Author Topic: Метро в Източна Европа  (Read 59290 times)

Offline mitio tuca

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Метро в Източна Европа
« Reply #80 on: 05.11.2009, 23:13:29 »
зле са им влаковете. представи си електричките от софия да мърдат под земята  ;)

Offline donkeyhot

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #81 on: 05.11.2009, 23:19:31 »
Е чакай, нали влаковете им били нови на Bombardier!!

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 05.11.2009, 23:42:06 »
Е чакай, нали влаковете им били нови на Bombardier!!

Имат още в движение и от старите.

Иначе мисля да се приключва с безцелното пълнене на темата. Нищо съществено не се казва, освен това е и коментирано вече. Който иска да отиде в раздела за метрото на румънския сайт http://forum.transira.ro/viewforum.php?f=71  и ще им види какви са им съставите
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
« Reply #83 on: 06.11.2009, 00:45:32 »
Грозни, мърляви и лошо поддържани... обаче като им гледам талигите... са бая напред с материала... Още повече, че са си ги правили сами, в соца. Ако ние бяхме тръгнали да правим метровлакове, страх ме е да си помисля какво изчадие щеше да се получи...
UPP@UIC

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 16.11.2009, 23:07:27 »
    Май букурещското метро има рожден ден днес - става на 30 години.
Да поздравим съседите румънци и да им пожелаем повече успехи и рекорди в копането им в метрото.! :D

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #86 on: 20.07.2010, 23:38:38 »
...
Значи историческата дискусия да го бъде или да не го бъде Белградското метро е към своя край.
Все пак ги изработиха да бъде Леко метро...
Макар че - ще поживеем, ще видим. Дано и този план не бъде захвърлен, както и предишните.
На този фон, финалът на статията, че след 10 години ще имат 3 линии, 36 км изградена мрежа и 55 станции предизвикват иронична усмивка : Балкански раздувки... ;)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 21.07.2010, 00:46:15 »
...
Значи историческата дискусия да го бъде или да не го бъде Белградското метро е към своя край.
Макар че - ще поживеем, ще видим. Дано и този план не бъде захвърлен, както и предишните.
На този фон, финалът на статията, че след 10 години ще имат 3 линии, 36 км изградена мрежа и 55 станции предизвикват иронична усмивка : Балкански раздувки... ;)
Любиша Самарджич би казал: "Ле-леее": какви резки криви, посоката ли ще се сменя на "Академия"?
Белградската оПщина действа като арх.Диков - всеки ден - нови бомбастични проекти, но малко - завършени.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #88 on: 21.07.2010, 23:02:47 »
Те 30 години не могат да си завършат гарата. Седи като лунен пейзаж в центъра на Београд.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #89 on: 08.08.2010, 14:44:50 »
Лятото поднесе още една зла шега:
В събота (7 август) във Варшава се е разразила буря с проливни дъждове. Парализиран е наземния градски транспорт, заляти са много улици, наводнени са приземните етажи на хотели, болници, в това число и архивите на МВР.
Водата е нахлула в метрото:
Заляти са тунели и станциите Кабати, Имелин, Урсинув, Стоклоси, Ратуш, Свентокшиска и Двожец Гдански.

(Това са крайните станции преди депото Кабати)
Снимков материал за сега няма и няма визуална представа от  пораженията и дали са толква тежки, колкото при Пражкото наводнение.
Още не е известно какви промени в движението на метрото са направени и кои участъци са изведени от движение.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #90 on: 05.09.2010, 12:46:16 »

О нещо май си се объркал - според последната информация, която бе публикувана се каза точно обратното - приет е документ, които е дефинирил основните параметри на метрото. Линията ще свързва Нов Белград с центъра на града и източните кватали на града. Трасето трябва да е независимо от останалите учасници в транспорта, в центъра ще е подземно, а къде може ще е надземно. Ще се изгради нов метромост до моста Бранко. Французи щели да се включат с проектирането на линията и тепърва ще се определя план и профил на линията, станции, перони, влакове и т.н. Строителството ще започне края на 2012 или началото на 2013 г. Но поне е дадена зелена светлина за метро :)
Поне според тези статии :

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Metro-ce-biti-nezavisan-sinski-sistem.sr.html

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1400362

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #91 on: 05.09.2010, 14:24:43 »
Докато си построят метро, белградчани могат да разчитат на обновената им градска железница-БГ:ВОЗ, която от 01/09/2010 се движи с ново разписание и 9 обновени влака
« Last Edit: 05.09.2010, 14:31:18 by mgk »

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #92 on: 05.09.2010, 14:28:54 »
и
« Last Edit: 06.09.2010, 17:56:54 by mgk »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #93 on: 05.09.2010, 14:41:57 »

О нещо май си се объркал - според последната информация, която бе публикувана се каза точно обратното
...
Поне според тези статии :

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Metro-ce-biti-nezavisan-sinski-sistem.sr.html

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1400362
Ами, аз коментирах тогава статията от линка, който беше даден в предния пост - а тя е била от
Вторник, 20 юли 2010, 17:29 -> 18:45

Във всеки случай е ясно, че властите явно осъзнават нуждата от метро, но преплитащите се бизнес и политически  интереси продължават да дърпат дискусията в различни страни.
Искренно им пожелавам поне да стъпят на началния етап на изграждането (по-нататък вече ще бъде по-лесно - поне няма да има връщане назад), но не съм уверен дали и сега ще стигнат до окончателно решение: признанието, че дори държавата им не може да осигури финансово изграждането ме кара да съм скептик и този път... 8)

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.hmsu.org
« Reply #94 on: 12.09.2010, 10:46:21 »
Ха, това чамуги ли са ?
ЗА ПО ДОБЪР ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 09.01.2011, 00:04:54 »
   Вижте как в столицата на нашата съседка Букурещ плануват да строят метрото занапред. Смело и с размах...
&NR=1

А ние ще се похвалим с леко метро... :angry:

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 09.01.2011, 10:02:59 »
Е, нали трябва да откриваме топлата вода по 5 пъти... затова.
Аз затова викам да се направят 4 линии + кръгова + няколко скоростни трамвая и автобусите да отидат в историята, ама... не можело, много било, нямало град, който толкова нагъсто да имал автономен транспорт...

А Букурещ е град, съизмерим със София и като население, и като размери.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 09.01.2011, 21:44:15 »
И все пак, драги колеги, замислете се за това, че столицата на северната ни съседка е 2 пъти по-голям град от наша София...
Прага също има население колкото София и има 3 диаметъра - значи не количеството, ами качеството (трасета, скорости, интервали, дължина и пропускателна способност на станции) определя дали метрото ще се справи, или трябва да се строи още и още (имам предвид още диаметри)...
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 09.01.2011, 22:03:21 »
Че е по-голям,ясно,но чак два пъти? По-скоро самата държава е три пъти по-голяма(като население) от което,моят прост извод е че могат да си го позволят,чисто финансово.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 09.01.2011, 22:48:19 »
Че е по-голям,ясно,но чак два пъти? По-скоро самата държава е три пъти по-голяма(като население) от което,моят прост извод е че могат да си го позволят,чисто финансово.

Виж уикипедията - Metropoliten area Bucurest 3.000.000, Sofia 1.400.000.
До колкото можа да смятам 1,5*2=3 - не е ли така?
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт