Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465118 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Едит от 02.12.2011: Днес следобед по Т2 има Берна и това е 15242(117).
И днес имаше Берна по Т2. От двете, които бяха на линия 119 беше по Т2, а по Т1 се движеше 112.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес първа смяна нямаше нито една Берна на линия. Втора смяна видях 119 и 117.
Възмутен съм от некадърността на водачката на 16174( онази новата). Не стига, че пушеше в тролея и осмърдя салона като за световно, ами и пак сто пъти изсипа прътите. На всичко отгоре отзад се чуваха трясъци от ходовата част. Една от лампите през целия път пукаше, а тролеят като минеше през стрелка, ставаше заря.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Преди някъде 40 мин. видях Берната 117 по Т1 аварирала на кръговото в посока към "Меден рудник". По-странното е, че с тръстиковския Ден Оудстен изпреварихме аварийния КамАЗ на път за "Меден рудник" - не би ли трябвало да ходи да дръпне тролея, за да не натоварва движението?  :neznam:
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес се повозих на Волвото 16167 по Т2. От четвърта врата се чува гадно хлопане и едното крило се затваря много рязко и шумно( този проблем е отдавна, но явно никой не му обръща внимание в депото). Да не говорим, че няколко отваряеми прозореца не можеха да се затворят плътно и през целия път се кандилкаха и вдигаха шум.
Поствам и снимка на седалка в ремаркето, за да се види що за стадо сме. Нямаме право на претенции към ГТ, при положение, че самите ние го правим истинска свинщина.
От друга страна тук Берните бият Волвата- те практически трудно могат да се вандализират( няма какво да се пори), най-много драсканици тук-там да има.
« Last Edit: 08.12.2011, 16:59:36 by ku4eto »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Към 13.30, минавайки с колата по "Индустриална", на светофара на Океански риболов настигнах аварийният КамАЗ, който теглеше Волвото 16170.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Вчера забравих да пиша, че на линия се завърна Берната 15220(113), моят любим "Армеец", който отсъстваше повече от седмица.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Днес по Т2 имаше Берна-15209(112) и аз се повозих. В добро състояние е, дори мяхът на съчлренението не е разкъсан като при другите Берни. Лошото само е, че я карат много бавно и на моменти човек се ядосва( имаше и други възмутени от бавното каране). Парното е доста силно и ако някой седи на седалките отляво в ремаркето може да си подпали панталоните.
Берната 113 звучи странно, малко като 16175, може би и на нея са й сменили диференциала.
На линия видях и Берната 15242(117), която не се беше вясвала откакто Bus_lover писа, че е била аварирала на пътния възел.

Едит от 17.12: Днес следобед Берната 15220(113) се поразходи по Т2, отново изникна изненадващо и нямаше как да се направи свястна снимка.
« Last Edit: 17.12.2011, 17:19:40 by ku4eto »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Съжалявам, че пускам пост след своя. Днес в гаража видях задницата на някакво Волво да се подава от едно хале, до него беше аварийният Камаз. За пръв път виждам тролейбус в гаража. Знам само, че ЗиУ-тата са го посещавали преди да ги режат.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Тролеите ги карат към гаража за да им правят гумите и за ремонти, които в депото не ги извършват.
ЗиУ-та са били по същите причини там. Когато ги бракуват, направо са ги закарали в Кораборемонтния завод, там на място са ги нарязали.

На Берните средната ос ли е задвижваща, задната или двете едновременно, както при Škoda 15Tr ? Макар, че тази тема е за Бургас специално, предполагам, че каквото се отнася за бургаските Берни се отнася и за зелените съчленени базелски FBW, които са подобни на Берните и ги има в Русе и Пазаржик. А как е при сините VOLVOта ?
Берните и Волвата са със задно и средно задвижване или 6Х4 колесна формула, както някъде го означават. Волвата са с два ел. двигателя.
Също интересно при Берните е наличието на контейнери, против буксуване, за инертни материали. Разположени са над средните и задните гуми. Към този момент, трудно е да се каже, всичко ли функционира по тях! 

И днес имаше Берна по Т2. От двете, които бяха на линия 119 беше по Т2, а по Т1 се движеше 112.
Приложена е и снимка. От така показаната излиза, че тролеят е попаднал случайно. Няма как да е иначе, той представлява, приблизително 1/25 част от нея. Останалото, разбирам, да е някаква природна забележителност, нещо друго...! А от съпътстващия текст оставам с впечатление, че въпреки миниатюрната част, която заема ПС-то, все пак, това се е целяло да се покаже!   
Понеже излагаш становища, относно фотографиите – къде основателни, къде не, – реших и аз да изкажа мнението си.
Без да ми се сърдиш, това е най-малкият обект, който е бил искан, да се покаже!
« Last Edit: 22.12.2011, 17:07:08 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Приложена е и снимка. От така показаната излиза, че тролеят е попаднал случайно. Няма как да е иначе, той представлява, приблизително 1/25 част от нея. Останалото, разбирам, да е някаква природна забележителност, нещо друго...! А от съпътващия текст оставам с впечатление, че въпреки миниатюрната част, която заема ПС-то, все пак, това се е щеляло да се покаже!   
Понеже излагаш становища, относно фотографиите – къде основателни, къде не, – реших и аз да изкажа мнението си.
Без да ми се сърдиш, това е най-малкият обект, който е бил искан, да се покаже!
Това си е твое мнение, което се различава от моето.

