Сегашната употреба на лощадите не означава, че ги няма!!!
...
Че е осакатена София, осакатена е; че имаме много да оправяме - имаме, ама не значи, че града ни не е хубав и че това, което е съсипано в миналото не може пак да светне...
Ааа, далеч съм от идеята, че София не е хубав град - моля, моля
'Лъвов мост' го написах отделно, както и Ларгото, защото при адекватен ремонт, могат наистина да заприличат на площади. 'Батенберг' и той, дори го споменах по-горе. Вече виж 'Попа' и '5-те кьошета' не знам що за площади са, след като са си просто кръстовища - пресичане на отделни булеварди и няма някакво, как да го опиша, празно пространство към това пресичане, без което кръстовището пак да може да си бъде такова. Примерно да нямаше сграда на един от ъглите на '5-те кьошета', по подобие на Лъвов мост. При 'Попа', от към Нотариата, има такова разширение, където е паметника, но то е толкова малко и незабележимо, че направо може са си мине за леко по-широк тротоар, комбиниран с място за изчакване на трамвайната спирка. Затова мисля, че 'Попа' и '5-те кьошета' не са площади. А не, заради вида им днес. Докато другите три места не се възприемат като площади, вече наистина заради състоянието, в което се намират.
П. П. Междудругото дали не е удачно да има тема за софийските площади, в която да се дискутира състоянието им и да се дават идеи за облагородяването на същите?