Author Topic: Паркиране  (Read 138696 times)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Re: Паркиране
« Reply #200 on: 03.09.2012, 14:03:10 »
Аз днеска отидох да си подам документите за стикер и ме заковаха, че партидата за парно/ток/вода трябва да е на мое име. Как ще е на мое име, при положение, че вкъщи аз не плащам тока и водата? Или нещо са ме изпързаляли, или тая система е тотално скапана!
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #201 on: 03.09.2012, 15:01:41 »
Трябва и апартамента и партидите да са на твое име, иначе май няма да стане. Точно това коментирахме, че най-ощетени са тези, които си живеят под наем, или тези които не се водят собственици но си живеят там. Имам така познат, на който например дядо му се води собственик, но той живее на село от 15 години и момчето-внука му ползва апартамента от 4 години вече. Такива случаи бол.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #202 on: 03.09.2012, 15:07:35 »
Аз днеска отидох да си подам документите за стикер и ме заковаха, че партидата за парно/ток/вода трябва да е на мое име.
Подобни глупави формалности трябва да се изчистят. Просто на всеки апартамент/къща трябва да продават точно по една винетка (втората - на тройна цена). Но в шумотевицата на нереалистичните искания за безплатен обяд, на втора линия остават съществени препятствия.

Партидите в Топлофикация София често се водят даже на починали хора, тъй като никой не си играе да ги прехвърля.

И друг проблем, останал в сянка: С новата наредба се дава право на паяците да безчинстват в последния час от синята/зелената зона. Т.е. те могат да отнесат кола, паркирала в 18:55 часа. И то от място - предвидено и разрешено за паркиране и непречещо на движението. Критерият за отнасяне го знаем всички - най-удобните места до наказателните паркинги и най-малко рисковите коли - от ниска и средна класа. Аргументът е, че доста тарикати си изчакват края на синята/зелена зона, знаейки, че скобарният екип си взема скобите в края на работния ден.
Затова трябва да се регламентира срок - най-малко 3 часа след заскобяване в синя зона и 5 часа - в зелена.

Колкото до винетните стикери, може да има 3 нива на разрешено паркиране:
- І ниво - зоната около жилището плюс най-близкият общински подземен паркинг - цена 100/150 лв
- ІІ ниво - само в най-близкия общински подземен паркинг - цена 50/75 лв
- ІІІ ниво - зоната около жилището до 08:30 ч. и след 18:30 ч. в работни и целодневно - в почивни дни - цена 20/30 лв.

Предимствата са, че живеещите в центъра и работещи извън него получават възможност за практически безплатно паркиране. А и малко въздух ще се извади от пустеещите подземни гаражи.
« Last Edit: 03.09.2012, 15:14:18 by blagun »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #203 on: 03.09.2012, 15:27:28 »
Аз сега съм откарал колата на вилата, но не е честно да ме принуждават да го правя. Реално в момента съм без кола, не че я ползвам през седмицата, но може да се наложи инцидентно. Също така според мен трябва да се въведе разсрочено плащане - на 4 вноски по 25лв., защото лично на мен ми е трудно да извадя ей така 100 лева, т.е означава да се лиша от нещо. Някакви идеи да имате как да постъпя сега с тия формалности?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #204 on: 03.09.2012, 15:34:14 »
да се въведе разсрочено плащане - на 4 вноски по 25лв., защото лично на мен ми е трудно да извадя ей така 100 лева,
Нали има и месечни винетки на стойност 1/10 от годишната? Купуваш си само за месеците, в които колата ти не е на вилата.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #205 on: 05.09.2012, 01:40:35 »
Аз сега съм откарал колата на вилата, но не е честно да ме принуждават да го правя. Реално в момента съм без кола, не че я ползвам през седмицата, но може да се наложи инцидентно. Също така според мен трябва да се въведе разсрочено плащане - на 4 вноски по 25лв., защото лично на мен ми е трудно да извадя ей така 100 лева, т.е означава да се лиша от нещо. Някакви идеи да имате как да постъпя сега с тия формалности?

