Author Topic: Паркиране  (Read 138671 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Паркиране
« Reply #120 on: 01.08.2012, 17:23:09 »
Супер си е :)
А в момента тече ремонт и линиите 2 и 9 са прекъснати. И като слезете на ВМА вижте през какво трябва да минете, за да стигнете до ЦХ и вземете 8а или 9 а

През тротоар? За мен има достатъчно място за минаване - я мини през централните улици там се паркира на милиметри от сградите.

Направи снимки ако можеш. Около мен всичко е синя зона и има колци и няма как да се паркира така. Да, за теб има място,з а мен също, но имам една друга снимка, отпреди месец, където положението беше още по-зле и не виждам как човек с детска или инвалидна количка ще мине.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #121 on: 01.08.2012, 17:29:32 »
На снимката на Дифиан се вижда, че тротоарът е към 5 метра широк: има 1 кола дължина и остава още. При улици със среден пешеходен трафик нормативната ширина от 2 метра си е напълно достатъчна. Разбира се, ако се паркира в остатъчната ширина на тротоара, тя ще е синя или зелена зона според квартала (както е примерно левият тротоар на Шипка при Докторската градина).
Паркирането плътно до сградите няма какво да го дискутираме - то е и неетично, и незаконосъобразно. На снимката на Емо сливналията спокойно може да паркира между дърветата и да остане място за пешеходци и колички.
« Last Edit: 01.08.2012, 17:32:44 by blagun »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #122 on: 02.08.2012, 01:14:58 »
Имаме и други примери за косо паркиране в зоните с платено паркиране в момента, тротоарът си е достатъчно широк, досега некъдърните и арогантни паркиращи неведнъж са запушвали преминаването на пешеходци, но по-добре щеше да е с колци на два метра от сградите... Иначе няма лошо, жалко че не съм вече в прогимназията, когато ритахме точно там футбол, след като ни гонеха от вътрешните дворове.   :rolleyes:

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #123 on: 02.08.2012, 01:55:50 »
На снимката на Дифиан се вижда, че тротоарът е към 5 метра широк: има 1 кола дължина и остава още. При улици със среден пешеходен трафик нормативната ширина от 2 метра си е напълно достатъчна. Разбира се, ако се паркира в остатъчната ширина на тротоара, тя ще е синя или зелена зона според квартала (както е примерно левият тротоар на Шипка при Докторската градина).
Паркирането плътно до сградите няма какво да го дискутираме - то е и неетично, и незаконосъобразно. На снимката на Емо сливналията спокойно може да паркира между дърветата и да остане място за пешеходци и колички.

Искър е със същия габарит и там са оставили на левия тротоар място между дърветата.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #124 on: 02.08.2012, 11:22:41 »
Малко встрани да кажа, че според мен допуснаха грешка, когато правиха основния ремонт на Бул. Хр. Ботев между Македония и Петте кьошета. Тогава така или иначе изсекоха тополите, можеха да намалят тротоара с около два метра и така да има по три ленти - една за паркиране и две за движение и отделно трамвайната линия. В момента се получи това, че имаме една лента за движение и втората вече е трамвайната линия.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #125 on: 02.08.2012, 12:34:03 »
Не знам дали съм просто песимист или вие сте прекалено големи оптимисти и вярващи в розовото бъдеще но само на мен ли ми се струва че въпросните колчета сложени на толкова широк тротоар ще изкарат не повече от 1 седмица?  :rolleyes:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #126 on: 02.08.2012, 12:51:50 »
Е, защо така си е страхотно, вижте само колко много място има за пешеходците. То не стига дето ако живееш в центъра си е истински проблем да гледаш деца, няма къде да излизат да играят, тука поне имат малко пространство.

Само ми е интересно, както измислиха това с паркирането, за да получат разрешение живущите в центъра трябва да носят чак и нотариален акт. Ами ако апартамента не е на тяхно име или е под наем тогава какво правят  :D Ще си плащат по 2 лева на час.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #127 on: 02.08.2012, 14:46:57 »
Не знам дали съм просто песимист или вие сте прекалено големи оптимисти и вярващи в розовото бъдеще но само на мен ли ми се струва че въпросните колчета сложени на толкова широк тротоар ще изкарат не повече от 1 седмица?  :rolleyes:

На повечето места, където ги сложиха още си седят. А и синята зона редовно се обхожда от паяци - и без колчета, и с колчета - все вдигат  ;)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #128 on: 02.08.2012, 18:02:07 »

Само ми е интересно, както измислиха това с паркирането, за да получат разрешение живущите в центъра трябва да носят чак и нотариален акт.

