Author Topic: Архив МД2  (Read 106166 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Архив МД2
« Reply #500 on: 09.01.2010, 18:12:58 »
Е, аз ти казвам, че беше, защото минавам оттам на седмица по 4 пъти - клонаците бяха толкова много, че беше невъзможно да се мине.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #501 on: 23.06.2010, 18:15:09 »
Спокойно, ще го направят след половин година и Бойко Борисов пак ще припознава бивши недоволни, че са откъснати от света, вече като новомилиардери, вследствие завишените цени на имотите около гробището...  ;)
« Last Edit: 23.06.2010, 19:36:48 by difian »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #502 on: 23.06.2010, 19:35:22 »
Спокойно, ще го направят след половин година и Бойко Борисов пак ще припознава бивши недоволни, че са откъснати от света, вече като новомилиардери, вследствие завишените цени на имотите около гробището...  ;)

Това му изказване заслужаваше гнил домат в лицето!
Само това липсва - да насуят намеите и цените на и без друго мизерните панелки в Надежда...
« Last Edit: 23.06.2010, 19:37:12 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #503 on: 23.06.2010, 19:38:06 »
Иронизирам изказванията при откриването на също направеният в неподходящо време мост към квартал Триъгълника.  :P

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #504 on: 23.06.2010, 19:39:51 »
Иронизирам изказванията при откриването на също направеният в неподходящо време мост към квартал Триъгълника.  :P

Знам, гледах го по новините как дуеше устни, сякаш отваря реплика на Аспаруховия мост :D

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #505 on: 23.06.2010, 21:29:27 »
То отдавна смятам са калкулирани предимствата свързани с метрото в цените, че вече се и отписват. :D

А конкретно за великата мисъл, че в Триъгълника след пуска на метрото цените ще са 3 пъти над тези на жилищата в центъра - за това си има златен скункс. БЕЗЦЕННО! :D

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #506 on: 24.06.2010, 01:20:24 »
То отдавна смятам са калкулирани предимствата свързани с метрото в цените, че вече се и отписват. :D

А конкретно за великата мисъл, че в Триъгълника след пуска на метрото цените ще са 3 пъти над тези на жилищата в центъра - за това си има златен скункс. БЕЗЦЕННО! :D

Разбира се, трикратните цени са хипербола, но при нас - Дианабад наемите рязко скочиха независимо от кризата. В нашия блок се освободи апартамент, предлагаше се за 500 евро (около 100 кв.м.чисти) и се нае.

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #507 on: 24.06.2010, 09:38:46 »
Разбира се, трикратните цени са хипербола, но при нас - Дианабад наемите рязко скочиха независимо от кризата. В нашия блок се освободи апартамент, предлагаше се за 500 евро (около 100 кв.м.чисти) и се нае.

Относително е понеже дали двустаен в Надежда или такъв в Дианабад пак са на 400 лв наем. Идеята ми е, че тия неща брокерите ги калкулират още на първа копка на метрото, ако не и преди това. :)

Нооо...друга беше темата на разговора ни тук. :)
« Last Edit: 24.06.2010, 09:48:51 by difian »

