Паркингът до високия блок няма излаз към "Захари Стоянов" и няма твърда настилка, а също така е и много по-близо до входовете на блока, значи има причина да се паркира в обръщалото. Горните два корпуса на блока на районното имат свои автономви паркинги и откъм "Добринова скала" и откъм "Ицхак Грациани". Минималното, което може да се направи е да се асфалтира този вече съществуващ паркинг, да се разшири ако е възможно и да се осигури контрол в обръщалото, но не съм сигурен, че това е достатъчно, но да се даде на инвеститор да строи поредния мол има воля, а за преразглеждане и изграждане на нови паркинги и паркоместа няма. Проблемите там няма да се решат без инфраструктурна реформа. Едната стъпка е да се ремонтира паркинга до блок 371, втората е да се уведомят местните, че ще се контролира относно изпълнението на забраната за влизане и паркиране в обръщалото и третата да се изгради паркинг, в който служителите на МВР да паркират личните си автомобили, с които идват на работа. Как "Булгаргаз" на "Панчо Владигеров" има свой собствен паркигн, пък районното няма да има.
Пак казвам. Съгласих се, че до обръщалото не трябва да се допускат коли, така както е в "Гео Милев", но там, за разлика от "Люлин" няма апетит обръщалото да се експлоатира като паркенг за цивилни и решението на този проблем изисква известно време или казано иначе да кажеш, че паркиращите там са наглеци и трябва незабавно да се махнат сами или принудително не е пълно и прикрива съществена част от картината. Ходил съм там десетки пъти и знам идеално какво точно е положеението.
Всъщност след повторна проверка и специално преброяване на автомобилите установих, че там имаше 59, а не просто 15-20 коли.