Author Topic: Да подкрепим съществуването на spirka.org  (Read 227592 times)

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
На мен ми е неактивен профила и не мога да качвам също..

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Явно има проблеми с някои профили. Дано някой от екипа да се включи и да разреши тези проблеми.  :)

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Имам профил, разбира се. Просто админът не ми е дал права да качвам снимки.

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
05.07.2014 е последния ден в, който е качвана информация в спирката. Песите са оставени до 2314.. Доста замря тая спирка..  :/
В допълнение на плашещата статистика ще кажа следното:
 :arrow: новите манове не са вкарани
 :arrow: бракуваните О305Г от Дружба не са отбелязани като такива също така не е отбелязана преномерацията им при постъпване в Земляне. Тук е моментът да благодаря на @RADOCVET , :clap: който е писал като коментар последните номера на тези превозни средства.
 :arrow: бракуваните землянски О305ици не са отбелязани
 :arrow: При тролеите: не са отбелязани преномерациите на Икаруси от Држба, които са били преместени в гараж Надежда
 :arrow: Много от новите солариси не са вкарани (вкарани са до 1661 от Дружба и нито един от тези в Надежда)
 :arrow: Отново при автобусите: Икарусите не са отбелязани като бракувани
 :arrow: Бракуването на Чавдарите също не е отбелязано
 :arrow: Също така бракуваните О302Т не са отбелязани
 :arrow: Преномерираните О345Г Конекто от Земляне в Дружба не са отбелязани
 :arrow: Аналогично преномерирането на О345Г от Дружба в Малашевци не е отбелязано
 :arrow: При всички категории ПС (автобуси, трамваи, тролеи и метро) липсват актуални снимки, а те са важни тъй като при някой ПС настъпват подбрения, модификации и т.н.
 :arrow: Идеята с въвеждането на метрото е отлична, но реализацията е почти нулева.

Ако трябва да обобщя, за да има прогрес такъв транспортен гигант като "спирка.орг" трябва коренна промяна в системата му на работа. За да има успех трябва:
  :) Всеки да може да качва снимки и да прави редакции на досиета, но те да се изпращат за удобрение от администратор. Съответно админ може да удобри или да откаже промените.
  :) Задължително резервен бекъп на сайта през 1-2 месеца.
  :) Интуитивен интерфейс и дизайн
  :) Голям администраторски екип, който бързо да разширява и надгражда сайта.

едит 19:46
Как да нямаш права? Имаш ли регистрация?
Ами за жалост след регистрация всеки получава профил от който единствено може да коментира снимки и да оценява. Това за мен не е най-добрият начин за управление на сайт по мое мнение. И както написах в мнението си по-горе,  "всеки да може да качва снимки и да прави редакции на досиета, но те да се изпращат за удобрение от администратор. Съответно админ може да удобри или да откаже промените".
« Last Edit: 01.11.2015, 19:46:49 by wolf_rusi »

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
@NULL, по мое мнение трябва да направим всичко възможно за да развием спирака-та :)
Ако не всички са сигурни в ефективността на евентуална спирка, която (за съжаление ще се повторя) всеки да може да качва снимки и да прави редакции на досиета, но те да се изпращат за удобрение от администратор. Съответно админ може да удобри или да откаже промените. Сайт с интуитивен, иновативен и модерен интерфейс. Ако не всички са сигурни, то може да копира информацията и да направим един сайт близнак на спирката  :beta: ,според "правилата" по-горе. :)
В обобщение бих предложил да направим един brainstorming във форума за да решим проблема  :)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Всички предложения са хубави, да, но за жалост просто за момента няма кой да ги реализира.
Другата тема го и доказа. Аз предложих да направя напълно визуалната част на сайта, като заедно с Мартин да я "интегрираме", ама никой не изяви желание да помогне с дизайна.

Аз много съжалявам, че във форума не открих хора, които да работят за идеята !
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Всички предложения са хубави, да, но за жалост просто за момента няма кой да ги реализира.
Другата тема го и доказа. Аз предложих да направя напълно визуалната част на сайта, като заедно с Мартин да я "интегрираме", ама никой не изяви желание да помогне с дизайна.

