Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465167 times)

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Извинявам се за правописа си .Казвам се Иван ,а не Кольо.Опитах се да споделя впечатление от пътуване ,но вие ме изядохте с "парцалите"меко казано.Не съм на 15,а на 24години.Интересно ми е да чета форума ви и от време на време да пускам по някое мнение или впечатление.Като дете знаех на изуст всички номера на автобуси ,и им знаех отличителните знаци и познавах номера на автобусЪТ от 200 метра.Нядавам се,че изяснихме кой съм и че нямам нищо общо с "Кольо","Пешо","Гошо" и "Тошо" :D
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
На мен ли така ми се струва или наистина Берната 15242(117) не върви? Вече няколко дни не се вижда, а вчера ватманът й се подвизаваше на Берната 15253(119). Този тролейбусен водач обаче не е от тези, които си нямат постоянен тролей и преди не съм го виждал на друг , освен неговата си Берна.
Да се надяваме, че са я спрели за да оправят вибрациите.
« Last Edit: 29.08.2011, 17:45:39 by ku4eto »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
15242 (117) я видях за последно в Петък на обяд.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Определено 117 са я спрели, днес ватманът й кара Берната 113 ("Армеец").
Калинка е сложена този път на 16173.
Някой забелязал ли е, че единият от титулярите на 16177 е винаги с един кондуктор (мъж)? Винаги като се кача при този водач е все този мъж, пък и никъде другаде не съм го засичал, освен в 16177.
Малко снимки от вчера и днес:
« Last Edit: 30.08.2011, 22:39:46 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Тоя кондуктор да не е един не много висок плешив чичка на възраст поне 50 години с татуировка на едната ръка? Аз съм го засичал и в 209 и доста пъти в 121. Съдейки по баджа му, се казва Васил.

А 16167 мисля, че ви предупредих, че е най-бавно каращото Волво, така че се качвате на собствена отговорност  :laugh:
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Тоя кондуктор да не е един не много висок плешив чичка на възраст поне 50 години с татуировка на едната ръка? Аз съм го засичал и в 209 и доста пъти в 121. Съдейки по баджа му, се казва Васил.

Не, този за когото говориш го знам. Въпросният определено е по-млад( около 30-35) и (все още) не е оплешивял. Интересно е наистина е, че все е в 16177 с тоя водач, с когото определено се познават.
Всъщност въпросният водач на 16177, по неговите думи, не е тролейбусен шофьор, а автобусен и е по принцип сменник( няма си постоянен автобус). Явно имат недостиг на ватмани.
« Last Edit: 30.08.2011, 20:57:20 by ku4eto »

Offline filipkarolev

• Напредващ
  • Ω∆Ψ – ЗНАНИЕТО ПРОМЕНЯ СЪЗНАНИЕТО!
    • View Profile
Днес ползвах линия Т1, шофьорът пропусна спирката, която е след спирка 3-та поликлиника (краставицата), и освен това за малко да не спре на спирката зад Механотехникума, където имах намерение да сляза.

« Last Edit: 30.08.2011, 22:38:00 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес ползвах линия Т1, шофьора пропусна спирката която е след спирка 3-та поликлиника (краставицата), и освен това за малко да не спре на спирката зад Механотехникума където имах намерение да сляза.

Оправи заглавието на клипчето, линията е Т2. ;)

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Днес ползвах линия Т1, шофьорът пропусна спирката, която е след спирка 3-та поликлиника (краставицата), и освен това за малко да не спре на спирката зад Механотехникума, където имах намерение да сляза.

:)

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Секторът около новото кръгово от няколко дена е с ново, собствено захранване. Преди взимаше от съседния (към Меден Рудник).
:laugh:
''М.Рудник'' се захранва от една ТИС, която е на същата територия. Втората е точно до новото кръгово – тя захранва от светофара на влизане в комплекс "М.Рудник'' до стадиона. Разстояноето от новото кръгово до началото на ''М.Рудник'', т.е., там от където се захранва този сектор, е около два км. Погледнато логически, първо- няма никакъв смисъл да се прекарва кабел да захранва този сектор, при положение, че следващата ТИС е точно до въпросния участък (новото кръгово). Още повече, че се полагат поне два кабела, да не говорим, че има и разервно захранване – значи четири, умножено по 2 прави някаква цифра.
Второ – никога(!) и преди, и след построяването на кръговото, този участък не е бил захранван от горната, съседната ТИС!
Както и да го погледнем, каквито и безмислени работи да се правят, колкото и средства да се пилеят напразно – точно такава елементарна глупост никой няма да направи.

