Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415798 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
По-смислено е подсилване на 98 с една кола вместо пускане на съчленени автобуси на голям интервал още повече, чи предстои пускане на МД2 до Хладилника и 98 ще има довозващи функции. Иначе наистина в Земляне се получава излишък на съчленени автобуси - само линиите 11, 83 и 102 се нуждаят от такива останалите са напълно подходящи за единични.  :rolleyes:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хайде сега - по маршрута с най-голяма надморска височина след излетните линии - съчленени автобуси??!!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Нищо не пречи по 98 да има дълги автобуси. Ако хвърлиш един поглед в темата за подвижния състав ще се натъкнеш на 4 съчленени автобуса по 81. Е, къде пътникопотока е по-голям? Преди време редовно имаше дълги по 98 - я някой Икарус, я 305Г.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Наистина ако маршрута е до Железница няма особен проблем да се движат съчленени автобуси - няма много остри завои, обръщалото в Железница е достатъчно широко. Ако бъде удължен до Царева Махала съгласно предложението на гражданското сдружение вече ще е наложително обслужването с единични автобуси - между Железница и Царева Махала има няколко много остри завои много трудни или дори непосилни за съчленени автобуси.  :rolleyes:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Нищо не пречи по 98 да има дълги автобуси. Ако хвърлиш един поглед в темата за подвижния състав ще се натъкнеш на 4 съчленени автобуса по 81. Е, къде пътникопотока е по-голям? Преди време редовно имаше дълги по 98 - я някой Икарус, я 305Г.

В далечната 1997 г. направо по наряд си зареждаха от малашевци чавдар 141 и икаруси. Не мисля, че при липса на сняг има проблеми сега да работят О305Г, още повече, че са в излишък в гаража. Следващата линия, на която предлагам да ги пуснат е 48, защото е само до Банкя.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не е проблем да има дълги по 98, но би било по-добре за пътниците да са къси, но на по-чест интервал.

Offline Дженгала

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Преди години често виждах съчленени Икаруси по линията на 98.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Никой нищо не каза за моята подобрена идея за А4:

Частта, която е с жълто е до построяването на новата отсечка на бул. "Алекснадър Малинов".

В с. Бистрица автобусите могат да правят обиколка до центъра тип Казичене - когато автобусите се движат към с. Панчарево, ще спират на спирките посока центъра на селото, а когато автобусите се движат към Бизнес парк ще спират на спирките посока София (то май има само една спирка преди центъра на Бистрица).

МОТИВИ:
:arrow: Запазват се връзките на с.Кокаляне, с. Панчарево, кв. Горубляне и ж.к Горубляне с ж.к. Младост.
:arrow: Запазва се връзката на ж.к. Горубляне с метрото.
:arrow: Създава се връзката на кв. Горубляне с Бизнес парк, която връзка е толкова търсена от жителите на квартала (вместо абсурдния А112)
:arrow: Създава се връзка на с. Бистрица с Бизнес парк и новата метростанция там.

Бонуси:
:arrow: Създава се нова директна връзка за жителите на с. Бистрица с районното им кметство (и много по-удобна такава за жителите на с. Плана и с. Железница само с едно прекачване).
:arrow: Създава се нова връзка с.Кокаляне/с. Панчарево-Бизнес парк.

Като се закрият А306 и А314 и с ресурсите от тези две линии плюс ресурса от неоткриването на А112 може да се направи доста редовна линия А4, която да е атрактивна за много хора и дори да помага за довозването от/до метрото в Младост. ;)
vasko - оригиналът! :)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Не приемам закриване на 306 за сметка на линия Кокаляне - Бистрица.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Не приемам закриване на 306 за сметка на линия Кокаляне - Бистрица.
Тази линия, така или иначе е за закриване!  ;) Просто дадох пример за какво може да се използва спестения ресурс.

Закриването на А306 не е заради това колите да се пратят по някоя друга линия, а просто защото отдавна е наложително!

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
На ли сещаш, че дори да закрият 306, няма да пратят колите му по други линия,а просто ще ги орежат.  :crazy:  Не знам кога за последно си се качвал в 306, но има курсове, при които е ''синхронизиран'' с тб 5 и се пълни доста. Ако отидеш на обръщалото в Младост 1, ще видиш,че на всеки курс си е прилично пълен дори за едната спирка от Младост 1 до Младост 2. Питал съм живущи в Младост 2 защото чакат 306 вместо да ходят пеша от тб 5 до Младост 2, и ми отговарят, че си му знаят разписанието и им е по-удобен, вместо да се разхождат през надлеза (там трябва да минеш през светофарите отдолу).

