Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415795 times)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Само трябва да се открие спирка в района на магазин Деница, на която ще спира и А213.
Джоб си има и той е на много удобно място до югоизточното стълбище на МС Ал.Малинов: https://www.google.bg/maps/@42.6467229,23.3765423,3a,75y,169.29h,75.7t/data=!3m4!1e1!3m2!1sqUEEO2jbjEy1cRyWQ7OTvA!2e0?hl=bg

Off: Ако ще се разменят линии особено подходяща е 314. В момента е с 4 коли. 306 също е с толкова.
Супер! Много добре звучи да отидеш до Бистрица с А306. В края на 70-те и началото на 80-те А306 беше за Младост каквото беше А112 за Люлин.
« Last Edit: 12.12.2014, 21:19:09 by blagun »

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Само трябва да се открие спирка в района на магазин Деница, на която ще спира и А213.
Джоб си има и той е на много удобно място до югоизточното стълбище на МС Ал.Малинов: https://www.google.bg/maps/@42.6467229,23.3765423,3a,75y,169.29h,75.7t/data=!3m4!1e1!3m2!1sqUEEO2jbjEy1cRyWQ7OTvA!2e0?hl=bg
Знам! От години съм се чудил защо има джоб, а А213 не спира там. :neznam:

Но, сега, май ще се наложи да се мести велоалеята...  :hm:
« Last Edit: 12.12.2014, 21:19:15 by vasko »
vasko - оригиналът! :)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile

Имам наблюдения на пътникопотока по линии 1, 3, 5 и 6 и смея да твърдя,ч е маршрутът им до Гео Милев е възможно най-добрият. Доста хора се качват на началната спирка, както и на МБАЛ Св Анна. Скъсяването до ПВ Младост е абсолютен садизъм и не е обосновано по никакъв начин. А и хората няма да се натикат насила в метрото - ще хващат автобусите идващи от Младост.
Връзката между автостанция Гео Милев и МБАЛ Св Анна (Окръжна болница) се покрива от А305, според моите предложения.
Обосноваването на това предложение е следното: тези линии вече имат връзка с метрото, а в същото време запазват връзки към бул. "Цариградско шосе" на спирките при пътен възел Младост.

[/quote]

И защо трябва да се прави допълнително прекачване, за да се стигне до Гео Милев или МБАЛ Св Анна? И защо мислиш, че целта на всички е да се возят в метрото? Или просто не ти харесва фактът, че много хора се качват на тези линии от Гео Милев или МБАЛ и искаш насила да ги накараш да обикалят половин София, за да ползват метрото?
Лично аз като тръгна по направлението Кокаляне/Герман ползвам от Стадиона автобус 204 и на МБАЛ правя връзката с автобуси 1/5/6. Времето дали ще пътувам с метрото или с автобусите е едно и също, да не кажа, че с автобуса излиза около 2 мин. по-бързо празничен ден. А като се прибирам слизам на Гео Милев, където получавам чудесна връзка с автобус 11.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
И защо трябва да се прави допълнително прекачване, за да се стигне до Гео Милев или МБАЛ Св Анна? И защо мислиш, че целта на всички е да се возят в метрото? Или просто не ти харесва фактът, че много хора се качват на тези линии от Гео Милев или МБАЛ и искаш насила да ги накараш да обикалят половин София, за да ползват метрото?
Лично аз като тръгна по направлението Кокаляне/Герман ползвам от Стадиона автобус 204 и на МБАЛ правя връзката с автобуси 1/5/6. Времето дали ще пътувам с метрото или с автобусите е едно и също, да не кажа, че с автобуса излиза около 2 мин. по-бързо празничен ден. А като се прибирам слизам на Гео Милев, където получавам чудесна връзка с автобус 11.
Няма нищо общо с метрото! Всъщност това е идеален пример за оптимизиране.  ;)

Според мен, 5-10% от пътниците на А1, А3, А5 и А6, които се качват от съответните населени места, ги използват до крайната им спирка - автостанция Гео Милев. Поради малкия процент, няма смисъл и четирите линии да трупат излишен пробег чак до там. По-добрата идея е пътниците, които искат да пътуват до там да се обединят и да ползват новата линия, която може да ги закара до същото място  :arrow: А305. В същото време има и пътници, които ползват А1, А3, А5 и А6 за връзка между МБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница) и автостанция Гео Милев. За тях също :arrow: А305. Но получават дори бонус - навлизане навътре в квартала, вместо пътуване само до автостанция, където трябва да се прекачват на А11.  ;) Като дори тази линия (А305) не е нова, създадена само с цел да покрие тази връзка, а вече съществуваща с оптимизиран маршрут!

