Author Topic: Да подкрепим съществуването на spirka.org  (Read 227582 times)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Предвижда ли се някога Спирката да излезе от дълбокия си сън?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Какво имаш предвид всъщност?
Реално аз бих могъл да актуализирам данните в Спирката, въпреки че работя по 9 часа на ден, отделно тези дни ще си регистрирам IT фирма, работя по един мой проект, както и обслужвам частни клиенти.
С удоволствие бих заделил време, за да актуализирам данните, стига да има кой да ми ги поднсе и да са коректни.

Пак казвам - преди време имаше човек, който искаше "да ми помогне" със Спирката, като му предоставя достъп до целия сайт, за да може да го открадне и "да бъде шефче", ама не му се получи, даже се надявам да се срещнем, за да му се отблагодаря за евтиния фарс, който няма да забравя.   :D
« Last Edit: 18.06.2015, 21:56:33 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Регистрирах се в сайта преди 1-2 месеца, а още не ми е приета молбата за профила, днес си направих нов e-mail, нов профил и пак нищо..?  :neznam:

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Изпрати ми на ЛС електронната поща, с която си се регистрирал.
« Last Edit: 20.06.2015, 22:16:22 by NULL »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Какво имаш предвид всъщност?
Реално аз бих могъл да актуализирам данните в Спирката, въпреки че работя по 9 часа на ден, отделно тези дни ще си регистрирам IT фирма, работя по един мой проект, както и обслужвам частни клиенти.
С удоволствие бих заделил време, за да актуализирам данните, стига да има кой да ми ги поднсе и да са коректни.

Пак казвам - преди време имаше човек, който искаше "да ми помогне" със Спирката, като му предоставя достъп до целия сайт, за да може да го открадне и "да бъде шефче", ама не му се получи, даже се надявам да се срещнем, за да му се отблагодаря за евтиния фарс, който няма да забравя.   :D

Ще е хубаво да се добавя новата информация. Защото колкото процеса се отлага във времето, толкова по-неактуална ще става "спирката". Може би ще е хубаво да се добави зона за свободна редакция от потребителите. Като вкараната информация да остава за постоянно, при одобрение от модератор или нещо от сорта. Че с това положение е хубаво наличието на сайта, но в момента поради не актуалността си, се губи полезността на сайта.
« Last Edit: 20.06.2015, 22:53:38 by Petko21 »

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
В момента има проблем с активирането на акаунтите в Спирката.
При регистрация не се получава мейл за потвърждение. Ако някой иска да активирам ръчво акаунта му, нека ми изпрати ЛС.

@Petko21 - идеята ти ми допада (да стане нещо като Wikipedia), но едва ли би могло да се реализира скоро.

@viktor_bdz - активирах акаунта ти

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
В проведен разговор с х3м разбрах,ч е той подготвя нова версия на сайта със значими промени. Трябва да е готова след около два месеца. Аз също съм наясно с факта, че има страшно много промени за последната година - 20 нови трамвая, 126 автобуса, 50 тролея. Бракуване на голям брой превозни средства, преместване на гаражи, но мисля, че всичко ще бъде въведено. Е няма да е с максимална точност, т.к. е много трудно да се определени кога едно превозно средство е спряно и кога е бракувано.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Всъщност то и до сега няма голяма точност. Но ориентири като лято 2015 - бракуван  и спрян пролет 2015 пак е нещо. А където има точна информация, спокойно може да се въведе. Наистина всички ще сме щастливи спирката да заработи поне на оборотите на които беше преди. Ще е хубаво да се възстанови снимковия материал от 1999 - 2005 година, защото преди в спирката имаше много снимки и от този период, а сега ми прави впечатление че ги няма.  Също дано се оправят старите модели, защото определено има сгрешени снимки, като е обявен един модел, а той е съвсем друг.
Но всичко с времето си и дано нещата да се оправят. Всички сме търпеливи, така че, ще чакаме новата спирка. :)

Offline hristian

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Здравейте, аз харесвам спирката и я разглеждам от много време. Наистина някои стари снимки изчезнаха.
Ще си позволя да направя предложение - сякаш липсват снимки от 2013 година. Имам предвид, че като че ли са по-малко от колкото са качени от 2014.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Така е защото миналото лято се заех да кача пълна галерия на новите шкоди(тролеи) и песи(трамваи), както и обнових галерията за искърските трамваи без 44-ките, което беше голяма акция, докато от 2013-та съм ъпдейтвал по-малко неща, макар че тогава бях по-редовен, но подвижния състав, който ми беше в прицела тогава беше доста по-малко отколкото е сега. Разбира се имам и много снимки от 2013-та, които не съм качвал, но проблема там е технически, че от дистанция на времето голяма част от по-старите ми снимки вече не ми харесват и им трябва солидна обработка, за да стигнат до нивото, до което ще ми харесват, но лятото идва, така че ще се заема каквото ми е по силите от гледна точка на подвижен състав да го обновя и с по-стари снимки от 2013-та. :)

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline hristian

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Да, и аз се регистрирах и може да кача някои от тогава, които имам. Просто на мен ми беше от най-хубавите години в живота и тъй като често търся снимки от тогава забелязах това. ;)

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Не знам до каква степен е възможно, но би било добре да се добавят линиите на градския транспорт, а и хронология на развитието им(подобно на софийските) и в другите големи градове - Пловдив, Варна, Бургас.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз подготвям един проект за подробна енциклопедия на подвижния състав в София и когато тя бъде завършена може би ще бъде в значителна помощ за подобряване на качеството на оперативната информация в спирката, но е възможно да пристъпя към такава енциклопедия и за маршрутната мрежа. Всъщност не е възможно ами направо се я поставям за задача, но на първо време ще се заема с подвижния състав.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
05.07.2014 е последния ден в, който е качвана информация в спирката. Песите са оставени до 2314.. Доста замря тая спирка..  :/

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Доста замря тая спирка..  :/
Да, а е толкова хубав, полезен и интересен сайт...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Най-хубавото на спирката е че обединява всички видове транспорт, което другите сайтове не притежават.Още повече че има възможност за качване на всякакви снимки, дори и с не добро качество, но да са информативни.
 Мъчно ми е да я гледам така, но все пак всичко зависи и от нас. Мисля че все пак възможността за обновяване на базата от всеки един регистриран потребител трябва да се включи. Както и да се назначи един мод, който ще следи информацията и ще отсява истинската от неистинската информация. Например в трансфото и бусфото е така, и определено тази функция улеснява модераторите/редакторите.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И аз искам много да се обнови изцяло спирката, но колкото и хиляди снимки да имам нямам времето необходимо, за да поддържам базата данни. Много пъти съм се решавал да се захвана сериозно да обновя всичко и 2014-та тръгна добре, качих песите, качих искърските шкоди и почти всички искърски трамваи, но не ми стигнаха възможностите за надежденските шкоди и за останалите превозни средства. Тази година реших да трупам всички снимки на автобуси, тролеи и трамваи в три папки без да подреждам по номера, имах много материал, макар всичко това да беше много далеч от организирана база данни, защото това бяха просто "намятани" копия без подпис на случайни снимки, които съм бил обработвал, за да качвам тук или във ФБ и нямаха почти никаква свързаност и последователност, но просто нямах никакво време да се захвана с качването им, а накрая компютърът прегря и изгубих всичко заедно с всички снимки от 2015-та до 11-ти октомври включително и макар голяма част от тях да ги има във Фликър и да са възстановими са подписани. Нямам физическата възможност да стигна до момента, в който ще обновя изцяло фотографската база данни в спирката просто защото снимките са по около 2000 на месец и е много трудно да подбера веднъж най-добрите като качество, втори път да не са безинтересни и еднакви, да ги обработя и да ги кача. От друга страна водя и изключително подробен архив за всяко превозно средство в София и засичам всички промени по месеци, поддържам и страницата "Кайпарсвил транспортен портал" и спирката остава последното нещо, за което мога да мисля.
« Last Edit: 01.11.2015, 19:48:15 by AGENT 006 »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Леле ти бая работа си хванал... А аз си мислех че съм натоварен.  :D
И все пак браво за всичките постижения, в крайна сметка можеш да качваш снимки на ПС-та, които скоро не са снимани. Под скоро имам предвид в близката година (например).
И жалко че си загубил толкова снимки, като гледам май ще ти трябва някаква организирана система за БД. :)

И сега към темата. Хрумна ми, че може да се направи като жури от поне 2-3 участници, които да одобряват досиетата качени от останалите потребители. Така информацията ще се пресява качествено и няма да има пуснати, но сгрешени досиета. Но пък не знам как стои въпроса с платформата и дали позволява подобни функции.

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз имам интересни снимки за качване, но нямам права (да качвам).

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Как да нямаш права? Имаш ли регистрация?