« Last Edit: 01.09.2011, 00:43:28 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline filipkarolev

• Напредващ
    • View Profile
Трудов Фрагмент от обръщалото в Меден Рудник + малко пътуване

И да видим защо тролейбусите нямат блокировка и свободно се изнизват от обръщалото с отворени врати.

« Last Edit: 01.09.2011, 21:25:09 by filipkarolev »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Отново и за последен път предупреждение към потребителите zirka и Beer: спрете с личните нападки!!!

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Около 13:15 днес видях малко след затвора аварийния ДАФ да се приготвя да издърпа 16171 към "Меден рудник".

Въпреки че нямаше видима авария, за моя изненада прототипът се завъртя следобяд по 209. Въпреки че шофьорът през цялото време не вдигна повече от 40-45, пристигна в Центъра някъде 10 минути след Берната 112, която беше взела предходния курс. Но да не забравя да уточня важната подробност, че тя бе карана от "любимеца" на народа - Калитко  :crazy:, който кара още по-бавно. Та, прототипът така и не успя да събере и 5-има пътници по целия път до "Меден рудник", а и в Центъра пристигна също толкова празен.

Едит: пропуснах да спомена, че Берната 117 вече се завърна на линия.
« Last Edit: 02.09.2011, 22:14:11 by west_1 »

Offline filipkarolev

• Напредващ
    • View Profile
Ето за феновете още една Берна завива наляво покрай Старата поща, но нещо много шумна ми се стори...

http://vbox7.com/play:bdaf7efd3d
« Last Edit: 04.09.2011, 18:04:12 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Актуална информация от преди 15 мин.: Няма ток за тролеите около Трета поликлиника. Пътувах с 16175 и малко след спирката на "Трета Поликлиника", тролеят спря и кондуктурката вика:  "Токът спря и сигурно скоро няма да го оправят. Ако искате слизайте!" Така и направихме. Бяхме точно трима души. Снимах тролея отвън, ама не е хубава снимката и затова не съм я качил.
« Last Edit: 04.09.2011, 21:43:06 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Актуална информация от преди 15 мин.: Няма ток за тролеите около Трета поликлиника.
Аварията може би е предизвикана от оплитането на 16174 движил се вчера след обяд по Т1 около 18:45 в събирателната стрелка след кръстовището на Сан Стефано.

Пътувах с 16175 и малко след спирката на "Трета Поликлиника", тролеят спря и кондуктурката вика:  "Токът спря и сигурно скоро няма да го оправят. Ако искате слизайте!" Така и направихме. Бяхме точно трима души. Снимах тролея отвън, ама не е хубава снимката и затова не съм я качил.
СЪщия беше решил да измине разстоянието от кръстовището на Демокрация и Сан Стефано до Новата поща с бензиновия двигател, но явно горивото му е свършило точно в лентата за завой надясно преди светофара.
« Last Edit: 05.09.2011, 14:32:34 by did_ko »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline filipkarolev

• Напредващ
    • View Profile
Още малко попадения от 03.09.2011г.

http://www.vbox7.com/play:41e192b993

http://www.vbox7.com/play:720fcd2e5b

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес следобяд Берните отпочиваха и на линия беше само 112, въпреки че 117 се мярна за първа смяна. Заедно със 112 по линията шетат 16168, 16176 и 16165.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вижте докъде се беше добрало Волвото 16175 с бензиновия си двигател онази вечер.
« Last Edit: 08.09.2011, 19:33:10 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес по обяд 16170 беше аварирал на "Тодор Грудов" покрай езерото в посока към "Меден рудник". Два часа по-късно обаче беше на линия, така че не е било нещо сериозно.