Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465146 times)

Offline trancho55

• Напредващ
    • View Profile
Като гледам на места доста са поизпънали ККМ. Това е хубаво, защото може да се развиват по-големи скорости.  :fan:
« Last Edit: 21.08.2011, 15:25:57 by west_1 »
.^. ~ 16173 - ILIEV - 16173 ~ .^.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Като гледам на места доста са поизпънали ККМ. Това е хубаво, защото може да се развиват по-големи скорости.  :fan:
Изпънатата ККМ не им пречи на някои мудни тролейбусни водачи да се тътрят, като че ли вземат завоя на "Мария Луиза" с Океански риболов. Днес този, дето караше 16168 се оливаше- видно беше, че е новак и още се учи. Иначе като се качих на 16173 му паднаха прътите на "Сан Стефано" след като мина през стрелка. По думите на ватмана, който обсъждаше с негов познат отпред, трябвало е да мине по-бързо, което до голяма степен ме озадачи.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:26:35 by west_1 »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Един клип, който посвещавам на всички маниаци на тролейбусния (и обществения като цяло) транспорт :D

http://vbox7.com/play:5928af46ed
« Last Edit: 25.07.2011, 20:58:17 by io_bs »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Един клип, който посвещавам на всички маниаци на тролейбусния (и обществения като цяло) транспорт :D

http://vbox7.com/play:5928af46ed
На клипа се вижда и 0731 в другото платно- явно е бил 12а или и той 4-ка(ако е така, днес стават 4 съчленени за един ден общо по линията). Иначе поздравления за клипчето- личи си, че си се постарал и качеството е чудесно- фототехниката ти е супер. ;)
« Last Edit: 21.08.2011, 15:30:36 by west_1 »

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Хе-хе, благодаря :D Иначе техниката не е нещо особено - с телефона го снимах... Успях да видя два тролея, преминаващи по това място, и ми направи впечатление как КМ се клатеше след преминаването им, все едно духа ураганен вятър. Е, в случаят, когато направих клипа, не беше толкова силно. :angel:

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Извинявай, но да объркаш тролея с 211 си е чиста олигофрения.
Тук говорим за друго.
Смятам знаеш, че Волвата не са пригодени за да разполагат с електронни табла. И още нещо. Както ти е добре известно, Община Бургас не е Община Лондон и не може да си позволи тролейбуси (поне на този етап). Това, което си видял в Лондон е  за  улеснение на ползващите градския транспорт. Постепенно и в Бургас се залага на ПС с електронни табла. По улиците на града се движат 12 Мана NG272 и 10 Тедома C12G, който са оборудвани с електронни табла.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:31:49 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес сутринта се повозих на 16175 и после и на Волвото "Бургаскомерс". За толкова време спрени тролеи нищо не са пипали тези хора в депото, поне в салоните. :angry: На всичко отгоре, Волвата са "модерните" тролейбуси на БургасБус, а Берни не излизат- като е така, поне да го оправдаят с някака сносна подръжка на салоните, но уви. От ден на ден всяка машина се скапва все повече и повече. Като гледам, новата мрежа няма да остане дълго в добро състояние- наистина на места се забелязва леко висване, а и се клати в пъти повече при преминаване на тролей от старата. Днес още си вървят Т1/209 автобуси- видях 7162(Хамелеона) и 0390.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:32:45 by west_1 »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Смятам знаеш, че Волвата не са пригодени за да разполагат с електронни табла. И още нещо. Както ти е добре известно, Община Бургас не е Община Лондон и не може да си позволи тролейбуси (поне на този етап). Това, което си видял в Лондон е  за  улеснение на ползващите градския транспорт. Постепенно и в Бургас се залага на ПС с електронни табла. По улиците на града се движат 12 Мана NG272 и 10 Тедома C12G, който са оборудвани с електронни табла.

