Author Topic: Архив МД2  (Read 106162 times)

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Архив МД2
« Reply #520 on: 27.06.2010, 11:40:29 »
флууд, спам - разводнявате темата, теглите локуми встрани от обичайния.

Айде вече да се върнем на темата. :)

За начало от последните снимки.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #521 on: 19.08.2010, 08:14:25 »
Ако идвате от гарата към Толстой най добре е с трамвая в момента защото няма задръствания.

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #522 on: 22.08.2010, 14:22:30 »
Добър ден на всички!:)
Интересувам се до къде е стигнала къртицата някой знае ли?

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #523 on: 22.08.2010, 14:31:30 »
Добър ден на всички!:)
Интересувам се до къде е стигнала къртицата някой знае ли?
Малко след надлез надежда, където е повредена и в момента се ремонтира :lol:

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #524 on: 22.08.2010, 14:39:46 »
Наистина ли
е тя не тръгна ли от надлез надежда към централна гара?

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #525 on: 22.08.2010, 14:50:24 »
Tръгна от Триъгълника.

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #526 on: 22.08.2010, 14:56:02 »
Значи е развалена и сигурно строителството, ще се забави много

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #527 on: 22.08.2010, 15:47:32 »
Модератор: Това е форум, а не чат! Не пишете постинги, ако нямате никаква полезна информация! За информация за къртицата може да разлистите предните страници на ткемата - има си всичко: от откриването до повредата!

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #528 on: 23.08.2010, 12:05:24 »
С риск да ме изгонят от форума искам да попитам какъв е този форум след като човек не може да зададе един въпрос.Занимавам се с мобилни телефони и сателитна телевизия и във нашите форуми всеки може да попита какво го интересува!
Аз се поитересувах до къде е стигнала къртицата колкото и елементарно да ви звучи на всичките който се тук и се надаявах на елементарен отговор.Сега разбирам защо другият форум е доста по богат на информация там поне никои не ми се зъби и ми пише чак в червни букви!

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #529 on: 23.08.2010, 12:06:53 »
Отговорите на въпросите ти се крият на предишната страница.  ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #530 on: 23.08.2010, 12:35:00 »
Аз се поитересувах до къде е стигнала къртицата колкото и елементарно да ви звучи на всичките който се тук и се надаявах на елементарен отговор.
А Вие попрочитайте и другите постинги! Ако и да е написано с червено, съвсем ясно Ви указах, както и колегата KnoxVille, къде да намерите отговор на въпроса си!

Offline PP

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #531 on: 31.08.2010, 09:54:53 »
В основата на хаоса и недомислията не е някакъв "суетен архитект" или сдружение на граждани, а корупция в огромни размери и отклоняването на средства по ОПТранспорт и Държавния бюджет.
Много несъстоятелни са предложенията за пешеходните зони - човек като се позамисли, тези граждани искат толкова много пешеходни зони, че метрото напълно се обезсмисля като транспортно средство, защото гражданите на практика искат да кръстосват града пеша!?
Освен това, логично е, ако метрото е под земята да има много повече възможности за пешеходни зони, а не както го наричат с поетичното именце "слънчево" метро, т.е. леко, евтино скоростно трамвайче, което ще цепи пространствата между панелните жилищни комплекси и ще затруднява преминаването на пешеходците  и другите участници в движението. Но правилно е отбелязано, че ако подземното метро струва
100 милиона, лекото метро е около 20-30милиона, пита се в чие джобче отива разликата, всеки случай не в общественото джобче. Не може да се търсят икономии, две години след като средствата за изграждането на такъв мащабен проект са били осигурени, а сега ще се правят икономии някакви си...аре, не на Нас тия номера!
Също така се вадят някои отсечки и се заявяват като нови отделни проекти и се търси повторно финансиране за тях от Общинския или Държавния бюджет, макар че преди 2 години са били одобрени за финансиране по ОПТранспорт, като неразривно изграждащи се с метрото от бенефициентите "Метрополитен ЕАД" и СО...пример - разширението на бул."Панчо Владигеров" до бул"Ломско шосе".

Offline PP

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #532 on: 04.09.2010, 11:40:15 »
Добавям някои уточнения за безочието и престъпното нахалство на сейбията бенефициент Стоян Братоев - "Метрополитен" и корумпираната Столична Община. Значи СО и безочливия госpодин Братоев взимат заем от ЕИБанка в размер на 105 милиона евро със 7 годишен гратисен период, като гарантират пред ЕИБ, че също с толкова 105 милиона евро ще участва и СО и Държавния бюджет за изграждането на отсечката "Обеля- Надежда", сега обаче надявайки се, че всичко е забравено, отново кандидатства по ОПТранспорт за същия проект и търси финансиране, като междувременно в кореспоонденция с потърпевши собственици на отчуждени имоти, които не са получили обезщетение вече втора година, твърди, че забаележете - за проекта тепърва ще се търсят средства за финасиране. Значи какво е положението Пример: разширението на бул.Панчо Владигеров до бул.Ломско шосе с утвърден ПУП от 2008г. участва в общия проект с който се кандидатства за  средства от ЕИБанка като неразривна част от изграждане на метрото в района .Тези средства се получават. После, незнайно как се изважда  от общия проект и, вече заживява като съвсем отделен проект или подпроект и пак му се търси финансиране, както вече казах по ОПТранспорт и отново се кандидатира и се  искат средства от Общинския и Държавен Бюджет. Абе, където мине номера.Значи за едно и също нещо се прибират кинти от 3 места, т.е. източват се фондове, европейски средства и бюджети - Общински и Национален...много удобна схема!!! А парите за обезщетения на собствениците, които не им се изплащат вече няколко години цъкат лихва, но не в полза на ощетените собственици, а на кого ли!?
Който се сеща да ме светне и мен, в чия полза е всичко това,  като не забравя, че заема от ЕИБ с лихвите ще започне да се връща след 7 години от всички нас, не от личната сметка на държавния служител с манталитет на партиен секретар Братоев или от г-н кмета Бойко Борисов- настоящ премиер, или от Минка Герджикова- вр.изп.дл. или от удобната полужива мумия  - госпожа Фандъкова.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #533 on: 04.09.2010, 17:25:56 »
PP , Разбирам, че изглежда си пряко засегнат от процедурите по обезщетенията при отчуждаванията в ж.к. "Надежда", но едва ли лаенето с нецензурни думи и квалификации по форумите с нещо може да ти помогне...
Освен това, тълкуваш (меко казано) доста превратно историята с финансирането на участък "Надежда"!
СО и безочливия госpодин Братоев взимат заем от ЕИБанка в размер на 105 милиона евро със 7 годишен гратисен период, като гарантират пред ЕИБ, че също с толкова 105 милиона евро ще участва и СО и Държавния бюджет за изграждането на отсечката "Обеля- Надежда", сега обаче надявайки се, че всичко е забравено, отново кандидатства по ОПТранспорт за същия проект и търси финансиране
...
Значи за едно и също нещо се прибират кинти от 3 места, т.е. източват се фондове, европейски средства и бюджети - Общински и Национален...много удобна схема!!!
Няма да ти обяснявам, къде бъркаш (с което показваш, че дори не си се запознал с материала), защото е ясно, че така ти е удобно - така си го тълкуваш.

Само не ми е ясно защо трябва с подобен тон да аргументираш "тезите" си?!? :angry:

А може би трябва да се включиш в така наречените "Граждански комитети", които в последно време никнат като гъби, спонсорирани от една партия? ;)
Там подобен тон ще бъде изслушан с удоволствие, та дори могат да ти уредят "изслушване в Брюксел" : за тях е важно само да се провали проекта и да се очерни България!

Извинявам се за "модераторския" тон, но не се сдържах.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #534 on: 04.09.2010, 18:17:07 »
И аз досега не съм срещал някаква документация, която дори да спекулира възможност вече да са усвоени средства за участъка по Ломско и да са прехввърляни по други участъци или по джобовете на този или онзи...

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #535 on: 04.09.2010, 18:31:43 »
И аз досега не съм срещал някаква документация, която дори да спекулира възможност вече да са усвоени средства за участъка по Ломско и да са прехввърляни по други участъци или по джобовете на този или онзи...

Е то за последното надали някога ще видим. Поне документи за двойно точене на пари?!

Offline PP

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #536 on: 04.09.2010, 18:41:58 »
Tergo, защо не ме поправиш щом  бъркам, нали така би било по-полезно за цялото ни общество, или на теб ти плащат от ЕДНАТА партия да пишеш меденки и да дезинформираш в услуга на крадците.
А ЕДНАТА партия е партията на крадците, измамниците и слугите им, към която за щастия не принадлежа, нито ми предстои приобщаване към тях.
И ако съм пряко засегнат, то е защото ми се нарушават граждански права, а не защото съм участник в схеми, като повечето така наречени "граждани" които при първото повикване да са част пт далавера, ще си строщат краката да тичкат угоднически, а някои  скачат като маймуни по клавиатурата, сакън да не се каже нещо срещу благодетелите им облечени във власт. Съгласен ли си Tergo!?

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #537 on: 04.09.2010, 19:25:03 »
Не, не сым съгласен! :angry:
Рядко пиша, но когато написах първия си пост се бях постарал да се запозная с предисторията на темата.
Няма какво да те просвещавам - това не ти е училище, пък и тонът ти показва, че не заслужаваш!
Написал си само 3 поста,а се държиш като най-обикновен провокатор, доста добре обучен как да пише дезинформации и сее интриги!
защо не ме поправиш щом  бъркам, нали така би било по-полезно за цялото ни общество, или на теб ти плащат от ЕДНАТА партия да пишеш меденки и да дезинформираш в услуга на крадците.
Доста наглост и лъжи за един новодошъл! :angry:
За твое сведение, съм по-старичък от от повечето хлапета, които се изявяват по форумите, та ми е много ясна тази отвратителна прослойка, която употребява подобен тон (дори срещу първия срещнат), когато ги настъпят по мазола!
Нямам намерение да влизам в дискусии с подобни хора - отвратителни са ми!
Нито пък с теб - езикът ти, начинът по който се изразяваш и мирогледът ти са под достойнството ми дори да те забелязвам от тук нататък във форума.

Ще ти задам само един въпрос:
Каква беше целта ти да дойдеш в този форум?
(Не ми отговаряй - тава беше риторичен въпрос, примесен със сарказъм.)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline PP

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #538 on: 04.09.2010, 20:38:38 »
Е какъв е този истеричен тон Tergo,  :P
Питаш ме, не ме питаш,  обвиняваш ме в наглост и всякакви грехове, а аз все още не съм попитал тук така наречените "професионалисти", които фамилиарно се наричате помежду си "колеги" колко прави 105+105...
Но тъй като забелязвам враждебност и нежелание за диалогичност у теб, сам ще трябва да си отговарям, какво по-приятно нещо - да общувам с интелигентен човек  :P ( имам предвид себе си, пояснявам на възрастния потребител Tergo)

105 милиона евро от ЕИБ + 105 милиона евро местно финансиране =210 милиона евра за отсечката от Надлез Надежда до Обеля като една част ще бъде евтино, естакадно леко метро т.е. скоростно трамвайче.

Тази сума,  съпоставима с останалите отсечки по Втори Метродиаметър, които са изцяло подземни, преминаващи през сложни участъци ми изглежда чудовищно, престъпно предостатъчна !!!
Но не така мислят в Метрополитен и СО, щом като притоплят пак вчерашния обяд и търсят пак и още и още кинти. А като добавим и спестените кинти от неизплатените обезщетения по отчуждаванията, май много ще се размирише в СО... кога ли ще заработи завода за ОТПАДЪЦИТЕ там!?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #539 on: 04.09.2010, 20:49:09 »
В тази тема се коментира ИЗГРАЖДАНЕТО на участъка Обеля-Надежда. Ако имаш информации за престъпления и нередности около финансирането, отчужденията и т.н. има предостатъчно места, към които да се обърнеш и шансът ти за успех ще е доста по-голям. Това е любителски форум и никой с нищо не може да ти помогне. Също така квалификациите и определенията по адрес на други участници във форума не се толерират !