Author Topic: Метро в Турция  (Read 39450 times)

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Re: Метро в Турция
« Reply #60 on: 22.04.2009, 21:17:23 »
Това отгоре на вагоните от снимките на Иван климатици ли са?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #61 on: 23.04.2009, 14:44:35 »
Това отгоре на вагоните от снимките на Иван климатици ли са?
Може би са, не знам. Но в Истанбул влаковете на класическото метро за Левент бяха с климатици и атмосФерата в тях бе много приятна. Жалко, че снимките бяха забранени и се следеше стриктно за това нещо.
« Last Edit: 23.04.2009, 16:14:26 by Repcho »

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 29.04.2009, 20:22:24 »
Метрото в Измир. Малко кофти снимки, но както казват: По-добре от нищо !
« Last Edit: 21.08.2012, 01:35:27 by difian »

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #63 on: 29.04.2009, 20:34:59 »
Чудесни снимки! Нищо че са с лошо качество. Не е зле да ни разкажеш малко по-вече за Измирското метро :)

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 29.04.2009, 21:16:59 »
Хм, възможно ли е станцията от снимките да е изградена с къртица! Доста кръгова ми се види, но пък голяма!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #65 on: 29.04.2009, 21:27:25 »
Хм, възможно ли е станцията от снимките да е изградена с къртица! Доста кръгова ми се види, но пък голяма!
Станцията е доста сълбока и е строена по новоавстрииският метод до колко знам ;)

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 29.04.2009, 22:08:13 »
    За метрото на Измир нищо не научих, но ще разкажа със собствени впечатления, тъй като пътуването до там беше не чрез туристическа агенция и нямаше ескурзовод, та да научим повече неща за метрото и града, който се слави като турския Рио де жанейро. Интересното за мен беше как в този почти 5 милионен град с една линия на метрото нямаше задръствания като софийските. Вярно, че градът е опасан отвсякъде с широки магистрали и булеварди, въпреки многохилядните тесни и уродливи улички в които са попити много антика, дюкяни, бутици и прочее ориенталски гледки. Като цяло градът е силно впечатляващ в залива, който се намира. Пожелавам от все сърце на колегите да ме последват. Та вече за метрото...
      Имах само 15 минути до тръгването на автобуса и добре, че станция
"Конак" беше наблизо. И така: Влизане в подлеза, на касата, на ескалатора, на перона, чакане влака 4 минути, пътуване към станция "Ючйол" /Прев. "Три пътя"/. Станцията беше с два перона и доста ме затрудни с  намирането на правилния перон за обратната посока, защото за да се прехвърлиш се качваш с ескалатор горе и там те чакат четири посоки. И така всичко по обратен ред и ми отне 25 минути, които бяха гарнирани с тичане, снимки набързо при наличието на униформени, които, ако ме бяха спряли щях да се забавя неимоверно много за срещата. На пръв поглед метрото изглежда внушително, станциите не са кой знае колко красиви, пероните от равнището на релсовия път не бяха високи. А влака също не ми направи впечатление - много наподобява трамвай, но затова пък нямаше клатушкане, нивелирали са перфектно релсите и пътуването беше гладко.
« Last Edit: 29.04.2009, 23:43:10 by popov.dinko »

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #67 on: 04.05.2009, 13:22:56 »
Общо взето метрото в Измир е малко на този етап, но се строят нови участъци, което ще подобри значително придвижването в града. След станция "Üçyol" се строят още 6 станции, които са подобни на станция "Üçyol" - дълбоко заложени, с по 2 перона. След станция "Bornova" се строят още 3 станции, проектират се разклонения към Автогарата и Университета, отделно се строят 2 линии на градска железница тип Парижкия RER. А композициите на метрото им са за леко метро и е нормално да наподобяват трамвай :)

Offline donkeyhot

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #68 on: 26.10.2009, 23:10:39 »
Малко кофти снимки, но както казват: По-добре от нищо !
Този мотриса от машинист ли се управлява, защото на мен ми се струва, че няма кабина за такъв.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #69 on: 27.10.2009, 00:20:48 »
Този мотриса от машинист ли се управлява, защото на мен ми се струва, че няма кабина за такъв.

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 27.10.2009, 19:52:03 »
е как да няма...тия странични огледала за какво са сложени!?

