Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 355978 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Не съм съгласен.
Целият замисъл на 384+114 е да се намери подходящо обръщало за 114, при условие, че той минава по Д.Пешев към Цариградско. Т.е., не го гледайте като вариант за промяна на 384, а по-скоро за това 114 да стига до някъде. Стигайки до летището, ако оставят 4-те коли, би се получило обслужване на съвсем приличен интервал.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
От Попа до Хемус се стига много бързо с тролей до НДК, малко ходене пеша и МД2 до Хемус. При това времето за пътуване е строго гарантирано и практически няма риск от задръстване за разлика от 94. Също алтернативата ходене пеша до станция В. Левски, МД1 до Сердика, МД2 до Хемус е бързо и удобно решение с гарантирано време на придвижване. Някои хора просто ги е страх да се прекачат, да повървят пеша и да спестят време а и нерви в задръстванията.  :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Както се очакваше, СО отговори на писмото на червените съветници с поредните мъгляви обещания Копенхаген да стане това, което трябва - между 2014 и 2020, ако има пари: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1563937

Offline JuStan

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
До колкото вуждам, за квартал Витоша, както и за Дианабад в участъка на бул.Г.М.Димитров до Симеоновско шосе - не се предвижда довеждащ до метрото транспорт, въпреки обещанията на Центъра за градска мобилност
Що така ?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Къде го видя това ?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
JuStan, 67 се планира да минава през Др.Цанков и ТВ кула, но чак като пуснат кръговото там.

Offline JuStan

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
JuStan, 67 се планира да минава през Др.Цанков и ТВ кула, но чак като пуснат кръговото там.
Извиянвай, а какъв ще е маршрута от  Др.Цанков и ТВ кула за да обслужва  кв Витоша и Динабад ?
от ТВ кулата ще минава по Вапцаров,после  наляво на семинарията по Ст.Михайловски и Симеоновско шосе и после по  Г.М.Димитров до Дървеница - това ли имаш в предвид, че друго не виждам как би било ?  Ако ще е такъв тази линия я  виждам от типа "бяла лястовица" докато не развържат някак кръстовището на Семинарията. А при това положение кв. Витоша пак попада в изолация
По удачно ми се струва линия да циркулира от Ст.Град по Симеоновско, Г.М.Димитров, Кл.Охрисдки, и там да обръща за да не дублира 280 
А дано , ама надали :)

« Last Edit: 11.10.2012, 10:51:32 by JuStan »

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Извиянвай, а какъв ще е маршрута от  Др.Цанков и ТВ кула за да обслужва  кв Витоша и Динабад ?
от ТВ кулата ще минава по Вапцаров,после  наляво на семинарията по Ст.Михайловски и Симеоновско шосе и после по  Г.М.Димитров до Дървеница - това ли имаш в предвид, че друго не виждам как би било ?  Ако ще е такъв тази линия я  виждам от типа "бяла лястовица" докато не развържат някак кръстовището на Семинарията.
Не. От Семинарията наляво по Яворов, на Телевизионната кула надясно по Драган Цанков до Г.М. Димитров, надясно по него до Симеоновско и по маршрута си двупосочно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Симеоново има връзка с МД 2 посредством автобус 98. Така, че не е толкова наложително и 67 да ги кара до метро.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Emo, ти остави Симеоново. Квартал Витоша няма връзка с метрото. И също така, от Зоопарка до Г.Милев е супер кратко по права линия, а се стига с 3 прекачвания. Нека поне с едно да го намалят по този начин.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Emo, ти остави Симеоново. Квартал Витоша няма връзка с метрото. И също така, от Зоопарка до Г.Милев е супер кратко по права линия, а се стига с 3 прекачвания. Нека поне с едно да го намалят по този начин.

