Author Topic: Транспортно обслужване на ж.к. Люлин  (Read 190489 times)

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
" ВЪВ ВРЪЗКА С ДОКЛАД РЕГ. № 6600-1211/03.04.2009 НА РАБОТНА ГРУПА ПО ЗАПОВЕД РД-09-01-113/20.03.2009 ОТНОСНО ОПТИМИЗИРАНЕ НА ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА НОВИ УЧАСТЪЦИ НА СТОЛИЧНИЯ МЕТРОПОЛИТЕН И ЗАПОВЕД РД-09-05-280/20.05.2009 НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА:

1. СЧИТАНО ОТ 04:30 ЧАСА НА 01.06.2009 (ПОНЕДЕЛНИК) ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЗА СРОК ОТ 6 (ШЕСТ) МЕСЕЦА СТОЛИЧЕН ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ - ЕАД ЩЕ  ПРОМЕНИ МАРШРУТА НА ТРОЛЕЙБУСНА ЛИНИЯ 7 КАКТО СЛЕДВА (В ПОСОКА ЦЕНТЪР): ОТ БУЛ. "СЛИВНИЦА" НАДЯСНО ПО УЛ. "ОПЪЛЧЕНСКА", БУЛ. "ГЕН. М. Д. СКОБЕЛЕВ", ТРАНСПОРТЕН ПОДЛЕЗ НДК, БУЛ. "ВАСИЛ ЛЕВСКИ", ОБРАТЕН ЗАВОЙ НА КРЪСТОВИЩЕТО С БУЛ. "ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ" (КИНО "ОДЕОН"), БУЛ. "ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ" И ПО БУЛ. "ГЕН. М. Д. СКОБЕЛЕВ" ПО МАРШРУТА ДВУПОСОЧНО.

1.1. ТРОЛЕЙБУСИТЕ ЩЕ  СПИРАТ НА ВСИЧКИ СЪЩЕСТВУВАЩИ ТРОЛЕЙБУСНИ СПИРКИ В ПРОМЕНЕНИЯ УЧАСТЪК НА МАРШРУТА. "

Най-сетне една добра новина!
Мисля си, че го правят донякъде, защото лятото нали се гласят да затварят отново Сливница заради МС "Лъвов мост"
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
не правят го, за да направят връзка между двата лъча на метрото. нали всичко се прави затова.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
нямат ли възможност на пуснат в люлин а112 с маршрута му,който беше до 2000г., но да върти на централна гара по маршрута на а60. Така всички проблеми в Люлин с транспортното обслужване ще се решат веднъж за винаги. Може да е на интервал от 15-20 минути, както е а60.Може да вземат колите от а75 защото тази линия е безмислена в момента. И да има по голям нулев пробег може вечерно време да е до по рано, примерно до 9.30 часа. А75 ако в момента е към Малашевци или Земляне няма да има никакъв проблем.
« Last Edit: 03.06.2009, 16:31:17 by AROS »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
нямат ли възможност на пуснат в люлин а112 с маршрута му,който беше до 2000г., но да върти на централна гара по маршрута на а60. Така всички проблеми в Люлин с транспортното обслужване ще се решат веднъж за винаги. Може да е на интервал от 15-20 минути, както е а60.

Не, няма такава възможност. За радост на всички люлинци и мен, през последните 2 год. се направиха много неща - тм 8 до Съдебната палата, а сега и тб 7 до Одеон. Няма шансове да се пусне цяла автобусна линия, която дори и на 15 мин ще е отнеме 5-6 автобуса.

Единственият шанс е да се промени маршрутът на 82 в Люлин, но за това трябва много точни и ясни обосновки.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
А75 кой гараж го обслужва сега

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Е стига с този Люлин де!
Днес отново 2123 по 7цата се опразни след като зави към ул. Опълченска! Отново всички подскачаха...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
А75 кой гараж го обслужва сега
Малашевци, но какво общо има с темата ?

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Е стига с този Люлин де!
Днес отново 2123 по 7цата се опразни след като зави към ул. Опълченска! Отново всички подскачаха...
Ако нямаш нищо против, промяната е в сила само от 3 (три) дни, така че това е напълно нормално и закономерно.
Колкото до призива ти "Стига с този Люлин", струва ми се, че темата е точно за Люлин (поправи ме, ако бъркам), а не противоречи и на форумните правила, следователно всеки е свободен да изкаже мнение или да направи предложение в нея (а досега доста участници са го направили, следователно темата не е съвсем излишна, не мислиш ли?). Ако не ти харесва идеята да се обсъждат транспортните проблеми на Люлин, просто не чети тази тема.

Единственият шанс е да се промени маршрутът на 82 в Люлин, но за това трябва много точни и ясни обосновки.
Емо, аз смятам факта, че А82 вози чист въздух от РДЦ-Люлин до МС "Сливница" за достатъчно основание за промяна на маршрута му в Люлин. Каква ще бъде промяната, е друг въпрос, но такава трябва да има. Смятам, че тази, която аз съм предлагал не един път, е оптимална откъм разходи и пътникопотоци, но дори и друга концепция за промяна да се утвърди, аз ще я приема.
« Last Edit: 03.06.2009, 17:18:19 by alpha_adversativum »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Лично аз съм съгласен с твоята идея за авт. 82. Не се изразих правилно - трябва да се внесат няколко подобни искания до СО, но е хубаво първо да се мине и през районния кмет.

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Как трябва да се направи това? Чрез подписка или писмо въобще какъв е начинът?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
75 би била ефективна ако се удължи до Т-Маркета в Младост1 като довозваща да метрото или ако се удължи по ГМ Димитров до зоопарка също като довозваща. Инак спокойно колите й могат да идат на 112. 4 или 5 коли ще се справят с този маршрут.

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Да това твое предложение не е лошо ама ставаме нагли, прецакваме Слатинци!

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Е стига с този Люлин де!
Ако нямаш нищо против, промяната е в сила само от 3 (три) дни, така че това е напълно нормално и закономерно.
Колкото до призива ти "Стига с този Люлин", струва ми се, че темата е точно за Люлин (поправи ме, ако бъркам), а не противоречи и на форумните правила, следователно всеки е свободен да изкаже мнение или да направи предложение в нея (а досега доста участници са го направили, следователно темата не е съвсем излишна, не мислиш ли?). Ако не ти харесва идеята да се обсъждат транспортните проблеми на Люлин, просто не чети тази тема.

Емо, аз смятам факта, че А82 вози чист въздух от РДЦ-Люлин до МС "Сливница" за достатъчно основание за промяна на маршрута му в Люлин. Каква ще бъде промяната, е друг въпрос, но такава трябва да има. Смятам, че тази, която аз съм предлагал не един път, е оптимална откъм разходи и пътникопотоци, но дори и друга концепция за промяна да се утвърди, аз ще я приема.
ОК не ми се карай...

Но какво като е от 3 дни? Нали чувам хората какво дърдорят вътре, после ги виждам и да слизат!

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
слатинци си имат 9. Идеална работа им върши.Освен това от октомври ноември, когато открият МС СУ К.Охридски а1 и а6 ще ги пратят на Т-Маркета при 3 и 5 в Младост, а 11 ще върти някъде другаде в Слатина и това обръщало ще се реституира.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Ехо,
пак на оффтопик стана.

Малко инфо за Люлин - 7 в момента е в сериозна криза. Шофирах към 21:30 към Люлин 8 и после обратно. На Опълченска засякох тб.7 към Люлин със 7 души вътре. На Люлин 9 пак го засякох - пак с толкова. После на К.Величков в 21:48 се бяха събрали големите четири (6,7,309 и 310) в посока Люлин. 6, 309 и 310 бяха с почти запълнени седалки, а 7 имаше под 10 души вътре. Дори 309-ката пак там, но в посока Сточна имаше около 25 души. През деня 7-ците около Р.Паметник бяха пак със символичен брой хора около 17 часа :(

Стискам палци да се пооправи, но 100% ако беше тб.6 щеше да е по-добре.

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Е то хората са се пренастроили да пътуват в посока Сточна гара и затова така слизат на Опълченска не е лесно да ти отрежат за 10-тина години директната връзка с НДК и попа и са изведнъж отново да почнеш да я използваш! Надявам се в следващите седмици и дори месец два да се пълни тролея както трябва!

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Е то хората са се пренастроили да пътуват в посока Сточна гара и затова така слизат на Опълченска не е лесно да ти отрежат за 10-тина години директната връзка с НДК и попа и са изведнъж отново да почнеш да я използваш! Надявам се в следващите седмици и дори месец два да се пълни тролея както трябва!
Джими какво говориш бе човек?
Едва ли някой нормален люлинец ще продължи да пътува до НДК с прекачване на сточна гара, при положение, че има директен превоз до Попа, НДК и т.н. Просто не върви, хората не ползват ТБ 7 в час пик (поне по мои на блюдения).

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Е то и тм 8 като го върнаха преди 2 год. до Съдебната палата тръгваше празен, защото 90% не знаеха, че ходи от Съдебната до Люлин.

Така, че трябва да се изчака малко за тб 7.

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Малко не съм се изказал както трябва  :D Имах предвид, както Еmo отбеляза, че хората сигурно все още не знаят какво е положението с тролея. Днес се качих от Руски паметник и беше пълен. Но на Mall-a слезнаха много хора то в тази част попринцип и другите два тролея са със слаба натовареност!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Табелата е превъзходна. Действително в нея е вложено много старание, труд и твирчество. А не като моите еднотипни лилави табели.

Иначе хората като разберат, че от Кооперативния пазар до НДК имат директен транспорт, ще зарежат метрото и трамвая ако са в тази дестинация.