Offline donkeyhot

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #71 on: 27.10.2009, 19:59:32 »
Реших така, защото на снимката по-горе през предното стъкло се вижда една от вратите, а при нас от кабините не се вижда вагона и затова ми се стори, че може да няма. :rolleyes:

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 27.10.2009, 20:03:53 »
Реших така, защото на снимката по-горе през предното стъкло се вижда една от вратите, а при нас от кабините не се вижда вагона и затова ми се стори, че може да няма. :rolleyes:
защото има много различни модели метровлакове.Има много такива,които са с прозрачна врата към машинита (като на нашите влакове Сименс Дезиро..)

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #73 on: 03.11.2010, 18:35:33 »
Малко снимки от метрото в Истанбул и по-точно единствената класическа линия (М2). Общо взето ми хареса! Станциите са големи, красиви, чисти и предимно с островен перон. Влакчетата май са Хюндай и са доста дълги. Отвън не са много красиви, но отвътре са добре и возят страшно меко и безшумно!

« Last Edit: 03.11.2010, 18:40:13 by toto »

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 21.08.2012, 00:40:56 »
Откриха новата линия на метрото в азиатската част на Истанбул. Лично премиерът на Турция този път с купчина министри си поделиха лентичките. Новата линия започва от Картал и стига до Кадъкьой и е с дължина около 22 км. с цена от около 2 милиарда турски лири. Доста внушителен и скъп проект, но не очаквах станциите да са толкова семпли. Дори напомнят на нашите рендери на Централна гара, Надежда. Впечатление правят само хубавите пана по метростанциите. Нашето метро е къде, къде по- хубаво, с по- интелигентни станции.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1477692&page=9

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #75 on: 21.08.2012, 00:55:56 »
Станциите определено са постни, но влакчетата са супер...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #76 on: 21.08.2012, 02:00:58 »
Мда, нашето метро изглежда доста по-добре, а като гледам на тези снимки какво им е качеството леле мале, като всичко турско. Влакчетата са хубави, но едва ли те са си ги направили, а руските са още по-хубави.

Нещо много постна метромрежа имат за град с население около 14 000 000 души, и само една трамвайна линия. Смешно е направо. Дори и ние и Букурещ и Москва сме светлинни години напред. Иначе браво, има напредък!
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 21.08.2012, 03:23:37 »
Влакчетата са на CAF, и ние можеше да имаме такива...  :rolleyes:

А и за 4 години са построили  16 станции дълбоко заложено метро (около 20 км) и още 4 ще ги пуснат скоро. Не виждам кое е смешно и защо реши че сме на светлинни години от тях. То че сме, сме - ама не е в наша полза...
Отделно, че там пероните са по над 200 метра. В азистската част строят още една метро линия (М6) от 16 станции, която ще е готова след 3 години. Строят и десетина станции нова отсечка в Европейската част, както и разширение на М2 през Златния рог, който нещо им се опъна, както и един от най-скъпите проекти в Европа - тунела под Босфора - около 3 милиарда евро. Отделно имат 2 функциониращи участъка леко метро (32км), 1 трамвайна линия (18км) и 2 учасъка (65 км) градска железница. И всичко това се случва от 1989 насам.

Станциите са семпли, но не бих казал грозни. "Качествено" стротелство забелязваме и у нас - в източната част на МД1, да видим какъв ще е резила на 31 август.

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 21.08.2012, 06:38:06 »
CAF не знам но може би това са едни от най-грозните влакове които съм виждал през живота си, честно казано русичите изглеждат доста по-красиви но това е мое мнение и всички ще го оборите по всички параграфи, но може би просто не обичате руските неща... аз нямам проблеми даже и само номерни да имат

Offline horus92

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #79 on: 21.08.2012, 13:13:59 »
Някой знае ли цената на въпросните Кафове от новата линия. Това че е можело и ние да имаме такива е малко пресилено понеже само в метрополитен знаят какво са ни предложили.

В wikipedia пише: "In September 2009, CAF signed a contract to supply 144 units for the İstanbul metro (M4), amounting to 1.156.159 euros. These metro units, each consisting of 4 cars, with a total length per unit of 90 meters and a maximum transport capacity of 1300 passengers". Цената трябва да е хиляди според мен.