Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465157 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Вече има поставена ККМ и от двете посоки на движение на кръговото. Само че има още работа по жиците - трябва да се изпънат, а и не са успоредни, та почти се срещат на някои места.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вече има поставена ККМ и от двете посоки на движение на кръговото. Само че има още работа по жиците - трябва да се изпънат, а и не са успоредни, та почти се срещат на някои места.
А докъде стигнаха с преасфалтирането на платното (посока Булаир) пред ж.п.гарата? Мисля си, че след завършването му ще пуснат и тролеите.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Май вече всичко са асфалтирали.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес всичко вече ми се видя готово, ККМ беше права и успоредна. Не видях и Камазите, които тези дни работеха там- явно вече всичко около мрежата на кръговото е готово или в самия си край.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Намери се място за тролейбусната спирка до училищата. Тя е след левия завой по ул."Дунав", на гърба на Механотехникума.
« Last Edit: 21.08.2011, 12:14:39 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Пускат 2 нови тролейбусни линии

събота, 23 юли 2011
Автор: Стефан Минчев
Община Бургас

"Бургасбус" ЕООД уведомява жителите и гостите на гр. Бургас, че във връзка с пускането в експлоатация на разширението на  тролейбусната мрежа, от 25.07.2011 година Дружеството въвежда 2 нови линии - Т1 (досегашна линия № 209) и Т2 (включваща новоизграденото трасе).

Маршрут на линия Т1:

Автостанция ж.к. "Меден рудник" - ул. "Въстаническа" - бул. "Захари Стоянов" - ул. "Индустриална" - ст. Черноморец - бул. "Ив. Вазов" - НХК - Билкова аптека - бул. "Сан Стефано" - бул. "Мария Луиза" - ст. Черноморец - ул. "Индустриална" - бул. "Захари Стоянов" - ул. "Въстаническа" - Автостанция ж.к. "Меден рудник"

Маршрут на линия Т2 :

Автостанция ж.к. "Меден рудник" - ул. "Въстаническа" - бул. "Захари Стоянов" - ул. "Индустриална" - ст. Черноморец - бул. "Ив. Вазов" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - ул. "Дунав" - бул. "Стефан Стамболов" - ул. "Сан Стефано" - бул. "Христо Ботев" - ул. "Цар Петър" - бул. "Иван Вазов" - ст. Черноморец - ул. "Индустриална" - бул. "Захари Стоянов" - ул. "Въстаническа" - Автостанция ж.к. "Меден рудник"

За периода от 25.07 до 31.07 ще бъде в сила експериментално разписание по линиите, с интервал на движение:

Линия Т1 - от 6.00 до 21.00 - 15`

Линия Т2 - от 4.40 до 6.00 - 20`
                   от 6.00 до 8.00 - 15`
                   от 8.00 до 20.00 - 12 `
                   от 20.00 до 21.00 - 15`
                   от 21.00 до 23.00 - 20 `

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Същото това съобщение в писмен вариант стои разлепено по всички тролейбусни спирки. Бях си направил труда да снимам една от бележките, но след като съобщението вече фигурира във форума, няма смисъл да поствам снимката. Малко е неточно да казват, че пускат две НОВИ линии, след като едната съществува вече от 20 години  :D

Също така Волвата 16173 и 16174 и Берната 119 ги забелязах днес на Комлука в посока към Центъра с табели "Пробен". Бяха спрели точно пред кръговото. Берната имаше даже и задна табела "Т1".

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Малко е неточно да казват, че пускат две НОВИ линии, след като едната съществува вече от 20 години  :D
И на мен ми направи впечатление същото нещо, но важното е, че ще пускат линиите съвсем скоро :)

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Както и се очакваше,за да решат проблема с недостига на машини,просто са разредили разписанието, което не е кой знае какъв проблем,защото на практика само спирка НХК ще усети.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:16:45 by west_1 »

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
Първите тролеи, обозначени като "Пробен" тръгнаха вчера по маршрута.