В същото време А1, А3, А5 и А6 получават достъп до метрото и запазват по-голямата част от връзките си на бул. "Цариградско шосе" в района на пътен възел Младост(всъщност, единственото, което губят са само тролейбусите).  ;)

Оптимизация в чист вид!  ;) + Нови придобивки, а именно нови връзки като Младост - Слатина, например.  :)

И преди някой да каже, че няма как да се прави връзката от автостанция Гео Милев към А1, А3, А5 и А6, защото А305 не спира в района на пътния възел в посока ж.к. Младост  :arrow: ще бъде върнат старият вариант на захождане към квартала на младостките автобуси. За който не се сеща какво имам превдвид:

;)
vasko - оригиналът! :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Може би трябва да направиш наблюдения по отсечката между Държавна печатница и Гео Милев и обратно, за да видиш, дали е излишен пробегът или не. Сегашната система на таксуване не стимулира прекачванията, а и доста често Гео Милев не е цел на пътуването, а точка на следващо прекачване.
За А305 по-добър вариант е да върви по Йерусалим-Сахаров-Киприян-Балан, а не върху метрото по Малинов.
А и не е ясно, дали за дългите маршрути на селските линии, особено на А3, не се изисква почивка и на двете крайни спирки. А69 и 70 престояват на МС Г.М.Димитров, но там има джоб и две ленти в посока, докато в района на колелото на 7-ми километър това е абсолютно невъзможно.
Просто забрави за тази идея и насочи енергията си към други. Ако се разтърсиш из темите, ще видиш, че е предлагана от други, вкл. и от мен, още при откриването на МС Цариградско шосе, но бяхме разубедени
« Last Edit: 14.12.2014, 09:24:35 by blagun »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Vasko,  а тази линия 305, която предлагаш ще бъде ли на 5 мин. във върхов и 9/10 мин в извънвърхов и толкова празник? Защото с тези разписания, аз предпочитам дълги линии, в които да пътувам без никакви прекачвания, отколкото да слезна някъде и да чакам 15 мин. следващото превозно средство. А също така ще вкараш ли и почасово пътуване?
И помисли и за някаква удобна връзка от Семинарията с Плиска, че ми е много обиколно сега, а пътувам често по този машрут.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Може 67 да се удължи, като минава по Цариградско през Плиска, вместо по Драган Цанков  :crazy:

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Прочетох предложенията на vasko за реорганизацията на транспорта в Дружба и Младост отново и докато някои от предложенията му са добри, другите не са толкова - режат се доста ползвани връзки... Та ето и моите предложения:

Относно ж.к Младост:

Автобус 1 - закрива се;
Автобус 3 - остава до Автостанция Гео Милев, с една предложение от мен - да пропуска (да НЕ спира на) следните спирки - еднопосочната при МИЦ, Комплекс на Бан, Колелото на 4 километър и на СК ЦСКА! На горепосочените спирки ми се струва, че почти никой не слиза - за трамвай 20 хората си слизат на крайната спирка в Гео Милев. На спирката на Спортна зала Армеец София линия 3 да си спира, като там (предвид пропускането на съседните две спирки при 4-ти километър и СК ЦСКА) си остава възможността за двупосочна връзка на пътуващите с тролейбуси 4 и 11. Подсилва се с 1-2 коли и се намаля на интервал 20-30 минути да компенсира спрения 1 по ул. Самоковско шосе;
Автобус 4 - От Кокалянско ханче (с. Кокаляне) по маршрута си до бул. Александър Малинов / бул. Андрей Сахаров, там продължава направо до бул. Цариградско шосе (никакъв завой към бул. Андрей Сахаров), после на детелината се качва на Цариградско шосе при държавна Печатница и по маршрута на закрития автобус 1 до Автостанция Гео Милев. Така може да се закрие една линия, като кв. Горубляне /ж.к. Горубляне ще изгубят спирките по бул. Цариградско шосе от разклона на ул. Самоковско шосе до Държавна печатница, но печелят връзка с метростанции 14 и 15, като същевременно се запазват връзката на Горубляне с възловата спирка на Окръжна Болница и Автостанция Гео Милев, както и спирките на Държавна печатница в посока Автостанция Гео Милев, с еднопосочната пред The Mall, и със Спортна зала Арена Армеец;
Автобус 5 - остава непроменен до Автостанция Гео Милев;
Автобус 6 - остава до Автостанция Гео Милев, със същите промени като автобус 3, като в допълнение да пропуска и спирка Корабчето на бул. Цариградско шосе;
автобус 76 - с малка промяна: от крайна спирка в Младост 4 по ул. 406 и бул. Филип Аврамов до светофара с ул. Боян Ангелов, но там да продължава направо до 131-во СОУ и завива наляво по бул. Александър Паскалев и минава по него със спирка пред Фантастико (където е и своеобразен пазар), пресича ул. Димитър Москов и през планираното кръгово около подлеза стоял 20-тина години недовършен заедно с булеварда в тази му част завива надясно по маршрута си до ж.к. Гоце Делчев. Всъщност това предложение съвпада с предложението на vasko и мен винаги ме е изумявало защо по бул. Александър Паскалев няма никаква линия на МГТ минаващ по него;
автобус 113 - закрива се!
автобус 213 - закрива се!
автобус 305 - тръгва от крайна спирка където 76 и закритият 213 почиват, минава по маршрута на 213 през Бизнес Парк София, ул. Самара и бул. Филип Аврамов до Аско Деница където да се разкрие спирка в посока Младост 4, после надясно по маршрута си по бул. Цариградско шосе и бул. Ситняково до гара Подуяне, там обаче да завива наляво по бул. Мадрид, десен завой по бул. Христо и Евлоги Георгиеви при Театър София отново по маршрута на 213 до Централна Гара. Също така 305 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на бул. Сливница да спира на общи спирки с люлинското направление: на Сточна Гара на спирката след кръговото в посока ул. Раковска и на спирката на бул. Христо Ботев на бул. Сливница след левия завой от едноименния булевард в посока ж.к. Младост;
автобус 306 - закрива се!
автобус 314 - От крайната си в станция ж.к. София Парк автобус 314 да минава до кръстовището на бул. Андрей Сахаров / ул. Йерусалим, продължава направо през пазара и метростанция Младост 1, после 314 да завива наляво по бул. Александър Малинов и излиза на детелината при Държавна Печатница на бул. Цариградско шосе и по маршрута на автобуси 3, 4, 5 и 6 до автостанция Гео Милев. Така западните части на ж.к. Младост 2 и районът на бул. Андрей Сахаров около посолствата и метростанция "Младост 1" ще имат директна линия с The Mall на Цариградско шосе (сериозно, връзка на тази част на Младост с Държавна Печатница / The Mall / Mega Park практически НЯМА)! Аз мисля, че би било хубаво да се пусне предложения маршрут експериментално, още повече че тролейбус 5 по ул. Йерусалим само завива по южното локално на Цариградско шосе към Окръжна но адекватна пешеходна връзка от тролея (локалното) с района на The Mall отсреща практически напълно липсва;
Тролейбус 5 - от обръщалото в Младост 1 продължава по новия мост над бул. Андрей Ляпчев, после по ул. Свети Киприян, Проф. Александър Теодоров-Балан, пресича бул. Александър Малинов и продължава по ул. Атанас Москов през Бизнес Парк София и надясно до крайната станция на закрития автобус 213, където да са почивките заедно с автобус 76;
Тролейбус 8 - закрива се!

Относно ж.к Дружба:

Тролейбус 4 - остава непроменен, с изключение на разкриването на двупосочна спирка за него на бул. Проф. Цветан Лазаров при ул. Обиколна за връзка с метростанция 20;
Тролейбус 11 - от колелото в Дружба-1 до Орлов Мост по досегашния си маршрут, после по маршрута на ТБ5 до Надлез Надежда. Аз винаги съм се чудел защо по малкия централен градски градски ринг минават 5 тролея и нито един не прави връзка с ж.к. Дружба;
Трамвай 20
- от Метростанция Опълченска до 28-ми пощенски клон остава непроменен, после по маршрута на 23 до ж.к. Дружба 2, впоследствие и до метростанция Младост 3;
Трамвай 23 - закрива се;
Автобус 7 - закрива се;
Автобус 8 - от с. Кривина до кръстовището на ул. Димитър Пешев и ул. Обиколна, там 8 прави ляв завой и се скъсява се до обръщалото на автобуси 204, 604 (виж по-долу) и тролей 4, като да спира на спирките при обръщалото, както и на предпоследната за автобус 204 и 88 и тролей 4 при LiDL;
Автобус 10 - закрива се!
Автобус 14 удължава се: от кв. Абдовица, на спирката на кв. Гара Искър да спира двупосочно както автобус 8, после да завива надясно по бул. Искърско шосе до бул. Кръстьо Пастухов, там наляво където да прави връзка с метростанция 21, направо по бул. Кръстьо Пастухов до ул. Тирана, там надясно със спирки до супермаркет Макс и бл. 51 след завоя + спирка до бл. 187, после при бул. Христофор Колумб десен завой по него и пак надясно по бул. Искърско шосе покрай метростанцията и след кв. Гара Изкър по маршрута си до Автостанция Изток подсилвайки се с коли от закритите автобуси 7 и 10 при нужда. Така поема се правената от закрития автобус 10 връзка на кв. Абдовица и с. Бусманци със спирките по бул. Искърско шосе и ж.к. Дружба 1. Не би трябвало автобус 14 при този маршрут да има проблем с почивките тъй като макар че на кв. Гара Искър почивките ще изчезнат и няма да има тоалетна за водачите на автобус 14, тази възможност остава непроменена в другият край на маршрута при Автостанция Изток;
Автобус 84 - закрива се;
Автобус 88 - скъсява се от ж.к. Дружба 2 до Автостанция Хладилника - впечатленията са ми, че всички хора пътуващи в 88 в посока Зоопарка са най-много за автостанцията или за Парадайз Мол, след Автостанция Хладилника съм виждал 88 да продължава празен към Зоопарка;
Автобус 114 - закрива се;
Автобус 204 - променя се: от обръщалото в ж.к. Борово по маршрута си до Държавна Печатница после надолу по бул. Христофор Колумб до светофара с бул. Цветан Лазаров, после да минава по маршрута на автобус 604 в ж.к. Дружба 1 по бул. Христофор Колумб, надясно по бул. Искърско шосе, при метростанция 21 да завива надясно по бул. Кръстьо Пастухов (където да прави връзка с метростанцията) и да продължава по булеварда, с тази разлика че на кръстовището на бул. Кръстьо Пастухов и ул. Кап. Димитър Списаревски да продължава направо по пробива над метростанция 20, после наляво по бул. Проф. Цветан Лазаров като спира двупосочно на спирката на тролейбус 4 при метростанцията и по маршрута си до жк. Дружба 2. При този маршрут има връзка между двете части на ж.к. Дружба, поема се и обслужването на отпадналите спирки на автобус 604 по бул. Христофор Колумб и по Кръстьо Пастухов, включващо и спирките при бл. 3, бл. 108 на бул. Христофор Колумб, спирките при пресечката с ул. Тирана и при Кино Искър, Социални Грижи и Община Искър на бул. Кръстьо Пастухов; ж.к. Дружба 1 получава връзка с бюрото по издаване на инвалидни карти на бул. Проф. Цветан Лазаров в бл. 226 до което няма удобен транспорт; ж.к. Дружба 2 също получава връзка с бул. Кръстьо Пастухов в Дружба 1 където са почти всички администрации на район Искър – Социални Грижи, Паспортна служба, Военно поделение, 8-мо РПУ и Община Искър, до които Дружба-2 незнайно защо няма абсолютно никакъв транспорт; осигурява се връзката на ж.к. Дружба 1 (по бул. Кръстьо Пастухов и бул. Христофор Колумб) с търговския център The Mall на Цариградско шосе и с Окръжна Болница. Отделно така и Дружба 1 също получава директна връзка с по-голяма част от бул. България и с ж.к. Борово която беше налична само за ж.к. Дружба 2;
Автобус 404 - променя се: от АП Дружба по маршрута си до пробива между бул. Проф. Цветан Лазаров и ул. Илия Бешков, там обаче да продължава направо през натоварената спирка на Кауфланд на бл. 206, после пропуска спирката на автобус 204 и тролейбус 4 на бул. Проф. Цветан Лазаров до метростанция 20 преди да завие надясно по пробива над нея и наляво по бул. Кап. Димитър Списаревски (предлагам това защото след левия завой от пробива към бул. Кап. Димитър Списаревски автобус 404 би правил връзката с метростанция 20 на съществуващата тролейбусна спирка в ж.к. Дружба 1 при бл. 59). На кръстовището на бул. Христофор Колумб и ул. Капитан Димитър Списаревски автобус 404 да завива надясно по бул. Христофор Колумб през ж.к. Дружба 1, после наляво по бул. Асен Йорданов и да минава по него до кръстовището с бул. Проф. Цветан Лазаров при Кауфланд Слатина, там десен завой и по досегашния си маршрут през ж.к. Христо Смирненски, ул. Боян Магесник, Гара Подуяне и Театър София до Централна гара. По този начин и Дружба-1 получава добра връзка с ж.к. Слатина и Христо Смирненски и Централна Гара, вместо само Дружба 2 да я има, маха се също и обикалянето по бул. Проф. Цветан Лазаров между бул. Христофор Колумб и бул. Асен Йорданов където като цяло има само разни складове и бензиностанции (за там тролейбус 4 ще е достатъчен, още повече че на двете по-натоварени от трите спирки на автобус 404 и тролейбус 4 в посочения участък на бул. Проф. Цветан Лазаров има паралелно и спирки на тролейбус 11 на ул. Кап. Димитър Списаревски в близост, единствената по-далечна от тролебус 11 е тази на Индустриална Зона Дружба 1 но там пътникопокът е много малък, поне през по-голямата част от деня). Отделно че за разлика от предложението на vasko за скъсяване на 404 до ВТУ, моят маршрут освен че осигурява връзка с Централна Гара и за Дружба-1, запазва и връзката на живущите в ж.к. Христо Смирненски и ул. Боян Магесник със спирката на бул. Цветан Лазаров и бул. Асен Йорданов, която се ползва от много хора от Слатина / Христо Смирненски заради намиращият се там хипермаркет Kaufland - филиал Слатина до който от квартала освен с 404 с нищо друго не може да се стигне до него;
Автобус 384 - да се промени от Терминал 1 и 2 на Летище София до кв. Гара Искър да прави връзка с метростанция 22 и да обслужва ул. Неделчо Бончев (признавам си, никога не съм ходил в този район);
Автобус 604 - променя се: от крайна станция в ж.к. Дружба 2, ул. Обиколна, надясно по ул. Димитър Пешев, наляво по бул. Проф. Цветан Лазаров, и по маршрута на автобус 204 до НДК, с крайна спирка на бул. Христо и Евлоги Георгиеви тази на автобус 76 преди кръстовището, обръща посоката на Моста на влюбените и обратно към Дружба-2 с начална спирка на НДК на бул. Христо и Евлоги Георгиеви за автобуси 72, 76, 204 и 604.
« Last Edit: 27.03.2023, 20:32:29 by Unicode »

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Прочетох предложенията на vasko за реорганизацията на транспорта в Дружба и Младост отново и докато някои от предложенията му са добри, другите не са толкова - режат се доста ползвани връзки... Та ето и моите предложения:

Относно ж.к Младост:

Автобус 1 - закрива се;
Автобус 3 - остава до Автостанция Гео Милев, с една предложение от мен - да пропуска (да НЕ спира на) следните спирки - еднопосочната при МИЦ, Комплекс на Бан, Колелото на 4 километър и на СК ЦСКА! На горепосочените спирки ми се струва, че почти никой не слиза - за трамвай 20 хората си слизат на крайната спирка в Гео Милев. На спирката на Спортна зала Армеец София автобусът от линия 3 да си спират, като там (предвид пропускането на съседните две спирки при 4-ти километър и СК ЦСКА) си остава възможността за двупосочна връзка на пътуващите с тролейбуси 4 и 11. Подсилва се с 1-2 коли и се намаля на интервал 20-30 минути да компенсира спрения 1 по ул. Самоковско шосе;
Автобус 4 - От Кокалянско ханче (с. Кокаляне) по маршрута си до бул. Александър Малинов / бул. Андрей Сахаров, там продължава направо до бул. Цариградско шосе (никакъв завой към бул. Андрей Сахаров), после на детелината се качва на Цариградско шосе при държавна Печатница и по маршрута на закрития автобус 1 до Автостанция Гео Милев. Така може да се закрие една линия, като кв. Горубляне /ж.к. Горубляне ще изгубят спирките по бул. Цариградско шосе от разклона на ул. Самоковско шосе до Държавна печатница, но печелят връзка с метростанции 14 и 15, като същевременно се запазват връзката на Горубляне с възловата спирка на Окръжна Болница и Автостанция Гео Милев, както и спирките на Държавна печатница в посока Автостанция Гео Милев, с еднопосочната пред The Mall, и със Спортна зала Арена Армеец;
Автобус 5 - остава непроменен до Автостанция Гео Милев;
Автобус 6 - остава до Автостанция Гео Милев, със същите промени като автобус 3, като в допълнение да пропуска и спирка Корабчето на бул. Цариградско шосе;
автобус 76 - с малка промяна: от крайна спирка в Младост 4 по ул. 406 и бул. Филип Аврамов до светофара с ул. Боян Ангелов, но там да продължава направо до 131-во СОУ и завива наляво по бул. Александър Паскалев и минава по него със спирка пред Фантастико (където е и своеобразен пазар), пресича ул. Димитър Москов и през планираното кръгово около подлеза стоял 20-тина години недовършен заедно с булеварда в тази му част завива надясно по маршрута си до ж.к. Гоце Делчев. Всъщност това предложение съвпада с предложението на vasko и мен винаги ме е изумявало защо по бул. Александър Паскалев няма никаква линия на МГТ минаващ по него;
автобус 113 - закрива се!
автобус 213 - закрива се!
автобус 305 - тръгва от крайна спирка където 76 и закритият 213 почиват, минава по маршрута на 213 през Бизнес Парк София, ул. Самара и бул. Филип Аврамов до Аско Деница където да се разкрие спирка в посока Младост 4, после надясно по маршрута си по бул. Цариградско шосе и бул. Ситняково до гара Подуяне, там обаче да завива наляво по бул. Мадрид, десен завой по бул. Христо и Евлоги Георгиеви при Театър София отново по маршрута на 213 до Централна Гара. Също така 305 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на бул. Сливница да спира на общи спирки с люлинското направление: на Сточна Гара на спирката след кръговото в посока ул. Раковска и на спирката на бул. Христо Ботев на бул. Сливница след левия завой от едноименния булевард в посока ж.к. Младост;
автобус 306 - закрива се!
автобус 314 - От крайната си в станция ж.к. София Парк автобус 314 да минава до кръстовището на бул. Андрей Сахаров / ул. Йерусалим, продължава направо през пазара и метростанция Младост 1, после 314 да завива наляво по бул. Александър Малинов и да минава по стария си маршрут отпреди няколко години ПРЕЗ Държавна Печатница като спира и на The Mall / хипермаркет Карфур по маршрута си до СУ Св. Климент Охридски. Така западните части на ж.к. Младост 2 и районът на бул. Андрей Сахаров около посолствата и метростанция "Младост 1" ще имат директна линия с The Mall на Цариградско шосе (сериозно, връзка на тази част на Младост с Държавна Печатница / The Mall / Mega Park практически НЯМА)! Аз мисля, че би било хубаво да се пусне предложения маршрут експериментално, още повече че тролейбус 5 по ул. Йерусалим само завива по южното локално на Цариградско шосе към Окръжна но адекватна пешеходна връзка от тролея (локалното) с района на The Mall отсреща практически напълно липсва;
Тролейбус 5 - от обръщалото в Младост 1 продължава по новия мост над бул. Андрей Ляпчев, после по ул. Свети Киприян, Проф. Александър Теодоров-Балан, пресича бул. Александър Малинов и продължава по ул. Атанас Москов през Биснес Парк София и надясно до крайната станция на закрития автобус 213, където да са почивките заедно с автобус 76;
Тролейбус 8 - закрива се!

Относно ж.к Дружба:

Тролейбус 4 - остава непроменен, с изключение на разкриването на двупосочна спирка за него на бул. Проф. Цветан Лазаров при ул. Обиколна за връзка с метростанция 20;
Тролейбус 11 - от колелото в Дружба-1 до Орлов Мост по досегашния си маршрут, после по маршрута на ТБ5 до Надлез Надежда. Аз винаги съм се чудел защо по малкия централен градски градски ринг минават 5 тролея и нито един не прави връзка с ж.к. Дружба;
Трамвай 20
- от Метростанция Опълченска до 28-ми пощенски клон остава непроменен, после по маршрута на 23 до ж.к. Дружба 2, впоследствие и до метростанция Младост 3;
Трамвай 23 - закрива се;
Автобус 7 - закрива се;
Автобус 8 - от с. Кривина до кръстовището на ул. Димитър Пешев и ул. Обиколна, там 8 прави ляв завой и се скъсява се до обръщалото на автобуси 204, 604 (виж по-долу) и тролей 4, като да спира на спирките при обръщалото, както и на предпоследната за автобус 204 и 88 и тролей 4 при LiDL;
Автобус 10 - закрива се!
Автобус 14 удължава се: от кв. Абдовица, на спирката на кв. Гара Искър да спира двупосочно както автобус 8, после да завива надясно по бул. Искърско шосе до бул. Кръстьо Пастухов, там наляво където да прави връзка с метростанция 21, направо по бул. Кръстьо Пастухов до ул. Тирана, там надясно със спирки до супермаркет Макс и бл. 51 след завоя + спирка до бл. 187, после при бул. Христофор Колумб десен завой по него и пак надясно по бул. Искърско шосе покрай метростанцията и след кв. Гара Изкър по маршрута си до Автостанция Изток подсилвайки се с коли от закритите автобуси 7 и 10 при нужда. Така поема се правената от закрития автобус 10 връзка на кв. Абдовица и с. Бусманци със спирките по бул. Искърско шосе и ж.к. Дружба 1. Не би трябвало автобус 14 при този маршрут да има проблем с почивките тъй като макар че на кв. Гара Искър почивките ще изчезнат и няма да има тоалетна за водачите на автобус 14, тази възможност остава непроменена в другият край на маршрута при Автостанция Изток;
Автобус 84 - закрива се;
Автобус 88 - скъсява се от ж.к. Дружба 2 до Автостанция Хладилника - впечатленията са ми, че всички хора пътуващи в 88 в посока Зоопарка са най-много за автостанцията или за Парадайз Мол, след Автостанция Хладилника съм виждал 88 да продължава празен към Зоопарка;
Автобус 114 - закрива се;
Автобус 204 - променя се: от обръщалото в ж.к. Борово по маршрута си до Държавна Печатница после надолу по бул. Христофор Колумб до светофара с бул. Цветан Лазаров, после да минава по маршрута на автобус 604 в ж.к. Дружба 1 по бул. Христофор Колумб, надясно по бул. Искърско шосе, при метростанция 21 да завива надясно по бул. Кръстьо Пастухов (където да прави връзка с метростанцията) и да продължава по булеварда, с тази разлика че на кръстовището на бул. Кръстьо Пастухов и ул. Кап. Димитър Списаревски да продължава направо по пробива над метростанция 20, после наляво по бул. Проф. Цветан Лазаров като спира двупосочно на спирката на тролейбус 4 при метростанцията и по маршрута си до жк. Дружба 2. При този маршрут има връзка между двете части на ж.к. Дружба, поема се и обслужването на отпадналите спирки на автобус 604 по бул. Христофор Колумб и по Кръстьо Пастухов, влключващо и спирките при бл. 3, бл. 108 на бул. Христофор Колумб, спирките при пресечката с ул. Тирана и при Кино Искър, Социални Грижи и Община Искър на бул. Кръстьо Пастухов; ж.к. Дружба 1 получава връзка с бюрото по издаване на инвалидни карти на бул. Проф. Цветан Лазаров в бл. 226 до което няма удобен транспорт; ж.к. Дружба 2 също получава връзка с бул. Кръстьо Пастухов в Дружба 1 където са почти всички администрации на район Искър – Социални Грижи, Паспортна служба, Военно поделение, 8-мо РПУ и Община Искър, до които Дружба-2 незнайно защо няма абсолютно никакъв транспорт; осигурява се връзката на ж.к. Дружба 1 (по бул. Кръстьо Пастухов и бул. Христофор Колумб) с търговския център The Mall на Цариградско шосе и с Окръжна Болница. Отделно така и Дружба 1 също получава директна връзка с по-голяма част от бул. България и с ж.к. Борово която беше налична само за ж.к. Дружба 2;
Автобус 404 - променя се: от АП Дружба по маршрута си до пробива между бул. Проф. Цветан Лазаров и ул. Илия Бешков, там обаче да продължава направо през натоварената спирка на Кауфланд на бл. 206, после пропуска спирката на автобус 204 и тролейбус 4 на бул. Проф. Цветан Лазаров до метростанция 20 преди да завие надясно по пробива над нея и наляво по бул. Кап. Димитър Списаревски (предлагам това защото след левия завой от пробива към бул. Кап. Димитър Списаревски автобус 404 би правил връзката с метростанция 20 на съществуващата тролейбусна спирка в ж.к. Дружба 1 при бл. 59). На кръстовището на бул. Христофор Колумб и ул. Капитан Димитър Списаревски автобус 404 да завива надясно по бул. Христофор Колумб през ж.к. Дружба 1, после наляво по бул. Асен Йорданов и да минава по него до кръстовището с бул. Проф. Цветан Лазаров при Кауфланд Слатина, там десен завой и по досегашния си маршрут през ж.к. Христо Смирненски, ул. Боян Магесник, Гара Подуяне и Театър София до Централна гара. По този начин и Дружба-1 получава добра връзка с ж.к. Слатина и Христо Смирненски и Централна Гара, вместо само Дружба 2 да я има, маха се също и обикалянето по бул. Проф. Цветан Лазаров между бул. Христофор Колумб и бул. Асен Йорданов където като цяло има само разни складове и бензиностанции (за там тролейбус 4 ще е достатъчен, още повече че на двете по-натоварени от трите спирки на автобус 404 и тролейбус 4 в посочения участък на бул. Проф. Цветан Лазаров има паралелно и спирки на тролейбус 11 на ул. Кап. Димитър Списаревски в близост, единствената по-далечна от тролебус 11 е тази на Индустриална Зона Дружба 1 но там пътникопокът е много малък, поне през по-голямата част от деня). Отделно че за разлика от предложението на vasko за скъсяване на 404 до ВТУ, моят маршрут освен че осигурява връзка с Централна Гара и за Дружба-1, запазва и връзката на живущите в ж.к. Христо Смирненски и ул. Боян Магесник със спирката на бул. Цветан Лазаров и бул. Асен Йорданов, която се ползва от много хора от Слатина / Христо Смирненски заради намиращият се там хипермаркет Kaufland - филиал Слатина до който от квартала освен с 404 с нищо друго не може да се стигне до него;
Автобус 384 - да се промени от Терминал 1 и 2 на Летище София до кв. Гара Искър да прави връзка с метростанция 22 и да обслужва ул. Неделчо Бончев (признавам си, никога не съм ходил в този район);
Автобус 604 - променя се: от крайна станция в ж.к. Дружба 2, ул. Обиколна, надясно по ул. Димитър Пешев, наляво по бул. Проф. Цветан Лазаров, и по маршрута на автобус 204 до НДК, с крайна спирка на бул. Христо и Евлоги Георгиеви тази на автобус 76 преди кръстовището, обръща посоката на Моста на влюбените и обратно към Дружба-2 с начална спирка на НДК на бул.
бул. Христо и Евлоги Георгиеви за автобуси 72, 76, 204 и 604.
Прекалено радикални ми се струват  предложенията ти, а това не е тачено в ЦГМ. Единственото, което мога да дам като мнение е, че и 8 и 14 трябва да ходят до МС21 заради доста по-всеобхватния маршрут на автобус 8 в Казичене, а и според мен една линия от метрото към селата не би се справила. Ако се случи твоето предложение за 8 се губи връзката и с ТМ 20 след като той вече не не минава през спирки кв. Гара Искър, София мед АД и депо  Искър, а трамвая към момента при липсата на метро се ползва от 50% от пътуващите от селата, останалите 50 се разпределят между 88, 604 и донякъде 204.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
С новата автомивка на обръщалото в Младост 4 автобуси 76 и 213 не успяват да обърнат, ти искаш да вкараме там тролей 5 (от който в час пик се събират и по 3 коли на последната спирка), 76 и 305 и то с почивки.  :help:

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Новите MAN-ове щели да тръгнат по 76 след откриване на метрото до аерогарата, и респективно маршрута им съкратен от Г. Делчев до ул. Гурко-СУ. А 84 изхвърлена от Гурко и пратена на ст. Г. Милев> Аерогара, 384 до Дружба-2, 114-закрита........., и още не знам си колко промени................и нова тролейбусна линия..............

Като поодлежи, втаса тестото, някой "тома неверни" да премести поста където му е мястото.

Схеми на предложените корекции в системата за масов градски транспорт, съобразена с новите отсечки от метрото.

Нови линии!
Автобуси
65А – кв. Манастирски ливади – МС Витоша – Зоопарк
108А – ж.к. Люлин 5 – МС Люлин – МС Сливница – ж.к. Люлин 1
113А – ж.к. Младост 2 – МС Балан – ж.к. Младост 4
310А – ж.к. Люлин 5, Люлин 7 – МС Западен парк – ж.к. Люлин 10 – МС Сливница – ж.к. Люлин 1
505 – ж.к. Дружба 2 – МС Дружба – бул. Христофор Колумб – ул. подполколвник В. Златарев – МС Софийска Св. гора – ул. подпоручик Й. Тодоров – ул. Н. Бончев
Трамваи
6А – ж.к. Обеля – МС Бели Дунав – ж.к. Свобода – кв. Триъгълника – МС Хан Кубрат
8А – ж.к. Люлин 5 – МС Вардар – ж.к. Западен парк
Тролейбуси
411 – ж.к. Дружба 2 – МС Дружба – ж.к. Дружба 1 – гараж Искър

Линии на градския транспорт, които ще претърпят промени
Автобуси
10 – обхода се премества до МС Софийска Света гора
65 – скъсява се до ж.к. Гоце Делчев
76 – скъсява се до ул. Гурко и СУ и се пренасочва по ул. Бяла черква, бул. Арсеналски и по бул. Черни връх по маршрута
84 – началната му станция вече е автостанция Гео Милев и минава по бул. Шипченски проход и бул. Христофор Колумб по маршрута към Терминали 1 и 2
98 – съкращава се до Зоопарк
111 – съкращава се до ж.к. Младост 4
Трамваи
11 – съкращава се до кв. Триъгълника и МС Хан Кубрат
19 – съкращава се до кв. Триъгълника и МС Хан Кубрат

