Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465082 times)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Bus_lover
http://www.burgasinfo.com/more_news.php?y=...;d=1&id=953

Аз ви рекох, че шефовете на "БургасБус" отдавна са рекли, че не щат повече тролеи, но някаква жена ги държи и ни вгорчава живота.

http://www.anticorruption.bg/bg/news/event...data=2004-10-20

Всъщност, извинявам се, оказа се, че тази жена е държала не ЗиУтата и 5-имата швейцарци, ами някакви съвсем други тролеи, които някога били на пристанището, но "БургасБус" не са ги взели и тя се ядосала и ги продала някъде другаде - дали не става дума за Русе    Явно все пак тя не е чак толкова виновна, но при прочитане на статията от по-горния от двата линка, оставам с впечатлението, че тя е виновна за всичко и че става дума за тролеите въобще, че ни идват много скъпи и ненужни. Всъщност статията е обширна и в нея можете да научите много за "БургасБус". И е много объркващо - в един момента возилата са автобуси, а в другия - тролеи  

Тя тая госпожа от няколко години се съди с ББ и все нещо се намира делото да се спре. Тая същата имаше общо и с доставката на някой автобуси в ББ..

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Проблемът е бил, според мен, че доставката на нови тролеи е съвпаднала с делото за фалита. Иначе е можело и да ни огрее, но не - оставаме на ЗиУта, а хубавите тролеи сигурно сега са в Брашов (един румънски град, където има много швейцарски тролеи, като Vetter например). Между другото, по онова време случайно някой да е минавал през Бургас и то оттам и да ги е виждал какви са?
« Last Edit: 21.06.2007, 10:27:57 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Проблемът е бил, според мен, че доставката на нови тролеи е съвпаднала с делото за фалита. Иначе е можело и да ни огрее, но не - оставаме на ЗиУта, а хубавите тролеи сигурно сега са в Брашов (един румънски град, където има много швейцарски тролеи, като Vetter например). Между другото, по онова време случайно някой да е минавал през Бургас и то оттам и да ги е виждал какви са?

Aз от първия скандал си спомням, че въпросната гожа първия път беше казала, че ако и вземат тролеите няма да съди ББ за горивата, ама от общината и бяха отказали

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тролейте се виждат от влака,точно преди да влезе в гара Бургас. Съчленени са сини на цвят,май са Граф и Щифт от по-новите модели,но не като тези в София. Със затъмнени стъкла са. Сигурен ли си,че още не си седят там,зимата си седяха.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Хм, трябва да отида да видя - аз там рядко ходя по принцип. А сигурен ли си, че след 3 години все още са там? За тази зима ли говориш? И какво беше състоянието им? А, също така охраняват ли се?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да тази зима си бяха там лъскави като нови видимо във перфектно състояние. Всъщност въпросното място май където са тролейбусите,мисля че се води териотрия на пристанището. Поразходи се по линията между Владимир Павлов и Бургас и няма начин да не ги видиш, гледай в дясно. Ако можеш даже ги снимай, дано още да са там. Иначе моделът е като че ли е нещо между Софийските и Бургаските,някъде от края на 70-те,нач. на 80-те год.може би.
« Last Edit: 21.06.2007, 22:38:03 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
А имаш ли снимки на някакви други екземпляри от този модел? И всичките ли бяха едни и същи най-важното? Също така, надявам се, отиването ми на това място не е обвързано с покупката на билет и пътуването с влак, нали?
http://www.trolleycoalition.org/photos/neuchatel.jpg  Да не би да са нещо такова?
« Last Edit: 21.06.2007, 22:53:18 by Bus_lover »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нещо подобно като този на снимката бяха, само че сини, всички бяха еднакви, или поне тези които се виждаха. Иначе ако искаш вместо да ходиш пеш се качи на влака от Владимир Павлов до Бургас билета мисля, че е 60 стотинки, гледай хубаво отдясно.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Да не са като тези.Общо взето само за тези в синьо и от този модел, изведени от употреба се сещам...
« Last Edit: 22.06.2007, 00:01:38 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хммм. Мисля,че са такива,оцветяването беше нещо такова синьо с бяла лента. Следващият път като мина оттам ако са още там ще ви кажа със сигурност. Но трябва да са тези.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Благодарение на колегата Хюго Бас, се сдобих с ето тази статия, в която сякаш се казва, че нашите съчленени тролеи се казват всъщност не Греф унд Щифт, а Берна/Хес    Абе, който разбира достатъчно от немски, нека го преведе, ако обича. Единственото, което със сигурност разбирам, е, че хората се надяват да повървят в Бургас оше около 20-тина години. Аз също така се надявам.
« Last Edit: 15.07.2007, 19:57:34 by Bus_lover »

