За предложенията на Vasko
Както и предполагах, коментирате предложенията индивидуално за всяка отделна линия (или група линии), а не в цялост, когато имат смисъл.

4 следва да се скъси до МС Младост 3, като Жечо Гюмюшев се разшири за сметка на гаражите и/или тревните площи.
И аз си мисля, че не е лоша идея, но някой спомена, че трябва да се запази връзката на кв. Горубляне с районното кметство. Освен това в моя вариант
А4 помага за довозване на Младост 2 и Младост 3.
69, 70 и 123 са нужни за довозване на Малинова Долина и вилна зона Американски Колеж и съответно трябва да останат със сегашните маршрути.
За този проблем също има решение в моите предложения
А413 Не само, че хората от тези квартали се довозват до метрото, ами получават бонус - връзка с други квартали на града и Централна гара.

84 няма смисъл да обикаля в Дружба
Обикаля, за да прави връзка на Терминал 1 и близките бизнес зони с метрото. И, тъй като, по този начин покрива
А604, последният отпадна. Нали трябва да имаме някакво съкращение на наземния транспорт, за сметка на метрото. От закриването на
А604 Дружба 1, няма да загуби нищо, ако
А84 обикаля по предложения от мен начин.

Южната част на Дружба 1 има нужда от връзка с 28 ДКЦ също така има нови блокове наоколо които не са близо до спирката на ТМ20 и имат нужда от довозване.
А84 
305 става много обиколен а и има участъци трудни за преодоляване от съчленени автобуси.
Не мисля. Може да не са най-лесните завои, но из София има и по-сложни маневри, които трябва да се правят от водачи в градския транспорт и те се справят.

Съответно 413 да минава през Младост 2 като довозващ.
Това го прави
А305 - довозване до метрото + връзка с други квартали на града и Централна гара.

Имам наблюдения на пътникопотока по линии 1, 3, 5 и 6 и смея да твърдя,ч е маршрутът им до Гео Милев е възможно най-добрият. Доста хора се качват на началната спирка, както и на МБАЛ Св Анна. Скъсяването до ПВ Младост е абсолютен садизъм и не е обосновано по никакъв начин. А и хората няма да се натикат насила в метрото - ще хващат автобусите идващи от Младост.
Връзката между автостанция Гео Милев и МБАЛ Св Анна (Окръжна болница) се покрива от
А305, според моите предложения.
Обосноваването на това предложение е следното: тези линии вече имат връзка с метрото, а в същото време запазват връзки към бул. "Цариградско шосе" на спирките при пътен възел Младост.
Връзката Гео Милев-Цариградско шосе се ползва от жителите на Слатина и Гео Милев, от институтите и учрежденията около обръщалото, както и за прекачване от ТМ20 и А11.
А305, според моите предложения.

Дори е по-добре, защото влиза навътре в Слатина!
Многократно е обяснявано в този форум, че МГТ е консервативна система, в която не могат да се правят радикални промени.
Това го разбрах.

Но не пречи да си коментираме евентуални промени, нали? Все пак това е целта на този раздел - до коментираме идеи!

Като присъстващ на редица заседания на Транспортната комисия в СОС мога да ви уверя, че и срещу най-малката промяна тръгват квартални и селски подписки (даже срещу връзката на А67 с МС Г.М.Димитров имаше подписка!).
Ето това е проблемът! Според мен, такива решения трябва да се вземат от специалисти и да не се подлагат на публични разисквания и да не се приемат подписки! Преди да ме разпнете отново, нека да се обоснова.
Според мен такива решения трабва да се взимат от независими специалисти, които имат образование и опит в сферата и техните решения трябва да се базират на реални данни и единна политика. Например специалист по пътникопотици, специалист по техническо-инженерна част и т.н. Тези хора трябва да са независими, да се събират, да преценяват кое е най-добре за развитието на градския транспорт и да го решават. И това трябва да се прилага, без да се приемат възражения на масовата публика!
Винаги ще има едни-два блока или 20-тина къщи(или някой лобиращ кмет), които ще са недоволни, но те спират развитието на градския транспорт и се получават недоразумения като
А213/
А214 и
А85/
А285.
Давам само един алтернативен пример - ако на масовата публика се даде правото да взима важни решения във финансовата сфера, например, със сигурност ще вземат решение да вдигнат заплатите и пенсиите няколкократно и да подсигурят това чрез отпечатване на нови банкноти. Но всеки човек с малко по-широка обща култура ще знае, че това е неправилно, и всъщност ще доведе до по-големи проблеми. За това смятам, че решения трябва да се взимат само от специалисти в дадения бранш! Сега вече е друг въпросът, ако те не са независими и са корумпирани.......

Аз не се считам за специалист, а просто си предлагам идеите, базирани на моите наблюдения като фен на транспорта!
Мир!