигат по-рано. Съответно ако си в някое от разклоненията Младост или Дружба ще чакаш минимум 12 минути следващото влакче, което си е неприятно.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #904 on: 18.03.2016, 22:33:41 »
Някой друг дразни ли се, че метрото не се движи по разписание?
Аз се дразня!!!  :qdosan: :qdosan: :qdosan:

Според мен е недопустимо!!! Нали уж това е транспорт, който е независим от всякакви външни фактори?!?  :angry:
Да тоя транспорт, левитира....  :hammer:

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #905 on: 18.03.2016, 22:44:29 »
И на мен ми се е случвало влак да мине 2 минути по-рано от времето му по разписание. Другия вариант е разписанието в сайта на ЦГМ да не е вярно.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #906 on: 18.03.2016, 22:54:58 »
Другия вариант е разписанието в сайта на ЦГМ да не е вярно.
Не е това.

Диспечерирането в метрото куца много...  :/

Например, в сутрешен час пик, в общия участък редовно се случва да мине един влак, следващия - след 5 минути, следващия - само след 2 минути, после пак - 5-6 минути :blink: и т.н. (при обявен интервал от 3 минути)
« Last Edit: 18.03.2016, 23:01:33 by vasko »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #907 on: 18.03.2016, 22:56:26 »
Много си на ясно, много!  :fan: Чудя се, до кога ще продължаваш да пишеш небивалици, без въобще да имаш представа от нещата и да си гледаш всичко през твоя "професионален" поглед?

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #908 on: 18.03.2016, 23:03:52 »
небивалици
Я да видим кое е небивалици?

Например, в сутрешен час пик, в общия участък редовно се случва да мине един влак, следващия - след 5 минути, следващия - само след 2 минути, после пак - 5-6 минути :blink: и т.н. (при обявен интервал от 3 минути)
Това е самата истина. Убеден съм, че много хора могат да го потвърдят.

И като се замислим логично кой отговаря за спазването на графика? :arrow: диспечерите.  ;)

Следователно, кой е виновен? :arrow: диспечерите. ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #909 on: 18.03.2016, 23:09:25 »
Невероятна логика, страхотна игра...

И отново показваш, че не разбираш нищо от графика на движение на влаковете. Не разбираш и от системите с които се управляват тези влакове. И отново показваш, колко "голям" капацитет си.  :laugh:

ЕД: Пиши си васенце пиши си, лошото няма... викача на глухите си станал ти...
« Last Edit: 18.03.2016, 23:29:33 by Petko21 »

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #910 on: 18.03.2016, 23:19:27 »
Вече за пореден път използвате детския метод "Аз знам, но няма да кажа! Но знам."

Ако наистина знаехте някакви подробности, то не е лошо да ги споделите, иначе звучите по детски и предполагам, че все повече хора няма да вярват, че знаете нещо.

А по темата:
Графикът не се спазва почти във всички часови пояси и на делничните и на празничните разписания и това е факт.

А кои точно е виновен не е чак толкова съществено. Важното е, че хората не получават тази услуга, която официално е обявена на различни места (табла по станциите, сайт на Метрополитен, сайт на ЦГМ).

А да, забравих - Метрополитен има много добър директор, който е направил много за системата. Защо тогава не вземе да реши и този проблем? :rolleyes:

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #911 on: 18.03.2016, 23:53:42 »
Съжалявам, не исках да става спор пак  :)
Но аз говоря за мен от личен опит - всеки ден ползвам поне три-четири пъти влакове по МД2 в различни часови пояси и почти винаги минават по-рано, но в делник се понася все пак, но почивните дни е малко кофти  ;) например веднъж на централна гара ми се наложи да чакам 20 минути, защото пък следващият влак закъсня..

Сутрешния час пик по МД1 не го коментирам, там от естеството на нещата се движат в хаос. Но днес следобед на Европейски съюз изпуснах влака и след 5 мин дойде следващия на -3, и от Баучер тръгват сутрин 1-2 минути по рано
« Last Edit: 18.03.2016, 23:58:31 by lopik »

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #912 on: 19.03.2016, 00:50:49 »
Да закъснеят, разбирам. Айде, обаче, като Петко знае, да обясни защо подраняват, и на мен ми е интересно?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #913 on: 19.03.2016, 00:57:09 »
Да закъснеят, разбирам.
Е как така?  :blink:

Защо се инвестират милиони в 100% независим от външни фактори (трафик, атмосферни условия и т.н.) транспорт?!? За да закъснява ли?  :blink:

Според мен, допустимото отклонение от графика може да е максимум 30 секунди за цял курс. ;) Все пак това е метро!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #914 on: 19.03.2016, 01:05:58 »
Пътниците не са под брой и не се качват по график. Закъснения винаги има!

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #915 on: 19.03.2016, 11:25:38 »
Защо има закъснения?
Ето "пресен" пример от вчера на МС "Сердика I" посока МС "Бизнес парк". Иде влакчето, всичко ок, но всичкото пътник се струпа на врата 1 и 2,посока на движението говорим, на другите нямаш абсолютно никой! Така от изчакване поне +1 мин. тръгнахме докато всички се качат.
Колко да навакса? Каквото и да е,после на другите станции пак ще стана на плюс работата....
Тая случка е извън час пик!
Хайде сега да се замислим какво става в час пик! Особено на МС "Сердика II" ! Да се замислим сега и каква е вината на оперативния персонал!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #916 on: 19.03.2016, 11:51:23 »
Съжалявам че ще се намеся в тази иначе толкова увлекателна дискусия, но тя не тръгна ли от това, че влаковете се движат преди време, а след това се мрънка че закъсняват. Или аз нещо бъркам...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #917 on: 19.03.2016, 12:52:55 »
Защо има закъснения?
Ето "пресен" пример от вчера на МС "Сердика I" посока МС "Бизнес парк". Иде влакчето, всичко ок, но всичкото пътник се струпа на врата 1 и 2,посока на движението говорим, на другите нямаш абсолютно никой! Така от изчакване поне +1 мин. тръгнахме докато всички се качат.
Колко да навакса? Каквото и да е,после на другите станции пак ще стана на плюс работата....
Тая случка е извън час пик!
Хайде сега да се замислим какво става в час пик! Особено на МС "Сердика II" ! Да се замислим сега и каква е вината на оперативния персонал!
Прекрасен и много точен пример. Като добавим едното закъснение и добавим системите за управление и разстоянието на което трябва да се движат влаковете и картината е готова.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #918 on: 19.03.2016, 13:06:48 »
Напълно съм съгласен с този проблем - той съществува!

Но този проблем може да бъде решен. Нали господин Братоев управлявал метрото много добре? Защо не се опита да реши проблема? Аз ако бях на негово място щях да го реша за отрицателно време.  ;)

Като добавим едното закъснение и добавим системите за управление и разстоянието на което трябва да се движат влаковете и картината е готова.
Системите могат да се препрограмират и параметрите да са други. ;) От кой ли зависи това?  :hm:

Съжалявам че ще се намеся в тази иначе толкова увлекателна дискусия, но тя не тръгна ли от това, че влаковете се движат преди време, а след това се мрънка че закъсняват. Или аз нещо бъркам...
Да не би да намеквате, че влаковете тръгват преди време, за да не закъсняват много, т.е. да компенсират очаквано закъснение като са тръгнали с няколко минути преди време? :eek: :eek: :eek:

Съжалявам да го кажа, но това "решение" показва тотален непрофесионализъм на един диспечер и демонстрира безпомощност, че не може да се открият други решения.  :neznam:

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #919 on: 19.03.2016, 13:21:25 »
Напълно съм съгласен с този проблем - той съществува!

Но този проблем може да бъде решен. Нали господин Братоев управлявал метрото много добре? Защо не се опита да реши проблема? Аз ако бях на негово място щях да го реша за отрицателно време.  ;)
Сподели как :)