За да си извадя винетен стикер обаче, трябва да имам платен данък на колата, имота, гр. отговорност, но забележете - партиден номер на един от основните битови доставчици(ток, вода, газ или парно), което означава, че ако живеете в центъра и имате собствен водоизточник, генератор и сте се отказали от парното, не може да паркирате пред вас евтино.
Спрете си просташките мнения !

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #129 on: 02.08.2012, 22:12:42 »

Само ми е интересно, както измислиха това с паркирането, за да получат разрешение живущите в центъра трябва да носят чак и нотариален акт.

За да си извадя винетен стикер обаче, трябва да имам платен данък на колата, имота, гр. отговорност, но забележете - партиден номер на един от основните битови доставчици(ток, вода, газ или парно), което означава, че ако живеете в центъра и имате собствен водоизточник, генератор и сте се отказали от парното, не може да паркирате пред вас евтино.

:D :D е такъв едва ли има

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #130 on: 03.08.2012, 02:09:32 »
В допълнение към поста на difian за разяснителната дейност - ей това ми цъфна на предното стъкло вчера  :D

А онзи ден ме събуди остра миризма на боя - слагаха маркировка по улиците и вапцаха в синьо инвалидните места.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #131 on: 03.08.2012, 02:18:24 »
Като прокараха тези промени с тези доводи, трябваше да добавят на картата двете линии на метрото и буферните паркинги... ;) Иначе в момента цялата кампания съзнателно или не се маргинализира, бръкнаха им на някой с по 70-100 лева в джобовете и стана мазало. Удачно беше да се пристъпи към по-сериозни планирани и нтегрирани действия... Тези 25% заради втората линия на метрото ли ще намалеят или заради платеното паркиране? Това ли е максималният синергиен ефект от двете събития? ...

Но да се върнем на по-ключовата и градивна дискусия, изначалния проблем, че не съм си плащал парното от 7 години, а сега ще искат да си плащам и за спиране пред жилището...  :neznam: Иначе да отбележа, чеизползват и QR-код, за да не съм само в оффтопик!!!  :crazy:
« Last Edit: 03.08.2012, 02:20:40 by difian »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #132 on: 03.08.2012, 02:37:50 »
И на мен QR кода ми направи впечатление, в комплект с фейсбук рекламата направо да ги похвалиш. Аз залагам че наредбата ще падне в съда за пореден път.
ВЪпреки, че Фандъкова каза, че ще има облекчение на критериите, ако не го променят в наредбата СО ще се изпадне в безумно положение - общината не си спазва собствената наредба. Което няма да е прецедент де.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #133 on: 03.08.2012, 12:22:23 »
Не мога да разбера от този документ вярна ли е тиражираната информация, че ако съм наемател в центъра и съответно нямам нотариален акт, не мога да паркирам пред дома си или дори в близкия километър радиус? Защото при липсата на осигурени подземни паркинги, това е налудничаво и по никой начин няма да може да остане така.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #134 on: 03.08.2012, 12:36:00 »
Предполагам с договор за наем и документ за платена комунална услуга на твое име ще мине !

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #135 on: 03.08.2012, 13:31:31 »
Предполагам с договор за наем и документ за платена комунална услуга на твое име ще мине !
Аз мисля че няма да стане. В противен случай хиляди имащи пари ще се пререгистрират в идеалния център, а сега трябва да купуват. Това е праг пред "селските тарикати", все някакъв трябва да има.
Спрете си просташките мнения !

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #136 on: 03.08.2012, 15:50:23 »
Нетният резултат е по-скоро сериозен проблем за възрастните наемодатели в центъра, чиито имоти внезапно стават в пъти по-непривлекателни.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #137 on: 03.08.2012, 17:28:37 »
Нетният резултат е по-скоро сериозен проблем за възрастните наемодатели в центъра, чиито имоти внезапно стават в пъти по-непривлекателни.
Защо по-непривлекателни? Дасега как са паркирали наемателите им?
Виж, ако се изисква договор за наем, това означава, че той трябва да се регистрира и да се плаща данък общ доход.

Това предполага, че софтуерът на СО, който издава винетки, трябва да следи на 1 апартамент да не се продават по 2 и повече винетни стикера на ниската цена. Което не е голяма философия, кабелните оператори го правят от доста време, за да не сключват нов договор за апартамент-длъжник. Но от друга страна, като си знаем темповете на СО, доста съмнително е, че това ще е реализирано до 1 септември-
« Last Edit: 03.08.2012, 17:34:04 by blagun »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #138 on: 04.08.2012, 04:41:36 »
Досега се паркираше с оригинално или фалшифицирано копие на талона  ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #139 on: 04.08.2012, 07:59:41 »
Досега се паркираше с оригинално или фалшифицирано копие на талона  ;)
А винетни стикери как са се продавали?