PS: Извинявам се, че дублирам съобщението на Bus_lover, сега го забелязах.
« Last Edit: 24.07.2011, 12:35:32 by iukwim »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Същите три тролея от вчера днес бяха на проби. Забелязах и зелена табела "Т2" на средното задно стъкло на 16174. Сигурно автобусите по 109 също ще имат такива  :D Вече се чудя дали Берните няма да вървят само по 1-ицата, а 2-ката да е изцяло от Волва. Ако стане така, мечтата на ku4eto да си хване Берна от Краставицата трудно ще се сбъдне.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Ако стане така, мечтата на ku4eto да си хване Берна от Краставицата трудно ще се сбъдне.
Е, едва ли ще направят такова нещо. С какво Т2 ще превъзхожда Т1- да не би да е курортна линия? :D Освен това, поне според плановете, Т2 ще я ползват повече ученици от техникумите, което ще доведе до вандализация на доста тролеи- не виждам причина да скапват "новите" си Волва, вместо да ни пускат "раздрънканите" Берни. А и в началото дори да има практика да пускат Волва, рано или късно ще отмине, поне по мое мнение.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:17:31 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Както и се очакваше,за да решат проблема с недостига на машини,просто са разредили разписанието...
Пак четеш между редовете.

За периода от 25.07 до 31.07 ще бъде в сила експериментално разписание...
Достатъчно ясно е написано, че това е експериментално разсписание и ще важи само за тази седмица. Друг е въпросът, че можеха да отпуснат няколко автобуса експериментално по новото трасе, за да се оптимизира маршрута.

Остава обаче отворен въпросът какво ще се случва, при авария в ККМ някъде по общото трасе?
« Last Edit: 21.08.2011, 15:20:14 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Ето го и 16173 днес сутринта по единствената ни тролейбусна линия Т2. Объркването сред хората е голямо- те чакат 209, не се качват на тролея, а не знаят, че 209 няма да дойде. Някои се качиха на тролея, обаче като продължи след гарата и се очудиха от маршрута. Няколко човека пък го объркаха с 211 на Старата поща- никой не гледа, че е тролейбус, не автобус. :D Освен това и по спирките си има съобщения за Т2, ама кой да ги чете. :angry:
« Last Edit: 25.07.2011, 11:11:36 by ku4eto »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Ето го и 16173 днес сутринта по единствената ни тролейбусна линия Т2. Объркването сред хората е голямо- те чакат 209, не се качват на тролея, а не знаят, че 209 няма да дойде. Някои се качиха на тролея, обаче като продължи след гарата и се очудиха от маршрута. Няколко човека пък го объркаха с 211 на Старата поща- никой не гледа, че е тролейбус, не автобус. :D Освен това и по спирките си има съобщения за Т2, ама кой да ги чете. :angry:

Проблемът не е, че хората не четат по спирките. Проблемът е, че там където трябва да пише маршрута на превозното средство пише БУРГАСБУС. Долу пък тролея е накичен със всякакви глупости и дори на мен ще ми е трудно да видя Т2, камо ли да прочета какво пише до него.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:21:30 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Проблемът не е, че хората не четат по спирките. Проблемът е, че там където трябва да пише маршрута на превозното средство пише БУРГАСБУС. Долу пък тролея е накичен със всякакви глупости и дори на мен ще ми е трудно да видя Т2, камо ли да прочета какво пише до него.
Извинявай, но да объркаш тролея с 211 си е чиста олигофрения- най-малкото той има големи пръти, които няма как да не ги видиш. БургасБус си направиха труда да поставят съобщения по спирките. Народът в Бургас си е свикнал да гледа табелката и маршрута на мястото, където си стоят и при тролея, не при "глупостите" отпред. Друг е въпросът, че и  превозните средства с електронни табла са с повредени такива- например 3556. Но да вземем Тедомите например- и табла си имат, и отзад табло си имат, и странично табло си имат, и странична табела си имат, и предна табела също си имат. Е да, но пътниците пак се качват и питат "Това 12-ка ли е?". :D Така че, поне според мен, редно е да се научим да разбираме коя линия ни идва, а не да подпитваме слизащите подобни глупости.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:22:51 by west_1 »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Извинявай, но да объркаш тролея с 211 си е чиста олигофрения.