Аз много съжалявам, че във форума не открих хора, които да работят за идеята !
Напротив, аз изявих и изявявам желание да помогна на спирката  :)
Стига да кажете с какво бих помогнал. Ако трябва целият сайт наново ще build-на  :D . Проблемите за сега според мен са хостинга и евентулното HTMLче.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
А сайтът работи ли изобщо? Аз се опитах да търся, но бутонът "търси" изобщо не е активен.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
До вчера работеше, сега не. Освен бутона търси, и подменютата не излизат.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Защо, каква е причината? При мен също е така!  :(

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
Chrome се е самоъпдейтнал.
По-късно ще пусна фикс.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
http://www.spirka.org/?action=gallery_search&types%5B%5D=tram&tag=925&model_id=-1&shoottime_id=-1&place_id=-1&service=
Понеже още не работи - слагате си този линк и променяте номерът на превозното средство .
http://www.spirka.org/?action=gallery_search&types%5B%5D=tram&tag=925&model_id=-1&shoottime_id=-1&place_id=-1&service=

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Търсачката работи под IE, под Firefox не. И при двата браузъра има малък бъг във визуализацията  ;)

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
При Google Chrome, не само че бутонът "Търси" не работи, ами при отбелязването на типа на превозното средство списъкт с моделите въобще не се показва.
Искам да попитам(не се заяждам) колко време ще продължи това?

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
При Google Chrome, не само че бутонът "Търси" не работи, ами при отбелязването на типа на превозното средство списъкт с моделите въобще не се показва.
Искам да попитам(не се заяждам) колко време ще продължи това?

Месеци, ако не се заеме някой да помогне сериозно.

Ъпдейт във Firefox & Chrome направи сериозна част от сайта неизполваема. Той е програмиран преди 7 години и технологиите му са и морално остарели, и вече неподдържани от някои нови версии на браузерите.
Промяната няма да е тривиална.

Offline dobriii123

• Маниак
  • Фен на железопътния и градския транспорт! :)
    • View Profile
    • Email
Ха, а аз се чудех защо не мога буквално да търся нещо, а то...дано някой разбиращ и ентусиазиран поеме сайта и го възроди (като за начало да функционира нормално)

Sent from my ONE TOUCH 4033X using Tapatalk

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Преди време писах, че на "спирката" и трябват много неща:
05.07.2014 е последния ден в, който е качвана информация в спирката. Песите са оставени до 2314.. Доста замря тая спирка..  :/
В допълнение на плашещата статистика ще кажа следното:
 :arrow: новите манове не са вкарани
 :arrow: бракуваните О305Г от Дружба не са отбелязани като такива също така не е отбелязана преномерацията им при постъпване в Земляне. Тук е моментът да благодаря на @RADOCVET , :clap: който е писал като коментар последните номера на тези превозни средства.
 :arrow: бракуваните землянски О305ици не са отбелязани
 :arrow: При тролеите: не са отбелязани преномерациите на Икаруси от Држба, които са били преместени в гараж Надежда
 :arrow: Много от новите солариси не са вкарани (вкарани са до 1661 от Дружба и нито един от тези в Надежда)
 :arrow: Отново при автобусите: Икарусите не са отбелязани като бракувани
 :arrow: Бракуването на Чавдарите също не е отбелязано
 :arrow: Също така бракуваните О302Т не са отбелязани
 :arrow: Преномерираните О345Г Конекто от Земляне в Дружба не са отбелязани
 :arrow: Аналогично преномерирането на О345Г от Дружба в Малашевци не е отбелязано
 :arrow: При всички категории ПС (автобуси, трамваи, тролеи и метро) липсват актуални снимки, а те са важни тъй като при някой ПС настъпват подбрения, модификации и т.н.
 :arrow: Идеята с въвеждането на метрото е отлична, но реализацията е почти нулева.

Ако трябва да обобщя, за да има прогрес такъв транспортен гигант като "спирка.орг" трябва коренна промяна в системата му на работа. За да има успех трябва:
  :) Всеки да може да качва снимки и да прави редакции на досиета, но те да се изпращат за удобрение от администратор. Съответно админ може да удобри или да откаже промените.
  :) Задължително резервен бекъп на сайта през 1-2 месеца.
  :) Интуитивен интерфейс и дизайн
  :) Голям администраторски екип, който бързо да разширява и надгражда сайта.

Не стига,  че няма промяна, но вече и сайтът е неизползваем при използването на по-известните браузъри.
Моля екипът да направи нещо по въпроса. За мен лично, администраторският екип трябва спешно да се увеличи.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Добре де, стига мрънка. Каза се вече, че за да се приведе сайта в работещ вид, трябва да се направи нов дизайн и от там да тръгне лека полека ъпгрейд на кода и базата данни.

Доколкото знам никой не се е хванал да прави дизайна (заради липса на време или познания), така че... чакай. Тоест чакаме по-добри времена.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Като за без пари - толкова.

Типично по български - когато става дума за оплаквания - всички са на линия, ама като стане дума някой да удари едно рамо - всички се крият като мишки.  :D
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Предлагам на админите да направят един голям "чек-лист" с всички неща, които трябва да се направят и който може да се опитва да ги прави. Аз на драго сърце бих се включил.
« Last Edit: 22.11.2015, 09:01:24 by wolf_rusi »