Има си общоприети норми за фотографии, даже и в този форум май си има правила за качване на снимки, като основното правило е ПС - то да бъде обхванато от светлата страна изцяло, с цел добра видимост.
А ето и изискванията на руския сайт www.transphoto.ru, които се доближават до тези на ГТ София.
http://transphoto.ru/texts/remarks/lighting.php
Като се има впредвид, че напоследък с апаратът се случва нещо много неприятно ( при пряка слънчева светлина бялото се преекспонира, а при слаба такава се получава пикселизация), се постарах да намеря баланса между двете, за да направя наистина добър кадър. С малка преработка (предварително се извинявам на Живко  за това което ще покажа), се е получило следното.
http://transphoto.ru/photo/451639/
« Last Edit: 24.12.2011, 18:42:22 by did_ko »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
С малка преработка (предварително се извинявам на Живко за това, което ще покажа), се е получило следното.
http://transphoto.ru/photo/451639/
:D :D :D
За какво точно се извиняваш? Решението си е лично твое да предоставяш снимките си за качване във фото-сайтове (включително и в spirka.org, където е факт качването на снимки без знанието и съгласието на авторите) от лице, доказало се през годините с плагиатстване, кражби на снимки, с брутално, нагло и арогантно държание към всички. :)

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Повозих се на Берната 15253 по Т2. Оказва се, че полегналите полицаи могат да се минават с прилична скорост и без да предизвикват люшкане на возилото- явно водачът им е хванал цаката.         
Направо спираше на завоите, но на правите участъци си я настъпваше много добре. В добро състояние ми се стори, но мяхът на съчленението е раздран жестоко и колкото и да го лепят, не знам как ще го оправят. Освен това при спиране започва да се появява познатото скърцане.

Eдит от 24.12.2011г.:Забелязвам, че Берната 15242(117) с грозните черни ленти отпред вече е без тях.
« Last Edit: 24.12.2011, 19:14:38 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес Берната 112 беше по Т2 и я налазих. Не стигнахме много далеч обаче, понеже на спирката преди затвора на път за "Меден курник" аварира. Калитко натискаше педала и той плякаше, но нищо не ставаше. По едно време даже тролеят даде назад, но в края на краищата шофьорът отвори вратите и изтича да свали прътовете, защото отзад вече идваше друга Берна - 117 по Т1, в която се качихме, но не и преди един дядо, според когото явно нов тролей не може да се развали, а щом е стар, значи непременно е скапан, отсече: "Еееей, нещастници!" Иначе още на предната спирка 112 правеше проблеми - пак не щеше да тръгва в началото, но после се разтресе и потегли.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес забелязах, че на Волвото 16167 не е отстранена рекламата "Бургас комерс".

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Към 14:30 лек автомобил "Ситроен Ксантия" излизайки от ул."К.Величков" на кръстовището с бул. "Демокрация" се беше ударил във Волвото 16165. Поражения по тролея не забелязах, а на лекия автомобил му беше откачена предната броня.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Към 14:30 лек автомобил "Ситроен Ксантия" излизайки от ул."К.Величков" на кръстовището с бул. "Демокрация" се беше ударил във Волвото 16165. Поражения по тролея не забелязах, а на лекия автомобил му беше откачена предната броня.
Преди няколко минути Волвото 16165 го видях на Операта със свалени пръти, водачката му се обясняваше нещо по мобилния си телефон. Явно днес доста неща са му се случили на тролея.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес видях Волвото 16170 с табели за Т2 да минава празно по маршрута на Т1 по "Ботев"-а, а после да завива по "Сан Стефано". Явно е имало някаква авария по него, но е могъл да се прибере до депото на собствен ход и е взел пряк път.

Видях и единия титулярен водач на 16174, когото можете да познаете по това, че е гологлав и почти винаги носи шапка, да кара 16175 по Т1. Понеже неговото Волво ми се губи, стигам до заключението, че явно е развалено или е евентуално на ТО.

Следобяд Берната 117 пък отиде от Т1 на Т2.

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
16167 премина празен и без табели през Комлука.След което го видях спрял на спирката пред стадион "Черноморец". Пред него беше застанал аварийният "Камаз" и го беше закачил с твърда връзка.Явно и 16167 ще го карат към гаража,но защо?Историята мълчи по този въпрос  :neznam:
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
16167 премина празен и без табели през Комлука.След което го видях спрял на спирката пред стадион "Черноморец". Пред него беше застанал аварийният "Камаз" и го беше закачил с твърда връзка.Явно и 16167 ще го карат към гаража,но защо?Историята мълчи по този въпрос  :neznam:
16167 е провиснал по средата и сигурно са го карали на ремонт, ако в депото не могат да се справят с проблема. Днес с Bus_lover видяхме очилатия му шофьор в Берната 15209(112) по Т2.
Иначе и днес не му е ден на 16165. Беше каталясал този път на Комлука по Т1, каран от мустакатия бивш титуляр на 16168.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
За очилатия двойник на Стефан Диомов не съм напълно сигурен дали наистина го видях. Може и да съм се объркал.

А Берната 116 също днес не се вижда, а единият ѝ титуляр се подвизава на Волвото 16171 по Т2.