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #508 on: 25.06.2010, 10:53:56 »
За наемите си трябва да се отвори отделна тема. Но е факт, че в София наемите са абсолютно ненормални като цяло. Преди 2 години, когато с жена ми се събрахме и заживяхме отделно, сложих горна граница 400 лева, дори и това го смятах за много. Но млади натруфени брокерки ми твърдяха, че за толкова няма никъде, че гарсониерите в Младост, Дружба, Обеля и Люлин почвали от 500 лева. Накрая наехме една таванска стаичка на Симеон, не повече от 15 квадрата, за 400 лева. Е, наистина беше ремонтирана, много добре поддържана, с чисто нов диван, мебели и уреди. Но за 15 квадрата.......След 6 месеца се изнесохме, след като братовчедка ми освободи стария си апартамент, като логично и наемът е доста по нисък. Хазяинът газ пикаеше, че се изнасяме, мрънкаше, че щял да ни намали наема, пусна обява на 300 лева, не на 400 и въпреки това и досега въпросната кутийка стои празна. В добавка, подадох сигнал в НАП да проверят дали си е подал декларация и съответно си е платил данъка. Мисълта ми беше, че наемите са абсолютно спекулативно високи и то за изключително неподдържани дупки. Отделно т.нар. депозит, който го пиши бегал, защото като ти го върнат след 5 години, инфлацията ще го е изяла. Но като има кой да наема на тези цени - най-вече нискоквалифицирани "майстори" от провинцията, на които шефовете будали на строителни фирми им даваха директорски заплати. Един мой състудент хазяйката-баба го принуди да се изнесе спешно, още след един ден, защото си била намерила човек, който и предлага много повече пари за стаята. За сравнение в селата около Мюнхен, с прекрасно уреден транспорт до града, за 250-300 евро можеш да наемеш цяла малка къщичка!
« Last Edit: 25.06.2010, 10:59:38 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #509 on: 25.06.2010, 10:59:00 »
Аз попаднах на едностаен в Люлин 1 с изглед към полетата към Божурище за 500 лева, защото, забележете - точно пред входа имало спирка на А81. А това, че съответия е от дъжд на вятър и че спирката е идеално място да те изнасилят, пребият и ограбят е отделен въпрос.
Трябва да се въведе някакъв контрол за наемите, защото и аз дореди 3 месеца плащах 400 лева на месец за две стаи от двустаен апартамент в Надежда 2...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #510 on: 25.06.2010, 14:41:08 »
какво е "флудите"?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #511 on: 25.06.2010, 15:06:35 »
какво е "флудите"?

По принцип е "наводнение", ама в нашият случай е "пълнене на темата с ненужни коментари".

Минах днес покрай Триъгълника и видях, че върху изкопа за метрото е направен чакълест път, който стига до Ломско, което в момента е отворено към кръговото. Мостът също е разширен. Да не мислят да пренасочат движението, за да могат да разширят моста и от другата страна?

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #512 on: 26.06.2010, 12:34:46 »
Ако "флудите" означава наводнение, аз тогава съм трамвай!  :D

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #513 on: 26.06.2010, 12:37:46 »
Ако "флудите" означава наводнение, аз тогава съм трамвай!  :D
От "flood" тръгва все пак цялата работа.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #514 on: 26.06.2010, 22:52:47 »
Флуид значи движение на течност, газ или някаква система подвижна в прахообразно състояние. От там наводнение, всяка течност която се движи е флуид, газовете също, прахообразни или вискозни смеси също.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #515 on: 26.06.2010, 23:04:26 »
Абе, пичове, много я объркате физиката, бре!  :D Думата флуид в българския език наистина е дошла от английския език, но не от думата flood (наводнение),  а от думата fluid, което означава тяло, приемащо формата на ограничаващата го среда - по-общо казано течностите и газовете, т.е. всички състояния на веществото, които не са твърди и нямат собствена форма. Прахообразните смеси не са флуиди, а големи системи от малки твърди тела, защото между частиците винаги остава място и те не запълват цялото пространство, което би запълнил флуид на тяхно място.

Sorry за offtopic-a, но не се въздържах
« Last Edit: 26.06.2010, 23:19:03 by fizik »
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #516 on: 26.06.2010, 23:32:13 »
Абе, пичове, много я объркате физиката, бре!  :D Думата флуид в българския език наистина е дошла от английския език, но не от думата flood (наводнение),  а от думата fluid, което означава тяло, приемащо формата на ограничаващата го среда - по-общо казано течностите и газовете, т.е. всички състояния на веществото, които не са твърди и нямат собствена форма. Прахообразните смеси не са флуиди, а големи системи от малки твърди тела, защото между частиците винаги остава място и те не запълват цялото пространство, което би запълнил флуид на тяхно място.
Sorry за offtopic-a, но не се въздържах
И в крайна сметка flood-ите = наводнявате :)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #517 on: 26.06.2010, 23:51:46 »
Думата флуид в българския език наистина е дошла от английския език

Не идва от английски, а от латински - "fluere" - "тека". Наставката "-ид" е от гръцки произход и значи "от рода на". Следователно "флуид" значи "от рода на течащите/течливите", т.е. "течащ/течлив".  :D

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #518 on: 27.06.2010, 00:14:28 »
И аз не знам флуидите как се намесиха в разговора, тъй като определено ставаше дума просто за "флудене", което определено идва от flood :) при това неправилно тъй като се чете флъд ;Р

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #519 on: 27.06.2010, 00:19:25 »
Хайде наприказвайте се за флуидите и наемите, че да изпратя в архива оффтопик постингите!