Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465159 times)

Offline omsi_fan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Не ме разбра. Тази, която е поставена на Иван Вазов е разделителна, за да разделя 2-те линии. 1-та по Ботева, а 2-рата по Булаир, но ако следваш новата линия по Булаир. Малко след като мине разделителната стрелка, има събирателна, която събира мрежата?!? Това не ми е ясно защо го правят ?
« Last Edit: 16.08.2011, 12:28:47 by west_1 »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А по Иван Вазов няма ли да има трасе, което продължава по Булаир?
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А по Иван Вазов няма ли да има трасе, което продължава по Булаир?
Ще има,всъщност там ще се разделят двете линии - едната ще продължава към гарата (посока Булаир), а другата ще прави ляв завой по Ботева.
Кольо казва дурго. Поставена е (според него) събирателна стрелка точно след левия завой от Ботева в посока Ж.П.Гара. Ако следваме логиката тази събирателна стрелка ще събира двете мрежи - тази от Ботева с тази от Ив.Вазов (посока Ж.П.гара).Ако се стигне до там според мен от ББ ще направят голям пробив в тролейбусния транспорт. За мен това означава трета тролейбусна линия свързваща Изгрев (или Славейков) с центъра и обратно през Трета поликлиника. Тук изниква другия въпрос. Спирката на Новата поща (посока МБАЛ) е възлова, а там поне за сега не се прави нищо.
« Last Edit: 16.08.2011, 12:30:13 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Там винаги си е било проектирано да има стрелка. Това, че я слагат не означава, че ще пускат редовна линия. Поне не за момента. А мен ми е малко чудно, как може да се строят нови трасета без хората да са информирани по какъв да е начин какво точно се прави!?
« Last Edit: 16.08.2011, 12:30:37 by west_1 »

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
Кольо казва дурго. Поставена е (според него) събирателна стрелка точно след левия завой от Ботева в посока Ж.П.Гара. Ако следваме логиката тази събирателна стрелка ще събира двете мрежи - тази от Ботева с тази от Ив.Вазов (посока Ж.П.гара).Ако се стигне до там според мен от ББ ще направят голям пробив в тролейбусния транспорт. За мен това означава трета тролейбусна линия свързваща Изгрев (или Славейков) с центъра и обратно през Трета поликлиника. Тук изниква другия въпрос. Спирката на Новата поща (посока МБАЛ) е възлова, а там поне за сега не се прави нищо.

А възможно ли е да означава етап от нова тролейбусна линия с маршрут: Колелото до Метро - бул. Стефан Стамболов - бул. Сан Стефано - ул. Христо Ботев - ул. Булаир - бул. Демокрация - бул. Стефан Стамболов - колелото до Метро? :)
« Last Edit: 16.08.2011, 12:31:22 by west_1 »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Там винаги си е било проектирано да има стрелка. Това, че я слагат не означава, че ще пускат редовна линия. Поне не за момента. А мен ми е малко чудно, как може да се строят нови трасета без хората да са информирани по какъв да е начин какво точно се прави!?
Е, намери се някой да пита, аз се надявах да е бургазлия, но уви. Версия 1 - Община Бургас няма идея какво и накъде ще се движи по тази мрежа. Версия 2 - това е най-секретния граждански инфраструктурен проект. Аз се изчерпах от към версии, коя ли е вярната?
« Last Edit: 16.08.2011, 12:32:35 by west_1 »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline manqka_bs

• Напредващ
  • маняк на тема Г Т
    • View Profile
    • http://www.bgphoto.net/manqka_bs/
    • Email
http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=35112 това е един мой сайт където има ретро снимки на автобусите и тролейбусите на "БургасБус" приятно гледане  :)
« Last Edit: 16.08.2011, 12:32:51 by west_1 »

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Е, намери се някой да пита, аз се надявах да е бургазлия, но уви. Версия 1 - Община Бургас няма идея какво и накъде ще се движи по тази мрежа. Версия 2 - това е най-секретния граждански инфраструктурен проект. Аз се изчерпах от към версии, коя ли е вярната?
Версия 3 - има планове за още разширения на тролейната мрежа в бъдеще и хората са решили да сложат стрелката сега, вместо след 5 години (примерно) ;)
« Last Edit: 16.08.2011, 12:33:20 by west_1 »

Offline omsi_fan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Това е ужасно глупава постъпка  :angry:.Само дето ще стои и ще ръждясва, а тролеите които ще минават по новата линия, ще са длъжни да намаляват заради 1 гниеща стрелка  :angry: :angry: :angry:.

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
Версия 3 - има планове за още разширения на тролейната мрежа в бъдеще и хората са решили да сложат стрелката сега, вместо след 5 години (примерно) ;)

Щом сега я слагат, може да означава, че ще се случи за по-малко от 5 години!

Offline omsi_fan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Когато посетихме ТБ депото във М.Рудник ни казаха, че тролеите ще тръгнат най-рано юни месец. Наистина ако има и 3-та линия ще е уникално яко, но и тролеи ще трябва.Аз желая искрено Берните да ги нарежат до юни месец.

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Това е ужасно глупава постъпка  :angry:.Само дето ще стои и ще ръждясва, а тролеите които ще минават по новата линия, ще са длъжни да намаляват заради 1 гниеща стрелка  :angry: :angry: :angry:.
Те така или иначе намаляват доста заради завоя ;)
Щом сега я слагат, може да означава, че ще се случи за по-малко от 5 години!
Дано!
Edit:
Ако се движат двете тролейбусни линии, то новата, почти няма да има нищо общо със старата.Въобще новото трасе според мен е направено така, че да поеме пътникопотока основно около трите училища (Строителния техникум, Механото и ТОХ-а), спирката там ще бъде в малката уличка "Дунав"и от там със завой наляво (о боже какъв кошмар ще бъде) се излиза на бул."Стефан Стамболов" и продължава към Новата пща.За мен е интересно друго.Ако  линиите са  две, то едната ще поема пътниците от СЦ (супер  център) в посока Меден Рудник, минавйки по Ботева (по досегашния маршрут) и Сан Стефано, а другата минавайки през Новата поща и завивайки по "Сан стефано" след това завива наляво по Ботева в посока Ж.П.Гара  след това надясно по "Ив.Вазов" с включване в общото трасе на кръстовището на "Ив.Вазов" с "Мария Луиза".
Според мен старата линия ще си остане без промяна, а новата ще минава през М. рудник - Индустриална - Иван Вазов - Булаир - Демокрация - Дунав - Ст. Стамболов - Сан Стефано - Ботева - Иван Вазов - Индустриална - М. рудник. Може и да греша, ще видим, когато завършат работата ;)
« Last Edit: 06.04.2011, 01:00:14 by io_bs »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

А възможно ли е да означава етап от нова тролейбусна линия с маршрут: Колелото до Метро - бул. Стефан Стамболов - бул. Сан Стефано - ул. Христо Ботев - ул. Булаир - бул. Демокрация - бул. Стефан Стамболов - колелото до Метро? :)

Програма "Джаспърс" предвижда да се построи обръщало в района на Метро и Баумакс (по мои спомени) и от там да  тръгват автобуси 4, 12, 12а и линията минаваща през Изгрев и излизаща на МБАЛ, а вероятно и поне една тролейбусна линия. Нищо не пречи тази (третата, ако изобщо се осъществи идеята) линия да обслужва точно този (посочен от теб) маршрут.
« Last Edit: 20.08.2011, 01:51:27 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline filipkarolev

• Напредващ
  • Ω∆Ψ – ЗНАНИЕТО ПРОМЕНЯ СЪЗНАНИЕТО!
    • View Profile
http://www.youtube.com/watch?v=0_Qzbv2JVgk
Ето така се изгражда контактната мрежа на тролейбусния транспорт в Бургас.
Работниците, които изграждат тролейбусната мрежа на Бургас се бъзикат с мацките, дистрибуторки на Red Bull, а Бургазлиите чакаме да тръгнат тролеите.

http://www.facebook.com/profile.php?id=1438629609&sk=photos#!/video/video.php?v=1657380921240
« Last Edit: 16.08.2011, 12:27:14 by west_1 »

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
За Великден е планувано да бъдат пуснати тролеите по новото трасе. При неспазване на сроковете ''Столичен електротранспорт'' щял да плати голяма неустойка. И така се предполага, че ще успеят със срока, понеже първоначално е било предвидено за края на март.

Относно изграждането на пътния възел Созопол-Средец, за сега последно нямало да се налага да спират отново тролеите, както е било предвидено по-рано, а щяло да се отложи само за есента.

Миналият месец от ''БургасБус'' са ходили да гледат канадските тролеи на пристанището. Не е ясно обаче поводът. Може в ролята си на експерти, като техническа помощ на евентуални оценители, а може и по друг повод да е било.

Предвиждало се и три линии – две от ''М. рудник'', не разбрах точно, но предполагам по двете трасета в квартала и комплекса, и старото и новото трасе. Ако е вярно за третата линия – бие по развиване на въображението и космическите програми – но за лятото: обиколна в центъра. Ще се окаше ли вярно, ще видим!
Интересно, че като имаше къси тролеи, те не се пълниха, а при две линии и наличие само на съчленени, май е по-добре съчленените да бъдат заместени от микробуси-тролеи.

Програма "Джаспърс" предвижда да се построи обръщало в района на Метро и Баумакс ( по мои спомени) и от там да  тръгват автобуси 4,12,12а и линията минаваща през Изгрев и излизаща на МБАЛ, а вероятно и поне една тролейбусна линия. Нищо не пречи тази (третата, ако изобщо се осъществи идеята) линия да обслужва точно този (посочен от теб) маршрут.
Тая програма е или автобуси, или тролеи. Ако недай си Боже, бъде избран за втори мандат този кмет, най-много нищо да не се случи и с двете. Най-малко, ще натресът новите автобуси, а оттам нищо вече няма да се знае. Но ако се придържа към програмата, би трябвало да не се дава приоритет на разширяване на тролейбусната мрежа.
Преди години е имало само проекти за свързване, ако не на двата, то поне на единия от комплексите ''Изгрев'' или ''Славейков'' с центъра, а оттам и с ''М.Рудник". 
« Last Edit: 28.08.2011, 21:10:54 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Баш да са били само проекти не,защото изграждането е било започнато още тогава.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Е, намери се някой да пита, аз се надявах да е бургазлия, но уви.
Че колегата Beer си е Бургазлия (макар и бивш).

Когато посетихме ТБ депото в М.Рудник ни казаха, че тролеите ще тръгнат най-рано юни месец.
Дотук добре, само, че.....

За великден е планувано да бъдат пуснати тролеите по новото трасе. При неспазване на сроковете ''Столичен електротранспорт'' щял да плати голяма неустойка. И така се предполага, че ще успеят със срока, понеже първоначално е било предвидено за края на март.
На кое от двете да вярвам. Не вендъж се е получавало така, че сроковете на са се спазвали.

Миналият месец от ''БургасБус'' са ходили да гледат канадските тролеи на пристанището. Не е ясно обаче поводът. Може в ролята си на експерти, като техническа помощ на евентуални оценители, а може и по друг повод да е било.

Накрая ще се окаже, че ще се сбъднат най-големите ми кошмари и всъщност Джимитата ще се окажат подарък за БургасБус от Ангел Батаклиев (общински съветник от БСП Пловдив).

Баш да са били само проекти не, защото изграждането е било започнато още тогава.
Започналото изграждане тогава стигна на етап поставяне на стълбове на "Булаир" и ул."Янко Андонов" (сега бул."Никола Петков"), но стълбовете по втория булевард не са предназначени за тролейбусно движение.

Изграждането на трето трасе от Изгрев до центъра наистина ще влезе в противовес с програма "Джаспърс". Пак питам! Къде ще бъдат зачислени 67 автобуса? Или ще се доставят само 20-на (и без това от Общината се ежат за пари).
« Last Edit: 21.08.2011, 09:58:48 by west_1 »

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Изграждането е било на два етапа. Първоначално е изградено трасето от квартала до стадион ''9-ти септември'', по-късно ''Чарноморец''. Така линията не е стигала до центъра. Може би след около година и нещо- две е изградена и мрежата в комплекса, и е продължено трасето в досегашния му вид, през центъра. Същевременно е включването и нa отсечката през кв. ''Победа'' (Комлука) до затвора. Така е отпаднало движението по околвръстното шосе. Това са били двата етапа – нищо повече не е правено.
Това, че са поставени нови стълбове, такива които са като на контактната мрежа на някои отсечки, съвсем не означава, че е започнало изграждане на мрежа. Както е известно, на тези, които поне веднъж са виждали тролеи в Бургас, стълбовете са част от уличното осветление и по никакъв начин до сега са нямали отношение към тролейбусния транспорт.
Към 1989 още не е била довършена мрежата до стадиона, през следващите години ресурсът на държавата е вече изчерпан за каквото и да е – ако е ясно какво имам предвид; и образно казано – от инерцията, през следващите две години е изградена мрежата в познатия до преди три месеца вид. При всички тези обстоятелства:
Баш да са били само проекти не, защото изграждането е било започнато още тогава.
– да се каже горното е просто неточно.     

« Last Edit: 21.08.2011, 10:04:09 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Това, че са поставени нови стълбове, такива, които са като на контактната мрежа на някои отсечки, съвсем не означава, че е започнало изграждане на мрежа. Както е известно, на тези, които поне веднъж са виждали тролеи в Бургас, стълбовете са част от уличното осветление и по никакъв начин до сега са нямали отношение към тролейбусния транспорт.

По никакъв начин, разбира се, в случай, че тотално игнорираме факта, че по някои от тях има поставени оБтегачи, макари, рамена (пример Христо Ботев), а да не говорим, че на места са разположени един до друг с явната цел да се поставят стрелка на единия и дъга на другия (ц.Гара, Старата поща). Също така ще си затворя и очите за вече поставената стрелка по околовръстното сочеща към моста над Владимир Павлов (да и от там е трябвало да има тролеи). Щом zirka казва, че стълбовете са за осветление, така е. Това другото са "екстри" към лампите.

Че колегата Beer си е Бургазлия (макар и бивш).

Верно е.  :)
« Last Edit: 21.08.2011, 10:06:27 by west_1 »

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А, не се знае дали канадските ще са за Бургас, а и да са за Бургас, какво, канадските са в пъти по-добри от Шкода 14тр или Зиу 9, така че ще се возите на хубави тролеи. ;) А може и от НАП да са ги викнали.
« Last Edit: 21.08.2011, 10:06:57 by west_1 »
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)