Голямо чудо. Аз бях навит 98 да замести 67, ама курсът е значително по-дълъг, а 98 е престъпно нарядко. Няколко пъти се возя в 67 празник и има около 30-40 човека още от Семинарията и всичките почти са до Симеоново.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До кв. Витоша има и по-читава линия - 102. Отделно си се возил в празничен ден, когато относително повече хора се придвижват към планината.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А98 не обслужва и 50% от Симеоново. А67 почти не се използва от Витоша, защото ги довежда до никъде (Семинарията). Изобщо кварталът ми е абсолютно неуреден, има един А102, който е удобен само за южна София и едва-едва тангира центъра. На който му е неудобен А102 и има пешеходна достъпност до А94/280/294 отива в Ст.град до тях, останалите се возят на коли...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Честно казано, кв.Витоша няма транспортна връзка с нито една от другите точки на града. А120 просто го подминава. И това е обяснимо - в квартала живеят богати чичковци с техните силиконови гърли и те не ползват градски транспорт.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не мога да се съглася, обикалял съм кв. Витоша и в него живеят и много обикновени хора, със средни и ниски доходи. Една приятелка живееше там и вървеше всеки ден по 15-20 минути до Студентски, за да хваща 280 и да идва на лекции в СУ. Инфраструктурата е под всякаква критика, има объркани улици, номера... Повече баровци има в комплекс Макси.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Е аз не знам точно този квартал какво обхваща. Но съм сигурен, че и повечето блокове са далеч и никога и няма да стигнат по-близо до транспорт. Това е все едно да очаквате да има градски транспорт до Романса в Симеоново. Но нали преди няколко години пуснаха 102? така, че голяма част от транспортните проблеми са решени.
А ако пуснат 67 да минава през МС Г.М.Димитров, но да стига до семинарията вече всичко ли ще им бъде наред? Или ще иска и директна връзка с гарата?

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Не мога да се съглася, обикалял съм кв. Витоша и в него живеят и много обикновени хора, със средни и ниски доходи. Една приятелка живееше там и вървеше всеки ден по 15-20 минути до Студентски, за да хваща 280 и да идва на лекции в СУ. Инфраструктурата е под всякаква критика, има объркани улици, номера... Повече баровци има в комплекс Макси.

Щом казваш... Но имаше и супер скъпи салони за красота ако не се лъжа... Така че с построяването на квартала сигурно са имали предвид че ще живеят много богати. Освен това всичките блокове са частни, от блоковете тип соц има само 3 или 4, мисля че БОДК се водят и там инфраструктурата е ужасна, но в близост има спирка на 102, от другата страна се намират 5-6 небостъргача на Дианабад, немските панелки ли се водиха или както и да е... Но пък в сравнение с някои други квартали като Малинова долина например, Витоша е песен.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хайде стига оффтопик на тема "сравнение на квартали".
1. Кв. Витоша има доста жители. Факт!
2. Тези жители плащат общински данъци и такси. Факт!
Следователно трябва да имат адекватно довозване до метрото, както всички съседни квартали, та даже Бистрица, Железница, Панчарево, Герман и т.н. Което все още не е факт.
До изграждането на пробива Г.М.Димитров-Ф.Кутев единствената артерия, пригодна за транспорт, е Симеоновско шосе. (мисля, че няма разумен човек, който да предложи примерно удължаване на А83 в източна посока).

Така че има 3 варианта - А67, 102 или нова линия.
- А102 обслужва Дианабад и до изпълнение на трамвайното трасе не е удачно да бъде отклонена през МС Г.М.Димитров. Това, че прави връзка с метрото на МС ЕС, не върши работа, тъй като от Хемус до Симеоновско шосе през Дианабад се губи доста време.
- Нова линия би била с цената на доста увеличена транспортна задача. Тук се говореше за удължаване на А75, но като се има предвид сегашния интервал на А75, това практически става нова линия.
- Остава най-разумното решение - А67 да бъде прекарана през МС Г.М.Димитров. Колкото до продължението нататък: ами нека засега си ходи до Семинарията, но да се наблюдава линията и ако остават по 4-5 души по Драган Цанков до Семинарията, е по-добре А67 след експерименталния период да се насочи към Гео Милев. Ако пък има интерес до Семинарията, това би заместило ТМ18 след неговото закриване, когато ще изчезне връзката Изток-Лозенец.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Само бих добавил, че който и да е квартал, има случаи, в които там ходи някой и на гости. Т.е. ако мен ме поканят някъде там, ако не ида с такси, ще трябва да е с градски транспорт. За нова линия мислех и аз, но не знам къде ще върти. Ако имате идея, може да се осъществи. Благун пише за интервала на 75, че то 67 е на същият горе долу. Добра е идеята за линия кв. Витоша - Г.М.Димитров - Гео Милев. Ако много държите да се пусне 67 до Гео Милев, защото е глупаво да се врътка през УНСС. Определено най-добре е по Драган Цанков до Семинарията, ще има и нова връзка Семинарията - Автогара Юг.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Благун пише за интервала на 75, че то 67 е на същият горе долу.
А67 е на 18 мин. в пикови, А75 - на 26 мин. Не е малка разликата: близо наполовина - 44.4%. Чисто психологически - 18 минути е малко повече от четвърт час, 26 минути са си почти половин час.