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
И аз винаги съм хващал доста пълен 306. В най-лошият случай ако се закрие, то трябва да се подсилят 305 и 76 например. Линии, които припокриват 306 отчасти.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
306 може да се закрие чак когато тб 5 стигне до Младост 2. В противен случай ще има обществено недоволство от жителите на Младост 2. Най-добре да се върне с предишният си маршрут и интервал от 10 минути и така ще обслужва Младост 2 много по-добре от 413, който изобщо не може да бъде наречен довозваща линия.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Крайно време е да се направи тролейбусно трасе до Младост 2 и да се удължи ТБ5. При удължаване на ТБ5 306 става напълно излишен и подлежи на закриване. Трябва да се подсили 413 с 1-2 коли за да е ефективен довозващ транспорт за Москов и Младост 2 до МС Балан.  :rolleyes: Предишният маршрут на 306 не е удачен - забива се в задръстванията на кръстовищата на Малинов с Аврамов  и Ляпчев, при сегашния маршрут няма толкова тежки задръствания.  :rolleyes:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
И аз винаги съм хващал доста пълен 306. В най-лошият случай ако се закрие, то трябва да се подсилят 305 и 76 например. Линии, които припокриват 306 отчасти.
Моето предложение при закриване на А306 е промяна на А305, а именно - бул. "Цариградско шосе", ул. "Йерусалим", МС Младост 1, бул. "Андрей Сахаров", новият надлез, ул. "Свети Киприян", ул. "Проф. Александър Теодоров-Балан", МС Акад. Ал. Теодоров - Балан и по ул. "Д-р Атанас Москов" по маршрута си до кулинарен комбинат, двупосочно.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
306 може да се закрие, само ако 305 мине през Младост-2 и Йерусалим и се подсили с 1 кола. А Деспотов от ЦГМ на общественото обсъждане отхвърли варианта за закриване на 306, заради концесионния договор, според който може да се променя маршрута, но не и да се закрива линията. За 114 обаче не знам как са го измислили. Удължаване на тб 5 до Младост-2 би било добре, но не съм сигурен, че ще може да обръща съчленен тролей, там е доста тясно и трябва да има дежурен паяк, иначе няма оправия.

Колкото до предлаганото разклонение на четворката към Панчарево, аз не съм убеден, че ще много хора, които да пътуват по този маршрут. В Бистрица пък ще настъпи хаос, кой автобус в коя посока се движи.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Колкото до предлаганото разклонение на четворката към Панчарево, аз не съм убеден, че ще много хора, които да пътуват по този маршрут. В Бистрица пък ще настъпи хаос, кой автобус в коя посока се движи.
:arrow:
В с. Бистрица автобусите могат да правят обиколка до центъра тип Казичене - когато автобусите се движат към с. Панчарево, ще спират на спирките посока центъра на селото, а когато автобусите се движат към Бизнес парк ще спират на спирките посока София.
Става дума само за една спирка между началото на селото и центъра.

А на самия център автобусите в едната посока (с. Панчарево) ще спират на спирката посока с. Железница, а в другата (Бизнес парк) ще спират на спирката посока център.

А Деспотов от ЦГМ на общественото обсъждане отхвърли варианта за закриване на 306, заради концесионния договор, според който може да се променя маршрута, но не и да се закрива линията.
Егати изедническата история!  :qdosan: Тези договори са на страната на частната фирма, а не на страната на обществения интерес...  :angry:

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Предложението ти за удължение на предложението ни от Бистрица до Кокалянското ханче е невъзможна, тъй като пътят между Бистрица и Панчарево е неподходящ за движение на автобуси от градския транспорт по него. По него преди време се движеше маршрутка, която в последствие отпадна.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Доколкото видях на картата има място за разширение на обръщалото - блоковете 236, 242, 247 са достатъчно встрани 244 също не създава проблеми.  :) За пускане на автобус между Кокалянско Ханче и Бистрица е нужна рехабилитация на пътя с разширяване, която не е ясно кога ще бъде направена. Също така автобус мастодонт Горубляне-Бистрица-Кокалянско Ханче би имал проблеми с неравномерно натоварване - между Бистрица и Кокалянско Ханче ще върви полупразен до почти празен. :rolleyes:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз съм минавал по пътя с автомобил и смея да твърдя, че няма никакъв проблем с габаритите на пътя. Със сигурност къс автобус преминава без проблеми.

Има доста по-сложни места (като профил на пътя), по които се движат автобуси по редовни линии на градския транспорт:

:arrow: ул. "Иванянско шосе", която свързва гр. Банкя и с. Иваняне, и А44-И, който се движи оттам (както и А42, който доста месеци се движеше по тази улица, заради ремонтите по ВиК мрежата в Банкя)

:arrow: ул. "Цар Симеон" в гр. Банкя, по която се движи А47 към кв. Градоман, гр. Банкя.

:arrow: ул. "Елена Снежина", ул. "Маестро Атанасов" и  ул. "Акад. Сандерс" в кв. Драгалевци, и А93.

:arrow: пътят над с. Железница, посока Царева махала и с. Плана, и А69 и А70.

Сигурно има и други, но сега не се сещам.

Сега, ако състоянието на пътя е лошо (има много дупки), това е друг въпрос, но профилът на пътя позволява движението на къс автобус без проблеми.

Също така автобус мастодонт Горубляне-Бистрица-Кокалянско Ханче би имал проблеми с неравномерно натоварване - между Бистрица и Кокалянско Ханче ще върви полупразен до почти празен. :rolleyes:
Според мен, в този участък ще се возят хората, които и сега пътуват с А4 между Кокалянско ханче, с. Панчарево и ж.к. Младост. Ако и сега няма достатъчно хора за тази отсечка, то тогава удължаването на А4 до Кокалянско ханче е било излишно.

Може да се привлекат и нови пътници, които да пътуват между Кокалянско ханче, с. Панчарево и Бизнес парк (освен самия Бизнес парк има и връзка с А111).

И както казах, по този начин линията би спомогнала много на връзките между насалените места в район Панчарево. Замислих се, че сега човек от с. Бистрица например, който иска да отиде с градски транспорт да си свърши някаква работа в район Панчарево, трябва да пътува с автобус до МС Г.М.Димитров, метро до МС Цариградско шосе и оттам автобус до Панчарево.  :eek:
 :eek: :eek: