Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465158 times)

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Накрая ще се окаже, че ще се сбъднат най-големите ми кошмари и всъщност Джимитата ще се окажат подарък за БургасБус от Ангел Батаклиев (общински съветник от БСП Пловдив).

Вашите Бовери са по-стари от Джимитата, а Батака подаръци не вярвам да прави ;)

В Пловдив вече си режем тролеите доставка 89-та година (ДАК-овете), последните, от които преди 5 години се скапаха.
Дано освобождават място за BBC-тата, че много време мина откакто пристигнаха на пристанището.
Подозирам, че Джимитата биха изкарали доста повече и от следващата серия, която ще си замине според мен - ВанХоловете.
« Last Edit: 21.08.2011, 10:09:15 by west_1 »

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ще ме извинявате, но някои от вас пишат като второкласници - „енерция“, „оптегач“. Да не говорим за пунктуация. Нищо лично, но трябва да уважаваме езика си.
По темата - какви други планове за тролейни линии е имало на времето?
« Last Edit: 11.04.2011, 15:18:44 by io_bs »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ха така, доживях някой да иска канадските. Преди време щяхте да ме убиете тук, че искам тези тролейбуси в движение, а сега им намерихте работа и от Бургас и от Пловдив  :P
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Ние тук Бовери нямаме.
Иначе да не забравяме за ремонта по "Цар Петър", който още не е довършен. Ако ще пускат до Великден тролеите, ще трябва и ремонтът да свърши дотогава, защото по този начин няма да могат да минават от едната страна на булеварда. По-миналата седмица се прибирах в Бургас и ремонтът беше до кривата круша. След като Берните не могат да се движат със спуснати прътове без набрана инерция, а на Волвата уж са им разкарали бензиновите двигатели, няма как да се мине другояче. Или ще се пуска само едната линия и евентуално ще има 209, или нищо няма да се пуска и пак ще има 209.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ако ще пускат до Великден тролеите, ще трябва и ремонтът да свърши дотогава, защото по този начин няма да могат да минават от едната страна на булеварда.
Доколкото си спомням, колегата каза, че ще бъдат пуснати тролеите по новото трасе (т.е. няма да се минава по Ботева от гарата до Билковата аптека ;))

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ние тук Бовери нямаме.
Вярно, моя грешка, сбърках Берните с Бовери, но Берните пак са по-стари с 16-17 години :)

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
"Цар Петър" от дясната страна, където ще минават тролеите, вече е асфалтирана, сега се прави лявото платно.
« Last Edit: 21.08.2011, 10:19:20 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Стискам палци тролеите да тръгнат на Великден. Празникът ще стане пълен. Да си хвана тролей от Краставицата ми е мечта отдавна. А дали е възможно да се пусне някой от тези канадски тролеи пробно по бургаските улици? Аз нито ги харесвам, нито мразя, не бих имал против да ги изпробвам. :D
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ха така, доживях някой да иска канадските. Преди време щяхте да ме убиете тук, че искам тези тролейбуси в движение, а сега им намерихте работа и от Бургас и от Пловдив  :P
Това, че ти ги харесваш, не означава, че другите са на същото мнение (всеки с мнението си). Аз не искам тези Джимита (забравих как им се вика).

"Цар Петър" от дясната страна, където ще минават тролеите, вече е асфалтирана, сега се прави лявото платно.
.....което ще попречи да се пуснат двете линии до Великден, така, че май линия 209 ще се движи още.
« Last Edit: 21.08.2011, 10:18:57 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Както не/виждаш намериха се няколко човека, които спорят в чии роден град е по-добре да ги пуснат... И преди го написах, а сега ще го повторя, където се е движило ЗиУ9 (до преди 2-3 години) тези тролейбуси са нещо като "скок в бъдещето". Спирам, че пак ще стане какафония  :P
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
Карта на тролейбусната мрежа в Бургас:

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
По никакъв начин, разбира се, в случай, че тотално игнорираме факта, че по някои от тях има поставени оБтегачи, макари, рамена (пример Христо Ботев), а да не говорим, че на места са разположени един до друг с явната цел да се поставят стрелка на единия и дъга на другия (ц.Гара, Старата поща). Също така ще си затворя и очите за вече поставената стрелка по околовръстното, сочеща към моста над Владимир Павлов (да, и от там е трябвало да има тролеи). Щом zirka казва,че стълбовете са за осветление, така е. Това другото са "екстри" към лампите.
Както е направена досегашната мрежа – със стълбове и от двете страни, в това число на ул. ''Хр.Ботев'' с приспособленията –  двете линии по проект е трябвало да се разделят от моста и да се движат срещуположно в центъра. Това обяснява защо по тази улица и от другата страна е трябвало да има мрежа. Целта е била да се движат тролеи, както са се движили за последно автобусите 209 и 219. В последния момент това отпада и така двете линии се дублират в голямата си част.
За да не бъда голословен, ако е имало проекти, при това на дневен ред за изграждането на линии и в други комплекси, то мрежата, която е останала неизползвана по околовръстното шосе (след нейното отпадане), спокойно е можела да стигне почти до ''Изгрев''.
Въпросът беше, че не е било започнало изграждане за други комплекси, а за евентуални проекти – защото улицата за която говориш е в центъра и част от посока на изнесено движение на линия 219, а в другите комплексите няма такова нещо, че да може да се каже за недовършено изграждане.

Първоначално трасето е трябвало от ''М. Рудник'', през околовръстното да излиза на кръстовището на ''Трапезица'' и оттам към центъра, и пак обратно. Но този план е отпаднал, защото покрива само една линия – 209. След като е била изградена мрежата по околовръстното, и е станало ясно вече, че няма да се реализит проектите за четири линии в ''М. рудник'', е започнало изграждането така, че да минават възможно най-голям брой линии по едно трасе. Това обяснява защо на някои възлови места има стрелки. Това обяснява и редица други неща.

« Last Edit: 21.08.2011, 10:27:17 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Вече посочих,че има започнато изграждане на мрежа както по "Булаир",така и по "Сан Стефано" (м/у "Стефан Стамболов" и "Одрин"). В момента даваш грешна информация и лъжеш останалите колеги.
« Last Edit: 21.08.2011, 10:28:31 by west_1 »

Offline andrez

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Няколко снимки от новото трасе днес - кипеше усилена работа от кръстовището на Билкова аптека до Старата поща:
« Last Edit: 21.08.2011, 10:21:45 by west_1 »

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Няколко снимки от новото трасе днес - кипеше усилена работа от кръстовището на Билкова аптека до Старата поща:
Ъ, Билковата аптека се намира на другия край на Ботева :rolleyes: :D
« Last Edit: 21.08.2011, 10:21:31 by west_1 »

Offline andrez

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Никой не твърди обратното - от едното кръстовище до другото - по протежение на целия булевард - явно не съм се изразил добре :)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
..... - кипеше усилена работа от кръстовището на Билкова аптека до старата поща:
Не само - вече е вързана почти цялата мрежа от Механото по "Стефан Стамболов" и "Сан Стефано" до Билкова аптека, преди светофара на Билковата е поставена разделителна стрелка, която ще разделя двете мрежи - тази към "Сан Стефано (старото трасе) и тази към Ботева (новото трасе). Още ми е чудно къде ще е спирката до училищата (по Дунав никъде не се намери място за "джоб" за спирка).
« Last Edit: 21.08.2011, 10:29:23 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline andrez

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Аз много се надявах някакси да измислят и спирка на морската градина, но май няма да стане...

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
А знае ли някой дали вече е довършена мрежата по "Ботева" в посока Старата поща до "Иван Вазов"? Работите бързо напредват, значи по Великден ще имаме тролеи по новата линия, но по старата ще си щъкат 209. :P
« Last Edit: 21.08.2011, 10:30:01 by west_1 »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Един от винтертурските тролеи: http://www.flickr.com/photos/26181971@N07/5621682870/in/photostream