Poll

Kой ви е любимия градски модел от великотърновския състав?

Irisbus Crossway LE
Mercedes Benz - Citaro
MAN NU 2*3 CNG
MAN NL 202
Mercedes Benz O405 (N2)
Neoplan N4411 CNG

Author Topic: *АНКЕТА* Kой ви е любимия градски модел от великотърновския състав?  (Read 19408 times)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Аз гласувам за ППАДВТ,защото спазват графиците,може би най-добре,за разлика от други превозвачи....както и заради бай Пешо,станал любим шофьор на Присовчани откакто взе линията ;) Също така гласувам и за Надежда,защото смятам че всички фирми трябва да вземат нейният пример купувайки по-хубави автобуси ;)
« Last Edit: 03.01.2012, 17:39:31 by handstake »

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Най-добрата фирма е....?
« Reply #1 on: 08.04.2009, 16:21:47 »
Пътнически превози определено е най - добрия превозвач във Велико Търново винаги спазват разписание и автобусите им са хубави . Втората най - добра фирма за превози е Надежда -имат много добри автобуси и също винаги си спазват разписанията
Браво на тези две фирми защото те найстина заслужават позравления и от факта , че търпят превозвачи като атанасов , които мислят само за собтвения си интерес  :fan: :fan: :fan:
« Last Edit: 09.04.2009, 22:36:08 by ari_91 »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #2 on: 08.04.2009, 18:31:55 »
И според мен "Пътнически превози" заслужават глас - причините вие ги изброихте. Аз обаче пак бих им препоръчал да се борят за повече градски линии - конкурсите са през октомври, а на масата, ако мога така да се изразя, излизат хубави линии като №5, №20.. И да си запазят задължително №13 и №110.
"Надежда" също заслужават глас - новите им автобуси наистина са на европейско ниво.
Иначе каузата "Пламен Атанасов вън от градския транспорт" ми се струва доста добра. Надявам се някой хубав ден той да си заложи и всичките автобуси на комар...
Иначе добрата новина е, че задълително условие при новите търгове ще е вграждането на GPS системи във всички автобуси.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3 on: 08.04.2009, 19:11:34 »
И според мен "Пътнически превози" заслужават глас - причините вие ги изброихте. Аз обаче пак бих им препоръчал да се борят за повече градски линии - конкурсите са през октомври, а на масата, ако мога така да се изразя, излизат хубави линии като №5, №20.. И да си запазят задължително №13 и №110.
"Надежда" също заслужават глас - новите им автобуси наистина са на европейско ниво.
Иначе каузата "Пламен Атанасов вън от градския транспорт" ми се струва доста добра. Надявам се някой хубав ден той да си заложи и всичките автобуси на комар...
Иначе добрата новина е, че задълително условие при новите търгове ще е вграждането на GPS системи във всички автобуси.
Ако вземат 20-та ще е супер, кв. Бузлуджа ще има редовен транспрот най накрая и ще се спре с това надлъгване, а някои да знае ,слухове кой иска линия №5 надявам се това да са пътнически превози или надежда все пак това са най - добрите превозвачи в града - факт базпорен  :)
« Last Edit: 09.04.2009, 22:36:03 by ari_91 »

Offline Dazler4e7o

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 09.04.2009, 22:27:44 »
Според мен само ППАДВТ заслужават един голям ГЛАС нагоре :)  :fan: разбирасе ще дам и причини : Добро състояние на колите.  Дружелюбни шофьори и обслужващ персонал. И третата ми причина е атракцията при дядо Пешо (най-добрия и готин шофьор) :P :P

Offline Wishmaster-ruse

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.Roat.hit.bg    http://Wishmaster-ruse.hit.bg
    • Email
« Reply #5 on: 06.06.2009, 13:13:03 »
Извинете че се меся там където нямам поглед върху нещата но просто не се здържах да не се обадя в тази тема.
Спора ви е напълно излишен и безсмислен.
Фирма със нови возила пари няма щото ги изплаща.
За какво се спори тук от гледната точка на пътника или на работника?
Пътника вид говедо което винаги е недоволно око ще и в най новия модел да го возиш. И дето не знае да пази а руши със огромна скорост и си мисли че е много умен пък не може вратата да си отвори сам или да си подаде заявка че ще слиза.
От страна на работника: Кеф че кара нещо по ново ама не се кефи че от това новото не печели нищо щото всичките колела се въртят за чорбаджията което не е много добре оня лапа пък ти само гониш мухите.
Така че най добрата фирма е тази за която си заслужава да работиш. Имам в предвид това да плаща добре не 400 лв. при положение че в общината или съда чистачката получава 600 лв. Не прави промени само и само да е гадно на работниците. И наказва само виновниците за нещо а не целия колектив да страда заради един или двама малоумника. е това е най добрата фирма.Работил съм във филма с нови возила на по година че дори и нямаха година когато хората взимаха по 22 ст. на километър и се сърдеха в нашата фирма даваха по 13 ст.на първи водач и 6 или 8 ст. на втория. Километрите бяха много от 7 до 10 000 във месеца ги правехме към 20 -25 хиляди но пак е нищо затова не се радвайте на нови возила щото те само ви ущетяват от възнаграждението ви.
« Last Edit: 06.06.2009, 13:18:33 by Wishmaster-ruse »

Offline grifon

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 17.06.2009, 20:07:22 »
Извинете че се меся там където нямам поглед върху нещата но просто не се здържах да не се обадя в тази тема.
Пътника вид говедо което винаги е недоволно око ще и в най новия модел да го возиш. И дето не знае да пази а руши със огромна скорост и си мисли че е много умен пък не може вратата да си отвори сам или да си подаде заявка че ще слиза.
От страна на работника: Кеф че кара нещо по ново ама не се кефи че от това новото не печели нищо щото всичките колела се въртят за чорбаджията което не е много добре оня лапа пък ти само гониш мухите.
Така че най добрата фирма е тази за която си заслужава да работиш. Имам в предвид това да плаща добре не 400 лв. при положение че в общината или съда чистачката получава 600 лв. Не прави промени само и само да е гадно на работниците. И наказва само виновниците за нещо а не целия колектив да страда заради един или двама малоумника. е това е най добрата фирма.Работил съм във филма с нови возила на по година че дори и нямаха година когато хората взимаха по 22 ст. на километър и се сърдеха в нашата фирма даваха по 13 ст.на първи водач и 6 или 8 ст. на втория. Километрите бяха много от 7 до 10 000 във месеца ги правехме към 20 -25 хиляди но пак е нищо затова не се радвайте на нови возила щото те само ви ущетяват от възнаграждението ви.
Да и единствената фирма с нови возила стана Волан-93,другите не стига че вземат субсидии,Галя Маринова ги подкрепя,че и карат със стари возила! Пътнечски Превози,скоро и те ще вкарат нови возила(поне така трябва)!

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #7 on: 17.06.2009, 20:12:00 »
Това за Пътнически превози надеждна информация ли е ;) А за Волан - много се радвам за автобусите ;)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 17.06.2009, 21:25:00 »
Това за Пътнически превози надеждна информация ли е ;) А за Волан - много се радвам за автобусите ;)
  Много сте прави,и макар че СД "Волан 93" нямат градски линии ги добавям в анкетата :) Иначе за чисто градските линии резултатите са повече от ясни
"Пътнически превози" АД  13 гласа(54.2%)
"Надежда - Надежда Христова" ЕТ  8 гласа (33.3%)
Забележете Атанасов и Авия,а данеговорим за АЛЕКС ОК,за който никой не е посмял да сподели че е гласувал :D
« Last Edit: 17.06.2009, 21:27:49 by handstake »

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 17.06.2009, 22:21:52 »

А защо пък винаги трябва да гледаме от камбанарията на водачите???Пътниците може да са говеда,свине и не знам си какво си още,но са в пъти повече от шофьорите и са в основата на автобусните превози-ако нямаше пътници ти нямаше да взимаш твоите 22 стотинки на километър!Като на някой шофьор не му изнася колко на километър взима да си вдига багажа и да си търси по-хубаво.
По тая логика айде да си се возиме във разпадащи се барутняци в каквито вече дори и в Пакистан не се возят само и само господин важния водач (който между другото не прави никакво усилие да бъде учтив,да се съобразява с пътниците) да взима 22 стотинки на километър!
Срамно е да се правят такива изказвания особено в една държава която бе приета в ЕС преди две години!Ти си от Русе-погледна ли какво се движи в Гюргево-такива ли таралясняци?Не те ли е срам от сравнението,е така от пусто достойнство,защо пък трябва да сме все последни и на опашката???Ама докато има такива като тебе които си дерат за барутняците ще си останеме да си се лингаме на барутняците.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 16.08.2009, 00:15:10 »
На път сме да останем с 3  или най-много 4 фирми в града.След нова година вече нищо няма да е същото.(освен ,че ПП ще си държи 13 и 30,а надежда 9 и 40) :D Сега започва голяма надпревара.
За сега като най сериозно се окзват ПП и Надежда.Ето това е смисъла на тази тема ;)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #11 on: 28.08.2009, 11:23:42 »
Пътнически превози определено  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #12 on: 28.08.2009, 11:29:13 »
Както се вижда от 01.01.2010 г. Пътнически превози ще бъдат най-прецакани , защото ще им бъдат взети 6 линии ,които не са никак губещи , но все още имам надеждата , че няма да оставят така нещата . Много ми е интересно как "Атанасов" ще бъде превозвач с 6 шофьора и 6 кондукторки (не се знае дали ще останат и толкова след първи януари) , а ще му трябват 16 шофьора и 16 кондукторки , да не говорим и с какви автобуси ще изпълнява крайградски линии и дали въобще ще ги изпълнява. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 28.08.2009, 12:28:17 »
Както се вижда от 01.01.2010 г. Пътнически превози ще бъдат най-прецакани , защото ще им бъдат взети 6 линии ,които не са никак губещи , но все още имам надеждата , че няма да оставят така нещата . Много ми е интересно как "Атанасов" ще бъде превозвач с 6 шофьора и 6 кондукторки (не се знае дали ще останат и толкова след първи януари) , а ще му трябват 16 шофьора и 16 кондукторки , да не говорим и с какви автобуси ще изпълнява крайградски линии и дали въобще ще ги изпълнява. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Не го мисли ти "Атанасов" Смятам ,че след 2010 най-добрите фирми ще си одтанат ПП и Надежда. Атанасов има много да ги гони.За Алекса нямам думи.Такава фирма как неможе да си позволи нещо по-хубаво от МАН НЛ 202...Мисля ,че само МБ О405 Н2 е хубав ;)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #14 on: 28.08.2009, 13:35:35 »
Не го мисли ти "Атанасов" Смятам ,че след 2010 най-добрите фирми ще си одтанат ПП и Надежда. Атанасов има много да ги гони.За Алекса нямам думи.Такава фирма как неможе да си позволи нещо по-хубаво от МАН НЛ 202...Мисля ,че само МБ О405 Н2 е хубав ;)
И Неоплана  :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 28.08.2009, 13:57:56 »
И Неоплана  :D
Неоплана нали го докараха с неработеща врата (ако не се лъжа де). И пл=с това си е раздрункан,поне според мен.Абе стават тези два автобуса за линия 2 и 110 ,а двата МАН-а за резерви и всичко си е ОК :)