Не говоря за ел. табла, а за какви да е табла. В Лондон са ролкови, освен на трамвайте и влаковете и оригиналните табла на тролейбусите в Бургас са отново ролкови. Тук също не става дума за това какво е в Лондон, а във всеки цивилизован град на планетата.

http://www.flickr.com/photos/26181971@N07/4123110144/sizes/l/in/set-72157622846532886/

Какъв беше проблема да напечатат хартията?
Точно една ролка с 5 надписа трябваха:
ЗА ДЕПО
НЕ Е НА ЛИНИЯ
ДОМ НХК (или както там се казва спирката)
МЕДЕН РУДНИК
МЕХАНОТЕХНИКУМ

Когато един тролей стигне до НХК (Т1) завърта ролката за Меден Рудник.
Ако е Т2, завърта "Меден рудник" когато стигне Механотехникума. Елементарно както за четене, така и за поставяне. Останалите спирки от маршрута си ги пише на спирката.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:34:07 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
И днес не се е минало май без аварии на тролеите- към 10,30 видях аварийния КамАЗ на Трета поликлиника да търчи в посока Механотехникума- а още е преди обед. :angry: И за Beer: Наистисна ли мислиш, че ако се сложат такива ролкови табла, хората ще ги гледат? Защото обикновено тези, които объркват превозното средство са предимно възрастни граждани, много от тях дори незнаещи откъде точно минава линията, която им трябва(пример- случаят, който описа trancho55). Единственият начин, по който тези граждани се осведомяват, е като им дойде нещо, да питат някой слизащ или кондукторката. Иначе аз подкрепям мнението да се сложат такива табла.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:34:45 by west_1 »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Наистисна ли мислиш, че ако се сложат такива ролкови табла, хората ще ги гледат?

То не е необходимо да слагат нищо,таблата са си там. Трябва ти под метър хартия, която ще ти я направят във всяко студио.

Защото обикновено тези, които объркват превозното средство са предимно възрастни граждани, много от тях дори незнаещи откъде точно минава линията, която им трябва (пример- случаят, който описа trancho55).

Да, възрастните хора ще се научат и няма да имат проблем както нямат и в Западна Европа, просто защото се вижда по-лесно. Тая цигания долу в ляво е нечетлива и бруталния кич още повече затруднява нещата. Кой нормален човек ще прочете всичко това преди тролея да е тръгнал? Тук включваме и млади хора! На теб по-лесно ли ти е да видиш Т2 и маршрута от колкото швейцарското табло на снимката? Да не споменавам, че таблото има и лампа и свети в тъмното. :)

Иначе аз подкрепям мнението да се сложат такива табла.

Благодаря,явно обаче в българските депа/гаражи живеят в някакъв първобитен свят, защото никой не го прави...
« Last Edit: 21.08.2011, 15:35:46 by west_1 »

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Наистисна ли мислиш, че ако се сложат такива ролкови табла, хората ще ги гледат?

То не е необходимо да слагат нищо,таблата са си там. Трябва ти под метър хартия, която ще ти я направят във всяко студио.
[/quote]
Пример от Пловдив:
Скоро като пътувах с № 18 имаше подобен случай, един дядо тича към автобуса, гледа отпред какво пише, качва се. Тръгва автобуса и той вика "За 4-ти км нали?" и посочва табелата, на която от вътрешната страна пише 4-ти км.  :D Естествено отговарям му, че е за Тракия  и тогава отива да пита шофьора и кондуктора, който му извади табелата и специално му я показа какво пише "За Тракия". Отделно дето пита дали на чака А23, който от към 15-20 г. е закрит :D

Когато са пък с ролки, ще си мислят пък, че няма номер и няма да се качват ... иначе наистина изглежда табелата на Т2 неясна, поне ако така я поставят както на качената от ku4eto снимка ...

« Last Edit: 21.08.2011, 15:37:18 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Тъй като никой съфорумник от Бургас не е пощракал тролеите по Т2, днес аз направих още няколко снимки на тях.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Без билети за Т2 в сряда
"Бургасбус" ЕООД  уведомява жителите и гостите на гр. Бургас, че на 27.07.2011  клиентите на Дружеството ще имат възможност да пътуват напълно безплатно по новата тролейбусна линия Т2.
Източник: burgasbus.info

Интересно защо, сигурно за да популяризират линията- ще е интересно утре. :D Тъкмо да си поотпочинат кондукторките от объркани пътници. Утре ще има возене гратис- ама мен какво ме грее, след като и без друго си извадих карта за двете линии вече.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:39:17 by west_1 »

