...
Относно 84: За чий ... искаш да натикаш автобус тясното локално на Цариградско. Коя е тази връзка, която ще има на Плаиска, а я няма на Окръжна болница и Винарово колело? Освен това ако линията минава по централното платно на Цариградско и спира на по-малко спирки пробега, който искаш да съкратиш ще дойде от махането на 1-2 коли заради намаленото време на курса.
За 604: Между двете обръщала разстоянието не е голямо. Освен това на гара Искър ще продължат да минават автобуси и ще прави връзка с тях.
Относно паркинга: Ами построен е паркинг. Защо да го махаме за обръщало. Кое е по-добре? Колите да влизат към града или МГТ?
Първоначалната ми идея за
А84 беше до площад на авиацията (даже е таматично свързано с летището

), но се опасявах, че останалите потребители ще ми скочат, че не може да се пътува от летището до Плиска.

Идеите за
А8,
А10 и
А14 ги предлагам от гледна точка на свързаността на селата Кривина, Казичене и Бусманци с метрото (или по-скоро несвързаността

). Тези села допреди дни се обслужваха от две линии, чиито крайни точки в Дружба са сравнително близо до метростанция. Най-логичното беше да се направи опит и двете линии да се докарат до метрото.
А какво имаме сега? - три линии:

Една, която запазва маршрута с. Кривина - с. Герман, но на интервал ~2 часа

.

Една, която предлага връзка с метрото, но предлага и бонус - панорамна обиколна из района

. Например от МС Искърско шосе до с. Кривина се пътува 50 минути

, освен това, извън пик, в делник (както и в празник, цял ден) интервалът е 1 час

.

Една, която остава непроменена, а всъщност е най-бързата връзка на тези села с Дружба.
Според мен, това е безумие и трябва хората от тези села да се активизират (по примена на с. Бистрица) и да изискват по-качествено обслужване, чрез подписка!

Със сигурност, най-добрата идея е да има две линии, които довозват до метрото, и евентуално една (силно разредена: интервал ~1 час или две коли на линия), която запазва връзката на с. Кривина с кв. Горубляне (с. Герман).
Паркингът, който е изграден до МС Искърско шосе е за ~15 автомобила. Мисля, че това не е голямо число, в сравнение със стотиците хора, които ще им е по-удобно да се довозват до метрото. И аз съм съгласен с това за автомобилите, но в случая този паркинг няма да промени кой знае колко обстановката, а пък от друга страна има идеална форма за обръщало. А, освен това, могат да се запазят инвалидните места, на които да паркират хора с увреждания най-близо до входа на станцията.

Предложението ми за
А604 е свързано с хипотезата автостанция гара Искър да не е крайна за нито една автобусна линия и фактът, че влаковете на БДЖ ще спират на новата ж.п. спирка. Доколкото знам, преди години
А604 е удължен, за да има връзка с автобусите до близките села и да има връзка с ж.п. гарата.