Offline alonso

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #16 on: 16.11.2009, 21:49:58 »
Сега няма ли да има коментари коя е най-добрата фирма,все пак нещата се  обърнаха наопъки

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 16.11.2009, 23:24:11 »
Сега няма ли да има коментари коя е най-добрата фирма,все пак нещата се  обърнаха наопъки
Думи нямам... От сега останалите фирми залагам и на предишният си отговор ,а именно "Надежда".  Знаете защо не казвам месаря,да оточня за "Алекс ОК"
- 7 автобуса -80 % от линиите
- 70 % от автобусите на възраст над 14/15 години
 Друго май не е и нужно. Да не споделяме връзките из общината и т.н. ;]]

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #18 on: 17.11.2009, 02:41:04 »
А честно и прозрачно ли се обърнаха нещата наопаки? Нека си говорим реални неща. Специално за "Пътнически превози" лично присъствах на откритото заседание на комисията, когато същата тази комисия обяви, че няма открити нарушения при тях в документацията за всичките 7 пакета, за които играха. Защо при втората серия от заседания, първо направиха горепосочените закрити и второ - цял следобед от единия от дните се занимаваха с детайлно преглеждане не под лупа, а не знам под какво да го нарека на документите на Гайдаров. И какво - откриха, че липсва бележка за текущи съдебни дела, каквато дори не се изисква. Превозвачът "Атанасов" 90 също няма такъв документ, но остана нали? Как така отстранен от пакет №3, той бе повторно върнат с 5 от 12 гласа? Това законосъобразно ли е? Нека си говорим истината..
Вярно, "Пътнически превози" не предлагат нищо кой знае колко специално като автобуси и те също бяха заложили на Ситаро, МАН 3-то поколение (НМ223) и Сито. Все автобуси, произведени около 1999-2001г. Вярно - бяха заложили и на МАН НЛ 202 и Мерцедес-Бенц 0405Н. Аз съм съгласен да бяха загубили надпреварите, но честно. А не с игра под масата! И защо се стигна дотам? Нима всички от останалите превозвачи са играли с чисто нови автобуси? След като един от тях е получил 63т, което е далеч от максимума от 100, значи май някой е играл с по-стари возила?
За "Алекс ОК" също не виждам как печелят 80% от линиите, след като мнозинството от градските им автобуси са 15годишни. Единствено "Надежда" за мен показа най-приличен подвижен състав и тази фирма почти цялостно, да не кажа цялостно, разполага с най-съвременен автопарк. И какво получава? Една основна линия (№9) и три по-слаби, каквито са №1, №4 и №40.
И все пак аз се обзлагам, че този конкурс ще падне. Дали от КЗК (по Закона за обществените поръчки е дадена възможност за обжалване там), дали от съответните съдебни инстанции, тия гнусотии, които сътвори тази "прозрачна и честна" комисия просто бяха върховни.

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 05.01.2010, 14:16:50 »
Аз гласувам за ППАДВТ,защото спазват графиците,може би най-добре,за разлика от други превозвачи....както и заради бай Пешо,станал любим шофьор на Присовчани откакто взе линията ;) Също така гласувам и за Надежда,защото смятам че всички фирми трябва да вземат нейният пример купувайки по-хубави автобуси ;)
ALEKS OK. :fan: