Author Topic: МС Стадион Васил Левски (Юнак)  (Read 66872 times)

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: МС Стадион Васил Левски (Юнак)
« Reply #20 on: 09.09.2008, 17:05:31 »
И аз си мисля , че това пак е от изграждането на метрото ! Незнам каква тема има и каде се коментират тези проекти , но все пак говориме за изграждането на метрото и имаики предвид , че станцията е част от този проект , то защо да не ги коментираме тези неща ! Добре , че беше naster1 , за да мога да видя тези проекти , благодаря ! :) И невиждам какво толкова лощо има , че се коментират тези проекти тук , то по същата логика нетрябва да се коментира и изграждането на паркинги над метростанциите , защото има теми за подземните паркинги , нали ?
А що се отнася до строежа , днес сутринта към 9 минах през ЦУМ и видях , че се изкарват вагонетки с пръст ! Имаше доста тюбинги , а на обяд като минах ги нямаше ! Значи усилено се работи там , дано тия японци наи-накрая влязат в някакав график !

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #21 on: 21.12.2008, 00:16:18 »
Големият кулокран на Юнак вече е демонтиран :)

Offline eko

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #22 on: 21.12.2008, 10:33:02 »
Големият кулокран на Юнак вече е демонтиран
Ако някой разбере, че са прекарали композиция по готовия тунел до Юнак за начало на тестванията на готовия участък - да свирка!

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 06.02.2009, 22:53:23 »
Ето малко снимки от вчера, на които се вижда как зариват станция Юнак. Вижда се и как разглобяват крана, който стоеше в шахтата на входа на подземния паркинг, а също и нещо, което ми прилича на вход на станцията откъм реката.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 06.02.2009, 22:54:24 »
И още малко снимки...

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 06.02.2009, 22:56:36 »
И последно...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #26 on: 08.02.2009, 12:34:07 »
Владислав, когато си правил снимките на Юнак, забеляза ли дали са затворили котлована през който спуснаха къртицата в началото? Преди време някой беше сложил снимки, правени с парапланер и ясно се виждаше, че не беше затворен.
Мисля, че от последните снимки ясно се вижда, че е затворен.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #27 on: 10.02.2009, 23:39:19 »
Преди време колега постна едни хубави снимки - проект на входа - представляват едни полукръгли зелени рампи, с фонтан и спирка. Изглеждаше многообещаващо. Все пак трябва да е просторно и широко, че представете си след голям мач на националният стадион каква навалица ще е ...
Това бяха визуализации към дипломни проекти на двама млади архитекта и ще си останат само с компютърно генерираните изображения.като се започваше строежа беше заложен надземен вестибюл, даже май и имаше някакви графики, но после отпадна и за сегашния вариант няма нищо.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #28 on: 11.02.2009, 10:33:35 »
Лично на мене идеята за надземен вестибюл повече ми харесваше и щеше да е соста по-удобно !

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 11.02.2009, 12:57:25 »
Да ви призная честно не виждам никакъв смисъл от тези "вестибюли", някви сгради дето само запъват пространстовто... на Сердика примерно си е супер... всичко е под земята и точка, отгоре кеф ти градинка, кеф ти площад, кеф ти... каквото поискаш:)

Примерно на Ракова ми се струва абсолютно излишно тяхното присъствие... предполагам, че ще има някви тъпи магазини вътре и това е... При Интерпред е същата история, хем са грозни, хем не виждам за какво ще се използват (токова), понятието касова зала ми се струва направо смешна..

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #30 on: 11.02.2009, 19:41:45 »
Aз си мисля за друго.Hа Раковата тунелите са плитко(точно преди станцията влизат под земята), над станцията при стадиона има паркинги, при Интерпред също- може би е било най-рационално с оглед добро разпределение на подземното пространство.
« Last Edit: 12.02.2009, 11:27:41 by difian »

Offline PeT

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 12.02.2009, 00:32:36 »
То и сега има известно пространство за паркинг до единия "вестибюл" - южния по-точно....Има към 200 метра до кръстовището или пък по-малко....

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #32 on: 26.02.2009, 23:23:01 »
О и в саита на Метрополитен пише 2 неземни вестибюла , не пише 2 наземни вестибюла + 2 подземни на перон в посока център ! Пак казвам , нека доиде 6-ти и болеро ти ще се убедиш , че грешиш !
А само да кажа на репчо , че нямам на клавиатурата буквата която тои е посочил и това не е личен спор , просто колегата твърди , че има нещо , аз казвам , че го няма !

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 03.03.2009, 15:11:48 »
Е... то конструкцията е готова. Като имаме предвид, че перонната зала е напълно готова... им остава само касовата зала да облицоват и оборудват, освен, ако вече и с това не са напреднали.

Offline boyo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 03.03.2009, 15:21:46 »
двамата студенти (авторите на тези два проекта) беха писали в някои форум, че работят върху съвместен проект на базата на тези два проекта, а Весела Лечева казваше как щяла да направи всичко възможно да се реализира. Предполагам има някакъв проект готов, но тъй като за сега няма пари за стадион и т.н., ще се направи частично само като конструкция, та когато има пари да не трябва да се разбива. С други думи, сега няма да е чак толкоз хубаво, но няма да е много зле.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #35 on: 03.03.2009, 15:43:40 »
Забравете за тези проекти.
Нещата не са отишли по-далече от няколко публични похвали.
Нищо по-сериозно не е задвижено...
За съжаление, у нас хубавите идеи нямат шанс, ако не са на някой мастит архитект!
Но, аз се радвам, че не са се отказали от наземния вестибюл. Защото смятам, че точно на това място той би изпълнявал функциите си идеално, а се вписва в околното пространство по-добре, отколкото една дупка-подлез!
Е... то конструкцията е готова. Като имаме предвид, че перонната зала е напълно готова... им остава само касовата зала да облицоват и оборудват, освен, ако вече и с това не са напреднали.
Най-много може да ги забави самото обурудване (автоматиката)- монтаж, настройка...
Но, има цели два месеца. При експедитивност, ако няма изненади - трябва да успеят.
« Last Edit: 03.03.2009, 15:47:41 by Tergo »
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 03.03.2009, 16:52:00 »
За стадиона е съмнително дали ще подготвят нещо, но ако Лечева действително е съдействала е възможно Меетрополитен да са се съгласили да изградят своята част, вестибюла и павильона по този или сходен проект. Но всъщност - какато и да са решили да го изграждат, ако е в стил, подобен на проектите ще е в пъти по-хубаво от техния първоначален проект.

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #37 on: 22.03.2009, 13:42:30 »
Някой беше споменал, че върху покрива на станцията има два купола. Вече са 4  :D

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #38 on: 22.03.2009, 13:46:00 »
Явно вече са завършили и другите 2 - те по проект трябва да са 4 . А интересно с колко ескалатора ще е - по проект трябваше да са 3 от всяка страна , общо 6 .

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #39 on: 22.03.2009, 19:37:18 »
Аз мисля , че е редно след като темата е само за тази станция да сложим и една снимка от перона :)