До 1 октомври - с копие от талона. Ще чакаме да видим какво ще решат на 15-ти.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #206 on: 06.09.2012, 14:15:33 »
Е нали уж искат подадено заявление?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #207 on: 06.09.2012, 21:16:47 »
Хмм, а в новия обхват на платеното паркиране няма ли да има продавачи на талони? Най-малкото заради легетимацията на инвалидите трябва да има, но явно не са набрали персонал.... Заключението ми при нас е, че улиците яко си пустеят, обикновенно бяха задръстени от работещи наоколо или нагли пришълци оттатък Сливница. За финал една снимка как изпълняваха маркировката! :P  :help:

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #208 on: 07.09.2012, 01:37:48 »

Не - най-малкото би било абсурдно да искат заявление, при положение че наредбата ще се променя. На 3-ти станах изрично в 8 питах и инспекторите, и на телфона за информация на ЦГМ - до 1 Октомври ще може с копие от талона.

Offline ziu_

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #209 on: 07.09.2012, 14:20:30 »
Да, определено ми направи и на мен впечатление, че паркираните автомобили в центъра намаляха. Определено така градът изглежда по-приятен. :fan:

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #210 on: 08.09.2012, 20:24:17 »

Не - най-малкото би било абсурдно да искат заявление, при положение че наредбата ще се променя. На 3-ти станах изрично в 8 питах и инспекторите, и на телфона за информация на ЦГМ - до 1 Октомври ще може с копие от талона.

Щото нали това разпространиха по медиите. Явно целта им е да вкарат хората в заблуда. Иначе центърът доста олекна, особено зелената зона. Да склонят да намалят таксата за винетка с 25-30% + разсрочено плащане и грешка няма да имат.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #211 on: 08.09.2012, 21:47:11 »
За сметка на горното обаче натовариха кварталите около зоните още повече. Де факто преместиха колите от едното място на друго. За нас, дето живеем извън зоните, в момента е още по-зле.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #212 on: 08.09.2012, 21:53:51 »
За сметка на горното обаче натовариха кварталите около зоните още повече. Де факто преместиха колите от едното място на друго. За нас, дето живеем извън зоните, в момента е още по-зле.
То е ясно, че около канта на зелената зона интересът ще е най-голям. Така е във всички градове.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #213 on: 08.09.2012, 22:51:49 »
Само където да не забравяме,че живеем в България. Ще спре извън зоната,но ще заеме мястото на някой от блока и следобед ще остане или без гума,или без огледала и т.н.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #214 on: 08.09.2012, 23:01:41 »
Само където да не забравяме,че живеем в България. Ще спре извън зоната,но ще заеме мястото на някой от блока и следобед ще остане или без гума,или без огледала и т.н.
Съвсем да се откаже от автомобила си, да облекчи трафика и другите вредности за града, евентуално да сподели пътуването си с някого и да си разделят платеното паркиране за деня, да използва МГТ, велосипед или да походи пеша и няма да има подобни притеснения! ;)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #215 on: 08.09.2012, 23:06:44 »
..........

Не случайно новите зони влизат заедно с метрото. Не само заради него,но пък и имат буферни паркинги.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #216 on: 09.09.2012, 02:04:58 »
Съвсем да се откаже от автомобила си, да облекчи трафика и другите вредности за града, евентуално да сподели пътуването си с някого и да си разделят платеното паркиране за деня, да използва МГТ, велосипед или да походи пеша и няма да има подобни притеснения! ;)

Прекрасна утопия, но няма да се случи. Вече са започнали да мислят схема за фалшиви винетки....

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #217 on: 09.09.2012, 09:31:19 »
Прекрасна утопия, но няма да се случи. Вече са започнали да мислят схема за фалшиви винетки....
То няма нужда изобщо от стикер. Достатъчно е в информационната система да са въведени номерата на колите с право на стикер (както са въведени подалите СМС за паркиране).

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #218 on: 10.09.2012, 14:29:35 »
Наистина няма никакъв смисъл от фалшивите стикери, защото никой не ги гледа - контрольорите си ги проверяват на апаратите.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #219 on: 12.09.2012, 22:35:21 »
Хмм, а в новия обхват на платеното паркиране няма ли да има продавачи на талони? Най-малкото заради легетимацията на инвалидите трябва да има, но явно не са набрали персонал.... Заключението ми при нас е, че улиците яко си пустеят, обикновенно бяха задръстени от работещи наоколо или нагли пришълци оттатък Сливница. За финал една снимка как изпълняваха маркировката! :P  :help:

Коя е улицата на снимката?