Offline stoian_dimi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Опасявам се че цялата тази работа с тези тролейбуси е сгрешена. Дано не се окажа лош пророк, но ще си останат празни както си бяха празни и преди. Днес се возих в Т2 - е нямаше такова пътуване! Първо задната вратата на тролея не се затваряше и през цялото време издаваше звук. А този ватман караше със скорост на велосипедист. Едва ли се дължи на новото трасе, защото си караше така и по старото трасе. Пътувах от първата спирка до спирката преди Механото за малко повече от 40 минути. А това, че утре ще се пътува безплатно никой няма да разбере, както и никои не разбра, че тролеите са с ново трасе! Другият парадокс беше, че ни изпревари 209 по едно време около стадион Черноморец. Преди години живях в Залцбург Австрия и там има тролеи, някои стари, някои нови, но направо летят в сравнение с нашите и се опасявам че всичко е заради КММ. Там беше по съвсем друг начин окачена и не спираха на завои, стрелки и кръстачки. А лошото в случая е, че "новата" мрежа е окачена досущ като старата и на стрелките и завоите пак се спира, ДАЖЕ СЕ СПИРА И НА МЕСТА КЪДЕТО НЯМА СТРЕЛКИ! Ще се кача още няколко пъти да видя какво е положението и ще ги отсвиря.

Едит от 27.07.2011г.:
http://www.youtube.com/watch?v=nglMejEPk60

На този клип ясно се вижда за какво става дума. Тук в БГ само можем да си мечтаем за такава КММ (за съжаление).
« Last Edit: 21.08.2011, 15:41:40 by west_1 »

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
И в Швейцария и в Германия където има тролейбуси също е така.

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Видео репортаж от днес по случай пускането на новата тролейбусна линия в Бургас:

http://vbox7.com/play:7645790b5f
« Last Edit: 21.08.2011, 15:43:52 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Видео репортаж от днес по случай пускането на новата тролейбусна линия в Бургас:

http://vbox7.com/play:7645790b5f
Интересно как попреувеличават думите на кмета, че съвсем скоро ще обновят целия тролейбусен парк. Та той човекът си каза, че от догодина по 5 тролея ще сменят и то си го каза доста колебливо, а журналята... :D
« Last Edit: 21.08.2011, 15:43:43 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Лошото е, че това означава, че догодина ще се сбогуваме с Берните  :(

Между впрочем, на линия не съм виждал единствено 16176 от Волвата. Не съм забелязвал и водачите му да карат друг тролей.

И аз се възползвах от прИмоцията. Ако не беше тя, едва ли щях да се кача на тролей скоро. Изпробвах 16167 и 16177. За първия съжалих, понеже знам, че неговите водачи са едни от най-бавните и най-лигавещите се. На връщане обаче имах повече време и изчаках някой тролей, за който да знам, че няма да се влачи. Ако не сте забелязали, по новата мрежа почти няма наистина прави отсечки, където да се развие скорост. "Булаир" целият е една дъга, "Цар Петър" и той половината, че и стрелка има. А и може наистина да е направена калпаво. Във всеки случай на мен ми се иска Злия дядо с бурканите да се завърне, въпреки че пот ози начин новата мрежа ще бъде изложена на риск с неговото каране  :D

Пълнеха си се тролеите за разлика от вчера. Циганите обаче най-много намазаха - на връщане бяха повече, отколкото в 8-ицата.
« Last Edit: 27.07.2011, 19:53:35 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес като излизахме на Океански риболов от "Иван Вазов" с Волвото 16165 видях в далечината по "Мария Луиза" едно Волво- явно тестово ще да е било. По-късно на станцията довтаса 16177, ама беше с табелки Т2- не вярвам да е минал през стрелката към "Мария Луиза", но не можем да сме сигурни все пак. Иначе ето и още малко снимки на тролеи.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И от мен три снимчици - две на Лидъла 16170 и една на 16171 (всичките на кръстовището на Билкова аптека):
« Last Edit: 21.08.2011, 15:45:01 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".