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Вчера се возих на Зиу в Бургас. Отвън имаше някакъв фасон, но салонът отвътре бе достоен за темата "ГТ в страните от третия свят" или "пред разпадане"... Ужас.
UPP@UIC

Offline Ikarus

• Маниак
    • View Profile
    • http://
Quote from: Blago84
Вчера се возих на Зиу в Бургас. Отвън имаше някакъв фасон, но салонът отвътре бе достоен за темата "ГТ в страните от третия свят" или "пред разпадане"... Ужас.
Та чак толкова зле ли е било

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
http://www.youtube.com/watch?v=oijGkqCWwBM

12 секунди в бургаската Берна с инв. № 112  
« Last Edit: 22.07.2007, 22:39:55 by Bus_lover »

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
А сега двата най-добри тролейбуса в Бургас. Берна с номер 116 и ЗиУ с номер 15084 (жалко, че не беше тъмно, за да видите как му светят халогените   )

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Малко порция смях: новоасфалтираната първа спирка на тролея в "Меден рудник"    
15073, докато приятел на ватманката отчаяно се опитва да поправи втората врата на кошницата, която не рачи да се отвори    
« Last Edit: 06.09.2007, 00:33:09 by Bus_lover »

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
абе пичове някой може ли да прецени колко горе-долу излиза да се направи едно тролейбусно трасе , да речем 8-10 км.? В Бургас има поставени тролейбусни стълбове от новата поща до кръстовището на булаир и демокрация, както и в ж.к. Изгрев но си стоят неизползвани   .Знам че всички общинари се оплакват, че нямало пари и т.н. ама всеки знае че пари има,  ама къде отиват....

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Нямам идея колко струва трасето, но явно в дизела има повече далавера... Като гледам в никой град не са се засилили особено да се грижат за тролеите... А и бургаските особено са видни представители на клас "Таралясници" май си съперничат само с пловдивските...
Иначе си спомням как преди години искаха да правят тролей между Приморско и Китен... даже бяха стоварили стълбовете, които така си и изгниха - непоставени.
UPP@UIC

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: Blago84
Нямам идея колко струва трасето, но явно в дизела има повече далавера... Като гледам в никой град не са се засилили особено да се грижат за тролеите... А и бургаските особено са видни представители на клас "Таралясници" май си съперничат само с пловдивските...
Иначе си спомням как преди години искаха да правят тролей между Приморско и Китен... даже бяха стоварили стълбовете, които така си и изгниха - непоставени.
Eдно време цяла България е трябвало да стане тролейбусна и това щеше да е страхотно.Но днес нямаме АЕЦ, а и израждането и поддърането на трасета е скъпо.Тролейте имат по-високи цени от автобусите и няма с тонове втора ръка.По-специфични са за поддръжка.Трасето поне се изгражда по-лесно и не е толкова скъпо като трамвайното, където нещата вече стават още по-сложни.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Малко порция смях: новоасфалтираната първа спирка на тролея в "Меден рудник"  
15073, докато приятел на ватманката отчаяно се опитва да поправи втората врата на кошницата, която не рачи да се отвори  

И в Бургас ли имате реклами на EVN по тролеите