Author Topic: Да подкрепим съществуването на spirka.org  (Read 227620 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Дата и час е ОК, тъкмо няма да се чудим кога е снимано превозното средство. Допускам, че всички са снимали с актуални дати.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: emo
Дата и час е ОК, тъкмо няма да се чудим кога е снимано превозното средство. Допускам, че всички са снимали с актуални дати.

По принцип ако е снимано с цифров фотоапарат или по читав телефон датата и часа на заснемане си ги има в самия JPG и може да се вади автоматично.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
функциите на сайта са възстановени. до есец трябва да възстановим и снимките

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: x3m
функциите на сайта са възстановени. до есец трябва да възстановим и снимките

Има един бъг - като цъкнеш на "влез в галерията на подвижния състав" ти визуализира снимките по 3 на страница, но като цъкнеш на снимката не ти показва нищо. Аналогично става и с гаражи и депа, инфраструктура, чертежие етц
« Last Edit: 13.04.2007, 03:02:23 by etnies »

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
Като гледам има и някои съмсем нови снимки.Като на гараж Република.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
етнис - сигурен ли си?

аз ги виждам без проблем - 7 реда по 3 снимки = общо 21 снимки на страница. отдолу сменяш номера на страницата...

Quote from: бушона
Като гледам има и някои съмсем нови снимки.Като на гараж Република.

има и нови снимки. някои стари са изтирити и на тяхно място има нови, защото са по-добри, по-добро осветяване. ще се премахнати снимки които се повтарят (една и съща страна на превозното средство но снимано на различна околна среда).

още 600 нови снимки ще се качат, освен загубените, по чието възстановеняе вече се работи

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
етнис - сигурен ли си?

аз ги виждам без проблем - 7 реда по 3 снимки = общо 21 снимки на страница. отдолу сменяш номера на страницата...
има и нови снимки. някои стари са изтирити и на тяхно място има нови, защото са по-добри, по-добро осветяване. ще се премахнати снимки които се повтарят (една и съща страна на превозното средство но снимано на различна околна среда).

още 600 нови снимки ще се качат, освен загубените, по чието възстановеняе вече се работи

Kaто цъкнеш на някой от снимките дето са 7 по 3 и не се появява нищо, или се появява по точно това: http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...vidual&case=848

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
моя грешка. сега е наред

снимки от интериора на 1037:
http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...idual&case=1037

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
сменяме mysql сървъра. стария беше основната причина да се изтрият снимките и сайта да го няма през ден. дано с новия всичко е ОК. сигурно до утре всичко ще е онлайн, вече за постоянно

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
първа фотосесия: депо Искър

ако нещо не разбирате какво е - питайте

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Съоражението за разтягане на тележките не разбрах как действа.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
мотрисата минава над него. както виждаш има повдигнати ролки, по които се търкаля самият трамвай, за да се освобят талежките от тежестта. в това време релсата върви с два разделечаващи се един от друг улея. колелата се издърпват механично по посоката на движение от разширяващото се разстояние м/у двете релси - когато разширението достигне нужното за продлъжваане по трасето просто излиза от обсега на ролките мотрисата и си продължава с вече разделечени дискове.

самото устройство на подобна подвижна талежка обаче ми е мътно. би трябвало да има и някакви механични защити от рода да зъбци, които да блокират по-нататъшно разместване в колелата по време на движение

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
На практика обаче явно не е използвано , защото не ми е известно нещо подобно някога да е съществувало.

Offline AREN4O

• Приятел на ГТ
    • View Profile
първа фотосесия: депо Искър

ако нещо не разбирате какво е - питайте

Много богата фотосесия. Да не работиш там? Няма ли опасност от дерайлиране така като му се разкрачват колелата?

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
да, за съжаление смяната на политическата система се отрази много лошо на транспорта като цяло. за 10ина години замря изграждането на каквото и да е било ново, ако не броим удължаването на ТМ20 до Левски и Младежки театър.

идеята е била подобни съоръжения да има на някълко места из София, за да може безпроблемно линиите да се смесват, независимо от междурелсието. за жалост прототипа си е останал в Искър и не е излизала технологията от там. а е щяло да бъде нещо уникално в световен мащаб. както и да е - това е минало... за сега.

@ AREN4O:
не работя там, даже нямам нищо общо с транспорта. само като любител.

Offline AREN4O

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Защо най-новото трамвайно депо (Искъра) е в толкова окаяно състояние? Като най-ново то беше пуснато в експлоатация през 1988-89 год. ако не се лъжа, а изглежда поне на 50 год.? Е вярно е че 20 год. никак не са си малко, но определено изглежда като останалите (та може и по-зле) които са доста по-отдавна.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
Искър изглежда най-добре от всичките. Халетата са големи и добре осветени посредством стъклени витражи вместо стени от бетон или зидария, като при останалите. техниката им също е в добро състояние и е адна от най-модерните, ако не броим тази в ГПР-то на 2-ри парк

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Зелените колооси нови ли са?
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
От ремонт са.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Онази талига от ЧКД от трамвай ли е сваляна и ако да от кой  Дали са били купени и резервни талиги