Излиза, че аз ще трябва да се изнеса от апартамента, купен 1951 от дядо ми, щото да освободя място за тия, дето не слизат от колите. Нали има метро? Що министрите не го ползват?
Ами ще се изнесеш, ако прецениш, че е добре. Ние също имахме офис на фирмата в центъра и се изнесохме. Всеки взема решението за себе си, никой никого не кара насила. Не е казано, че всички трябва да векуват в обиталищата, където са родени.
100 лв на година е смешна сума за паркиране на фона на автомобилните разходи, това са към 40 л гориво, което в градски условия стига за 350-400 км или за двайсетина курса от центъра до ВУЗа и обратно. В периферните квартали се паркира безплатно, но ако приемем, че човек ходи веднъж седмично до центъра, т.е. 52 курса на година, или към 250 лв (без да се броят почасовите винетки, амортизациите и т.н.). Значи за теб 100 е много, а за мен - 250 лв - малко?
За вас и 10 лв са много. Въпросът е принципен - хората НЕ ИСКАТ да плащат никаква сума. Да не би старите винетки някой да ги е плащал? "Ксерокопие" на талон на кола, регистрирана в центъра, може да направи всеки ученик. Само че на това му идва краят.
Затова предложих и за обществените подземни гаражи да има винетки примерно на 40% от цената по общия ред. Всеки ще реши за себе си и за колата си - дали за 100 лв под прозореца (ако има място) или за 40 лв в подземния гараж, където колата му е защитена, не рине сняг, но не е под прозореца му. Единствено компромис може да се прави в извъндневните часове. Но не бива в никакъв случай да се отстъпва от принципа за платеност. Който не иска да плаща - ами по общия ред, както за всички данъци и такси.