Линии на градския транспорт, които ще претърпят промени само в разписанието
Автобуси
108 – най-вероятно интервалът ще се увеличи, особено в извънпиковите часове и празнични дни
113 – най-вероятно ще се скъси интервала, за да може да довозва/извозва по-ефективно
204 – най-вероятно ще се скъси интервала, за да компенсира закриването на А76
213 – най-вероятно ще се разреди до интервал от 18-20 минути в час пик
280 – най-вероятно ще се разреди
285 – ще поеме колите от закрития А85
294 – най-вероятно интервалът ще се скъси
310 – интервалът ще се увеличи, за да се балансира с 310А
604 – интервалът най-вероятно ще се скъси, за да довозва ефективно в ж.к. Дружба
Трамваи
6 – интервалът ще се увеличи значително, за да балансира движението с ТМ6А
8 – интервалът ще се увеличи значително, за да балансира движението с ТМ8А
Тролейбуси
4 – интервалът ще се увеличи малко, защото новата линия 411 ще се обслужва от четен брой коли (най-вероятно 2), взети от Тб4
« Last Edit: 25.02.2015, 18:39:43 by я л т а »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Някои от тези предложения са доста малоумни, дано се откажат от тях. Съкращаването на 84 до станция Гео Милев кого по-точно ще обслужва? То по-добре да я закрият тая линия в такъв случай (а най-добре би било да не се пипа). 213 на 20 минути в пиков час, и отрязване на половината маршрут на 76... пълно безумие!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
ТМ 8 А и орязването на 8 също е безсмислено предложение. Дано това отпадне.
Съкращаването и пренасочването на 76 и 84 е идиотско по всички критерии. Съкращаването на 19 и 11 е абсолютна недомислица, а на "Хан Кубрат" ще стане страхотна тапа със 7, 11 и 19, а разреждането на 604, 204, 310, 280, 285, 213 и 108 е просто да не го коментирам. Жалко е че толкова много хора, които ще са потърпевши от всичко това не обръщат никакво внемание и мълчат като все едно нищо не се случва. Трудно за проумяване е колко необръзовани и незапознати са пътниците на столичния градски транспорт.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile

Online RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Тези дни има обществени обсъждания в Дружба и Младост, така че подобни списъци не са хич актуални.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Съчинения на тема ...

Offline bahner

• Наистина съм луд
    • View Profile
Абе тея промени са все едно за първи април. Доколко са достоверни?
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline cyberdude

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Добрата новина за живеещите в „Дружба” 1 и 2 е, че няма да се увеличат интервалите на движение на превозните средства на градския транспорт, които се движат в момента.
Автобус 204 ще има нова спирка и в двете посоки, която да довежда пътниците до метростанция 20 на бул. „Цветан Лазаров”. До същата станция ще се измести спирката на тролей 4 и рейс 404 в „Дружба 1”, която сега е при блок 59.
Няма да има никакви промени при рейс 604. На публичното обсъждане на предлаганите транспортни промени жителите на кв. „Бусманци” поискаха 604 да стига до там, а не само до Гара Искър, дори не всеки автобус, а през един. От Центъра за градска мобилност обаче казаха, че маршрутът на линията е много дълъг и едва ли ще е оправдано рейсовете да пътуват до Бусманци.
Ще се търси вариант там да е крайната спирка на автобус 88. Сега тя е в пета част на „Дружба 2”. Въпросът е как да се осигури транспортът за хората, които работят в индустриалната част на „Дружба 1” по бул. „Димитър Пешев”. От Центъра за градска мобилност планират трасето на рейс 88 да се промени. От „Дружба 2” ще се движи както досега до бул. „Ал. Малинов”, а след това надясно по „Андрей Ляпчев” и по маршрута си до Зоопарка.
Променя се маршрутът на рейс 8. Предлага се той да се движи от село Герман до Кривина и няма да минава през кв. „Видните” и село Казичене. В делничен ден линията ще се обслужва от едно превозно средство.
Автобус № 10 ще се движи от кв. „Димитър Миленков” по маршрута си до кв. „Бусманци” и после ще стига до Кривина.
Рейс 384 от терминал 2 на летището ще се движи по ул. „Продан Таракчиев”, после по „Хр. Колумб”, наляво по „Цв. Лазаров”, надясно по бул. „Копенхаген”, наляво по „Обиколна” и по маршрута си до обръщалото на „Дружба 2”. Оттам в посока аерогарата ще се движи по същия маршрут, като от „Цв. Лазаров” ще завива по ул. „Илия Бешков”, после наляво по „Дим. Списаревски” и надясно по „Хр. Колумб” по маршрута си до терминал 2.

http://www.monitor.bg/article?id=462184

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Голяма грешка е, че не премести пътническата Гара Искър до МС 21 - в момента гарата е на неудобно място извън Дружба 1 в промишлена зона със затихващи функции близо до коптори и катуни. При преместване на гарата можеше 604 да обръща до 28 ДКЦ като осигурява довозване на новите блокове между ул. Амстердам и 28 ДКЦ както и на Дружба 1 на юг от културния дом до МС21 без да се завира по катуни и коптори. :( Редно е поне една от линиите 8 и 14 да осъществява връзка с МС21 поне докато няма подходящо обръщало около МС22.  :rolleyes: Удължаване на редовна натоварена линия като 88 до село като Бусманци с под 2000 жители е пълно безумие - за подобно село е достатъчен автобус на около половин час до най-близката метростанция за целта са подходящи 8, 10 или 14.  :angry:
« Last Edit: 27.02.2015, 11:37:12 by V.Peichev »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Къде пише,че Искър-пътническа няма да бъде преместена ?

:arrow:
Официално не е съобщено, но плановете са бързите влакове да спират на новата спирка и да не спират на гара Искър. Пътническите ще спират и на двете. Ускорените бързи влакове и сега не спират на Искър, но е възможно да спират заради метрото на новата спирка. Ще им коства минута, две, но и допълнително  удобство за пътниците.
Билетна каса би трябвало да има, като е възможно и най-вероятно билетните касиери от гара Искър да бъдат преместени на спирката, защото с неспиращи бързи влакове гара Искър няма как да оправдае заплатите, наемите и разходите за 5 служители.