Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465147 times)

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Просто теория - да не са закачили автоматична стрелка някъде там и да тренират водачите как се борави с това животно? (От доста години не се е налагало в Бургас).
« Last Edit: 21.08.2011, 12:04:24 by west_1 »
UPP@UIC

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
Просто теория - да не са закачили автоматична стрелка някъде там и да тренират водачите как се борави с това животно? (От доста години не се е налагало в Бургас).

В това има логика, защото има монтирана стрелка на кръстовището на Билкова аптека и на кръстовището на бул. "Иван Вазов" и ул. "Цар Петър". Така, че наистина водачите ще се сблъскат с това животно.
« Last Edit: 21.08.2011, 12:04:50 by west_1 »
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Е, нали има работещи стрелки до депото и в самото депо. Явно тестват Берните.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Излизали са и Волва - по-миналия месец казах, че съм забелязал 16173.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Е, нали има работещи стрелки до депото и в самото депо. Явно тестват Берните.
Не съм сигурен, дали тези в депото не се превключват по друг начин - а именно с изведен отстрани контролер, а не от водача на тролея.
UPP@UIC

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Да бе! И са на централно управление, от диспечерския пункт! :D
Превключването на всички масово поставени стрелки, включително и вашите става така:
Без тяга (инерция) - по посока на изолатора;
С тяга - другата посока.
По книга - с движение с около 5 - 10 км/ч. На практика - може и с 15 - 20 по посока на изолатора. В другата посока - не бива.
Това се отнася само за новите стрелки.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Да бе! И са на централно управление, от диспечерския пункт! :D
Превключването на всички масово поставени стрелки, включително и вашите става така:
Без тяга (инерция) - по посока на изолатора;
С тяга - другата посока.
По книга - с движение с около 5 - 10 км/ч. На практика - може и с 15 - 20 по посока на изолатора. В другата посока - не бива.
Това се отнася само за новите стрелки.
За новите или за масово поставените? Дай малко разяснениия.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
"Нови" стрелки - в смисъл новите от масовия тип, поставени при изграждането на новата мрежа в града Ви. Като мрежата е добре опъната - може и по-бързо, но все пак и плъзгачите на токоснемателите трябва да са хубави, а не от старите - руски тип. На вашите тролеи май са от руските плъзгачи.
Нов тип плъзгачи от Икарус:

Стари плъзгачи - руски тип на Берна:

Всъщност сега като се загледах - плъзгачите на Волвата са по-нормални и ще се справят с по-високи скорости, но не и тези на Берните, идентични с тези на ЗиУ-тата.
« Last Edit: 21.08.2011, 12:07:01 by west_1 »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Ами те са от ЗиУ. Обувките на Берните бяха о*рани дни след пристигането им след като не можаха да се справят с българските диващини като компенсаторите и не спряха да се обръщат при движение.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тролеите тръгват по удълженото трасе от средата на юли
Удълженото трасе на тролейбусите в Бургас ще влезе в експлоатация от средата на месец юли. Новоизградената мрежа е напълно готова, а в момента се довършва монтирането на 25 стълба за контактната мрежа на новото кръгово движение на пътен възел "Бургас-Меден рудник-Созопол". След като те бъдат поставени и мрежата възстановена, ще се възобнови и движението на тролеите.
Първа копка за разширението на тролейбусното трасе бе направена на 16 декември м.г., с изпълнител фирма "Трейс Бургас".
Със сигурност няма да е тази седмица.Днес ми се наложи да отскоча до Меден Рудник, мрежата на кръговото за Созопол все още не е вързана.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
Със сигурност няма да е тази седмица.Днес ми се наложи да отскоча до Меден Рудник, мрежата на кръговото за Созопол все още не е вързана.

Със сигурност обаче ще е скоро, предвид зачестилите излизания (прикачената снимка е направена преди минути).

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес около 13:10 видях аварийния КамАЗ спрял на кръговото движение. По-късно, около 15:45 съзрях някакви кабели да висят леко от стълбовете. Явно това е ККМ, която предстои да бъде монтирана скоро, освен ако не съм се заблудил.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По-късно, около 15:45 съзрях някакви кабели да висят леко от стълбовете. Явно това е ККМ, която предстои да бъде монтирана скоро, освен ако не съм се заблудил.
Сигурно си видял захранващите кабели, които по принцип би трябвало да бъдат вътре в самите стълбове.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес на "Ботева" си играха да боядисват тролейбусните стълбове в кафяво. Само не разбирам защо разхищават пари за глупости, при положение, че ако толкова им се боядисваха стълбове, можеха да го направят с тези в Меден Рудник, които са в по-лошо козметично състояние. На кръговото за Созопол пък аварийният КамАЗ на ББ, един от тези, с които от "Електротранспорта" ни поставяха ККМ и един, който за пръв път виждам, си играеха с кабелите на стълбовете, но още не бяха опънали мрежата. Както е тръгнало, за другата седмица вече ще пуснат тролеите.
« Last Edit: 21.08.2011, 12:12:06 by west_1 »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
Днес на Ботева си играха да боядисват тролейбусните стълбове в кафяво. Само не разбирам защо разхищават пари за глупости, при положение, че ако толкова им се боядисваха стълбове, можеха да го направят с тези в Меден Рудник, които са в по-лошо козметично състояние.

Мисля, че не става въпрос за козметично боядисване и разхищение на пари, а боядисване с цел защита на стълбовете. Кафевият цвят, подобно на някои фасади на сгради, предполагам го избират, за да не си личи ръждата после.
« Last Edit: 21.08.2011, 12:12:32 by west_1 »

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
Мисля, че не става въпрос за козметично боядисване и разхищение на пари, а боядисване с цел защита на стълбовете. Кафевия цвят, подобно на някои фасади на сгради, предполагам го избират, за да не си личи ръждата после.
Има логика в това. В Стара Загора всички стълбове са кафяви (с изключение на тези по Гурко) и ако има ръжда по тях, не се забелязва. Докато във Варна например ясно си личи.  ;)

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Може би единствено небесно син цвят би бил по-голяма цигания от кафявото ;-) .

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Може би единствено небесно син цвят би бил по-голяма цигания от кафявото ;-) .
Не виждам какво пък не му харесваш на небесно синия цвят  :P
Ето снимка, качена в тема  Пловдив > Снимки-тролейбуси

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Може би единствено небесно син цвят би бил по-голяма цигания от кафявото ;-)
Не виждам какво пък не му харесваш на небесно синия цвят
На мен лично ми допада :)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Вече е поставена ККМ на кръговото движение в посока към "Меден рудник". Сигурно утре ще монтират и от другата страна и след 2-3 дена тестове ще си имаме тролеи, освен ако ремонтът около гарата не се проточи.