Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415810 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Аз наистина не разбирам какво ви пречи автобус 306? Ако се закрие той, как ще се осъществява връзката Плиска - Младост 2 или СУ Младост 2 без прекачване?
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз наистина не разбирам какво ви пречи автобус 306? Ако се закрие той, как ще се осъществява връзката Плиска - Младост 2 или СУ Младост 2 без прекачване?
Затова Васко предложи А305 да минава през Младост-2. А СУ-Младост-2 без прекачване се осъществява от метрото. В Младост-2 има 2 метростанции, а по Балан и Киприян ще е такава манифестация на автобуси, начело с А111, че ще са по-редовни от метрото (редовните пътуващи са с абонаменти карти, а нередовните просто не дупчат билет за 1-2 спирки).

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
A 306/314/ с какъв маршрут точно ще бъде?

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
A 306/314/ с какъв маршрут точно ще бъде?
Засега А314 не се променя и трампата с А306 би била относително еквивалентна. Подобно е положението, ако А314 се изнесе от Младост-4 до Бистрица. След като Карат имат цял куп линии, може да се комбинира пробег и от/към други от техните линии.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Пробегът на Карат ще се смята, след като се пусне и метрото до Дружба, т.к. тогава не се знае какво става с 84, 404, 10, 8, 14.

Иначе наистина е хубаво такива обсъждания да се правят по-глобално, а не само на отделни квартали.

А не може ли 113 да се закрие и маршрутът му да се обслужва от останалите младостки линии? Доколкото разбирам изобщо въпрос за закриване на 113 не е поставян?

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Закриване на 113 е напълно уместно - има огромен дублаж с метрото и 213 и няма смисъл от такава линия. По-добре е да се подсили 213 с 1-2 коли от сегашния 113 останалите да отидат по 76 и 88 и да освободят O345G за 305 и 413.  :rolleyes: Директна връзка Младост 2 до Плиска се осъществява от 76 и 305, 76 спира съвсем близо до СУ на Орлов Мост. Също предстои удължаване на ТБ5 до Младост 2, което дублира практически напълно 306 и осъществява връзка с Плиска и СУ.  :)
« Last Edit: 06.03.2015, 12:05:38 by V.Peichev »

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
А не може ли 113 да се закрие и маршрутът му да се обслужва от останалите младостки линии? Доколкото разбирам изобщо въпрос за закриване на 113 не е поставян?
E, това вече  е парадокс. Как така остава 113? Повечето му пътници са до метрото и наистина останалите младостки линии покриват добре маршрута му.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
113 остава със същите коли и е на по-чест интервал. Вероятно сега ще се включват/изключват колите от Младост-4. Реално ще го ползват бабите до Кауфланд и до пазара, както и учениците, а може и някои хора, които искат да хванат метро на по-чест интервал. 111 като го пратят по новия маршрут, ще се движи полупразен през Младост-2 и не бих се учудил да го резнат до Младост-4 на следващ етап, още повече, че имаше хора от някакво младостко сдружение, които настояваха това да стане.
За 305 до Експериментален имаше една г-жа Виолина Тодорова от Дирекция Транспортна инфраструктура, която каза, че ще проучат възможността за построяване на тоя мост и евентуално удължаване. Без този мост и корекция на улици плюс ново обръщало няма да стане.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
113 остава със същите коли и е на по-чест интервал. Вероятно сега ще се включват/изключват колите от Младост-4. Реално ще го ползват бабите до Кауфланд и до пазара, както и учениците, а може и някои хора, които искат да хванат метро на по-чест интервал. 111 като го пратят по новия маршрут, ще се движи полупразен през Младост-2 и не бих се учудил да го резнат до Младост-4 на следващ етап, още повече, че имаше хора от някакво младостко сдружение, които настояваха това да стане.

Именно заради това смятам че 111 през Младост 2 не е удачно решение, защото си губи смисъла изобщо да слиза по-надолу от Балан. Ето затова смятам че по-добре би било да "изземе" функциите на 113 и да минава през Младост 4/ Бизнес парка и по Ф. Аврамов до Деница. Така и бабите ще си дят на пазара и Кауфланд, и учениците ще се довозват до метрото и домовете си, и Околовръстното ще има връзка със всички части на Младост.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
113 остава със същите коли и е на по-чест интервал. Вероятно сега ще се включват/изключват колите от Младост-4. Реално ще го ползват бабите до Кауфланд и до пазара, както и учениците, а може и някои хора, които искат да хванат метро на по-чест интервал......
И все пак е излишно. А76 и А213, частично и А413 достатъчно добре обслужват Младост-4, за какво им е автобус точно до пазара Младост-1, какъвто автобус преди 2009 г. никога не е имало.
« Last Edit: 06.03.2015, 13:32:08 by greg »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Времето от Деница до Младост 1 с автобус особено пик е значително по-голямо от допълнителните 2-3-4 минути чакане на метрото и 2 минути пътуване с него и надали ще има желаещи за се довозват до Младост 1. :rolleyes:

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Именно заради това смятам че 111 през Младост 2 не е удачно решение, защото си губи смисъла изобщо да слиза по-надолу от Балан. Ето затова смятам че по-добре би било да "изземе" функциите на 113 и да минава през Младост 4/ Бизнес парка и по Ф. Аврамов до Деница. Така и бабите ще си дят на пазара и Кауфланд, и учениците ще се довозват до метрото и домовете си, и Околовръстното ще има връзка със всички части на Младост.
И аз мисля че това е много добър вариант! Тъкмо няма да се дублира толкова с маршрута на метрото. Но не мога да разбера желанието за пускане на още коли по 113. След пускането на метрото до БП, линията си плаче за закриване, а сега не само че няма да я закриват, но и ще намаляват интервала по нея. :neznam:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз смятам повечето предложения за неправилни!  :help:

Ще започна от А111. Къде отидоха всички защитници на това да се запази вътрешнокварталната функция на линията? Да не би предложението през ж.к. Младост 2 да удовлетворява това??? Аз си мисля, че със сигурност не е така!

Аз съм твърдо за скъсяване на линията до Бизнес парка, но пред актуалното предложение от общественото обсъждане, съм по-скоро за запазване на сегашния маршрут.

Вътрешнокварталните функции на А111 покриват следните дестинации:
  • Пощата в ж.к. Младост 1 и бившата 27 поликлиника (сега диспансер за онкологични заболявания), както и кабинети на лични лекари, специалисти и медицински лаборатории в близост
  • Пазарът в ж.к. Младост 1 (от гледна точка на вътрешно квартална дестинация, а не като довозване до метрото), 10 СОУ, Общинска служба за социално подпомагане - Младост и други търговски обекти в района
  • Сприка бл. 66 като отправен пункт за пешеходна достъпност до пазар "Пътеките" и 125 СОУ
  • Спирка бл. 223 като отправен пункт за пешеходна достъпност до хипермаркети Билла и Кауфланд, както и търговските обекти около тях; ресторант за бързо хранене Макдоналдс
:neznam:

Освен това, мисля, че не може да се каже, че линията запазва връзката си с ж.к. Младост 1. Достигане до един от ъглите на квартала не може да се брои за достъп. За това смятам, че при това предложение пътуването до обръщалото в ж.к. Младост 1 е изключително излишно. По-добре до обръщалото в ж.к. Младост 2 (това на А306). Измерих много внимателно по сателитна карта разстоянието и разликата между двете обръщала е 1236 метра (двупосочно). Някой във форума ми беше направил забележка, че всеки километър е важен, защото това са излишни разходи. В случая става дума за 178 километра пробег в делничен ден (спрямо сегашния брой курсове по разписание).  :neznam:
vasko - оригиналът! :)

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Попаднах на информация за промени в някои от линиите,след предстоящото пускане на метрото.Става дума за авт. 114,който ще се закрие,което е логично според мен,но друго ме учуди-за авт. 88,който ще върви по бул. Андрей Ляпчев!Дали наистина се обсъжда подобна идея и дали авт. 306 ще се върне през бул. Александър Малинов и пазара в ж.к. Младост 1?Благодаря Ви предварително,ако имате информация и мнение по зададените въпроси!

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Попаднах на информация за промени в някои от линиите,след предстоящото пускане на метрото.Става дума за авт. 114,който ще се закрие,което е логично според мен,но друго ме учуди-за авт. 88,който ще върви по бул. Андрей Ляпчев!Дали наистина се обсъжда подобна идея и дали авт. 306 ще се върне през бул. Александър Малинов и пазара в ж.к. Младост 1?Благодаря Ви предварително,ако имате информация и мнение по зададените въпроси!

:arrow:

С ozzi и Митака бяхме на обсъждането на маршрутните промени в Младост.
1. А111 се съкращава съвсем минимално: Малинов-Балан-Киприян-обръщалото в Младост-1
2. А 4: от Младост 3 по Св.Преображение-Балан-Киприян-Младост-1. Линията засега остава през 25 минути, а евентуалното и съкращаване до Горубляне минава през обсъждане с район Панчарево. Изобщо имаше сериозно горублянско присъствие. Вариантите с връзка през СОП от Горубляне към БПС не се възприема.
3. А88: по стария си маршрут по Ляпчев вместо през пазара в Младост-1
4. А113: Обръщало Младост 1-Деница-Ф.Аврамов-Младост 4 двупосочно. Очертава се борба Аврамовски баби vs Москови баби.
Остават А76 (от другата седмица с нови Манове), А305, А306, А413. А213 ще е през 12 мин. в пикови, докато А113 ще е през 6 минути.
5. Беше приета благосклонно идеята А413 да се върне през западна Младост-1. Изобщо по Киприян стават доста линиите, може би някоя ще я разкарат.
6. По щекотливата тема с Бистрица - евентуално удължаване на А314, било от Горубляне или от Младост минава единствено през подписка или щения от бистричани. Досега няма никаква депозирана подписка от Бистрица или от район Панчарево (към който администратимно принадлежи Бистрица). Затова ЦГМ считат, че в Бистрица всичко е по мед и масло и няма да правят нищо, докато няма някаква гражданска или административна активност оттам.
7. По инфрата: през лятото ще са реконструкциите на Малинов от Сахаров до Цариградско и южно от Балан. Няма още яснота, как старите платна на Малинов ще се свържат с новите (източно от Хита). След като това се изясни, ще има последващи промени на МГТ.
8. Беше подчертана на кметицата важността от изграждане на пешеходен надлез при Пътеките. Тя обеща, че ще обсъди проблема с началствата в СО.
9. За БУС-лента беше спомената нормативната уредба, според която само 3 софийски булеварда удовлетворятват условията - Цариградско, Сливница и Данаил Николаев.
10. След пускане на метрото ще се създаде автобусна спирка за А 113 и 213 на Ф.Аврамов при МС Малинов в наличния джоб.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз съм твърдо за скъсяване на линията до Бизнес парка, но пред актуалното предложение от общественото обсъждане, съм по-скоро за запазване на сегашния маршрут.

Освен това, мисля, че не може да се каже, че линията запазва връзката си с ж.к. Младост 1. Достигане до един от ъглите на квартала не може да се брои за достъп. За това смятам, че при това предложение пътуването до обръщалото в ж.к. Младост 1 е изключително излишно. По-добре до обръщалото в ж.к. Младост 2 

Сега Васко е абсолютно прав за 111. И може би в този си вид  марщрутът на 111 едва ли ще просъществува.
Все пак идеята да се прави връзка с Тб 5 е нещо добро при това съкращение.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
То хубаво връзката с 5, но всичко друго хубаво отива по дяволите.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не знам, честно казано нека се експериментира първо. Наистина напоследък покрай откриването на ринг мол доста хора изполват 111 от Младост до него, в събота или неделя пък като слизам от Витоша със 69 или 70-ката отново ми прави впечатление че на спирката при Икея много хора чакат 111 и се опразва чак след вероната. Някак много неудобно ще е да се качваш за 1 спирка на метрото и оттам на 111, времето за достигане от точка А до точка Б ще се увеличи значително. Да не говорим например ако пътуваш от района на Деница до горната Малинова Долина тогава ще трябва да се прекачваш 3-пъти за много кратко растояние.

Иначе съм съгласен да е до сегашното обръщало на 306, не е лоша идея според мен, нека наистина се експериментира, да се направи преброяване и то ще си проличи. Ако 111 се съкрати до бизнеспарка да кажем до обръщалото на 413 то въобще дори няма да прави връзка с метрото, а не виждам къде другате може да върти. Ако ще прави връзка с метрото и после ще се връща по маршрута на 213 да кажем до обръщалото на 76 и 213, то по-добре да си ходи до Младост 1 в такъв случай.

А 306 могат да си го разкарат, имайте впредвид че тая концесия ще изтече скоро, тя е от доста верме като нищо още година-две и да изтече и просто няма да се пуска отново на концесия.

В момента сигурно някои очакват чудеса, но истината е че с метрото например от спирка Атанас Москов до Орлов мост ще е само с 2 мин. по-бързо отколкото със 76 например, разбира се ако няма някакво хипер голямо задръстване.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Благодаря за информацията!Горе-долу нещата ми харесват,но да попитам,понеже не ми стана ясно-за авт. 413-как се връща маршрута,т.е. каква му е промяната,откъде ще минава?