Тук говорим за друго.

Бургасбус си направиха труда да поставят съобщения по спирките.

То голям труд.Не е като да им е това работата. :)

Народът в Бургас си е свикнал да гледа табелката и маршрута на мястото, където си стоят и при тролея, не при "глупостите" отпред.

То има е хора свикнали да живеят в кал и тиня,но това не значи,че прогресът трябва да спре.Да не споменаваме, че това "нещо" наричащо се таблека е нечетливо дори и за човек със здраво зрение и то на светло.

Друг е въпросът, че и  превозните средства с електронни табла са с повредени такива- например 3556.

Като не могат да ги ремонтират,да ползват ролкови.

Но да вземем Тедомите например- и табла си имат, и отзад табло си имат, и странично табло си имат, и странична табела си имат, и предна табела също си имат. Е да, но пътниците пак се качват и питат "Това 12-ка ли е?". :D

Идиоти винаги има,но това не оправдава липсата на табла при тролейбусите. :)
« Last Edit: 21.08.2011, 15:23:46 by west_1 »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
То има е хора свикнали да живеят в кал и тиня,но това не значи,че прогресът трябва да спре.Да не споменаваме, че това "нещо" наричащо се таблека е нечетливо дори и за човек със здраво зрение и то на светло.

Нямах предвид, че електронни и ролкови табла не трябва да има- съгласен съм, че е глупост от страна на БургасБус да си слагат логото на предвидените за това места, но в поста си исках да кажа, че ако човек иска да разбере коя линия от градския транспорт идва, може да го направи и като просто погледне табелката- ако не маршрута, то поне номера, с което да разбере, дали е 211, 12, Т1 и прочие- не е толкова голяма философия. Мен ме озадачава защо са направили новите табели светло зелени- така се вижда по-трудно.
« Last Edit: 21.08.2011, 15:24:27 by west_1 »

Offline trancho55

• Напредващ
    • View Profile
Искам да попитам някой от колегите дали има тролеи, които са освежени и изглеждат по-добре от последното им пускане на линия ?
« Last Edit: 21.08.2011, 15:24:50 by west_1 »
.^. ~ 16173 - ILIEV - 16173 ~ .^.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Не знам, обаче 16171 е получил тунинг на предницата си, изплагиатстван от този на 16173 и 16174. Преди по тези бели "веждички" над фаровете отдалеч разпознавах, че иде 16173, а сега вече трябва и по други белези да ги разпознавам  :D Това ме навежда на мисълта, че може и да съм се объркал и в събота и неделя 16173 въобще да не е излизал, а да съм го припознал с 16171 - сякаш и двата тролея с "веждички", които бях видял в събота, бяха без реклама, а 16173 е все още с реклама на "Зона".

Иначе от освежаване имат нужда Берните 116, 117 и 112, които изглеждат покъртително с тези останки от реклами, които са носили преди това. А не от депото да ти кажат: "Абье, ньека, бьееее, кво ти пука? Нали върви!". Тъй като обаче днес вървят само Волва, а на тестове вчера и оня ден беше пребоядисаната 119, за тях все още не можем да съдим как изглеждат, ако не идем до депото.

Иначе въпреки че беше още първи ден от възстановяването на движението на тролейбусите, пак не се мина без аварии. На снимката долу се вижда 16177, дърпан от аварийния КамАЗ (идваха ми коли отзад, тъй че не можех да чакам да се приближат още - щяха да развалят снимката).

Идеята за зелените табели пък сигурно е да се набива на очи не толкова номерът, колкото цветът.