Author Topic: Метро във Варна?  (Read 68746 times)

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Re: Метро във Варна?
« Reply #80 on: 26.07.2009, 22:48:06 »
Никак не е лоша идеята за свързване на Летището с курортите. Но за съжаление това ще си остане за реализиране след няколко десетилетия
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #81 on: 27.07.2009, 08:01:45 »
Абе boleroto, видял ли си датата на статията, която ми показваш. И има ли нужда да ти припомня, че в плана се предвижда да се изгради монорелсов транспорт?

В проекта е предвидена и теоретична възможност за изграждане на варненско метро до 2050 г., допълни още проф. Никифоров.
Не че се предвижда да се изгради, а това е просто някаква си теоретична възможност... Хората просто са се били размечтали в някой момент. На теория няма разлика между теорията и практиката, но на практика има.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 27.07.2009, 09:03:44 »
В плана се предвижда извънуличен релсов електротранспорт. Докато се пристъпи към строителствотто му, той много лесно може да се прекласифицира в метро.

Да ти напомням ли, че през 1975г., когато е правено първото проучване в София, то е било за "подпаважен трамвай", но при започване на строителството е станало ясно, че формата е неподходящ и се е преформатирал в метро?

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #83 on: 11.08.2009, 14:20:00 »
В плана се предвижда извънуличен релсов електротранспорт. Докато се пристъпи към строителствотто му, той много лесно може да се прекласифицира в метро.

Да ти напомням ли, че през 1975г., когато е правено първото проучване в София, то е било за "подпаважен трамвай", но при започване на строителството е станало ясно, че формата е неподходящ и се е преформатирал в метро?

Тези дни се возих във Варна. Според мен вътрешноградския транспорт е добре организиран, пътува се бързо, сравнителни удобно и малко скъпо. Но за метро е смешно да се и мисли даже. От летището до Центъра в 8:30 сутринта се стига за 15 тина минути, а когато няма трафик - за 10. От центъра до първия курорт - Св. Константин, се стига също за четвърт час. Мисля, че няма какво повече да се желае от транспорта в града.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #84 on: 11.08.2009, 19:25:31 »
Най-сетне някой, който да мисли трезво! :fan:

LitoII

• Guest
« Reply #85 on: 19.09.2009, 10:48:26 »
Метро във Варна, поне в близост до морето е невъзможно поради рехавата почва; в случай, че почне да се строи метро, е доста вероятно да се получат свлачища в центъра на града, ето защо Варна трябва първо да израстне в периферия и чак тогава да започне да се мисли за метро!!!

Offline Дядо Курти

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #86 on: 20.09.2009, 23:02:13 »
Какво метро...тука с 5 кирливи линии не могат да се оправят превозвачите, ако направят и метро, съвсем ще се скапят работите. Най-много да асфалтират тунелите и да прекарат част от трафика там.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #87 on: 21.09.2009, 09:35:07 »
Кои тунели?

Offline Дядо Курти

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #88 on: 21.09.2009, 10:05:30 »
Ако евентуално се направи някакъв проект за метро и неговото изграждане започне.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #89 on: 21.09.2009, 13:58:54 »
Метротунелите няма как да се асфалтират и да се използват за автомобилен трафик!

Offline Skoda_44

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #90 on: 21.09.2009, 17:56:47 »
Идеята за метрото е доста добра като цяло, но специално във Варна няма на къде да ходят тези мотриси.... Варна е един град с център и 4-5 големи квартала... не си струва парите и усилият. А и само метро са занямали варненци.... и то да бъде окупирано от пенсионерите возещи се с карти за по 3лв...  :D :D :D

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 21.09.2009, 19:36:41 »
Аз поне в България за друг град след София за метро,освен  Варна-не се сещам.Пловдив е по-компактен,а и вече изпреварен по население(по всичко личи) ,другите градове са малки за такъв тип превоз.Във Варна все пак има някаква переспектива.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #92 on: 06.10.2009, 19:08:06 »
В България има 3 града, които отговарят на изискванията за метро - София, Варна и Пловдив.
Във Варна специално място за метро не само, че има, но и скоро ще почне да си го иска - града е голям, трафика му е ужасен, улиците в историческия център са майко мила - една права няма, а наземния градски транспорт не се използва, защото е нерентабилен.
Ако от Младост до входа на морската градина се направи една линия, под бул. Сливвница, не вярвам, някой, живеещ около метростанциите да ръгне с кола по задръстванията, като метрото ще го стовари за няма и 5 минути на центъра на града...
Или една линия, тръгваща от Аспархово, по успореден на Аспаруховия мост мост и после под Ботев, Мария Луиза и 8ми полк? с две линии с птрансферна станция в центъра града ще е оптимално обслужен... пък нека поссле строят скоростен трамвай от селата южно от Аспарухово до Златни пясъци...

Offline Дядо Курти

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 06.10.2009, 19:10:24 »
И пак не се знае...ако чакам толкова за довозващ транспорт, колкото ще се ръгам из задръстванията с кола кел файда от метро?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 06.10.2009, 19:40:54 »
Ами, затова оптимизацията на наземния довозващ транспорт трябва да става за сетка на автомобилния трафик след пускане на едно евентуално метро - орязване на автомобилните потоци, такси за влизане в центъра, отклоняване на движенията, във Варна място за рингове няма, но - обходни трасета, които да отнемат автомобилните потоци от основните направления...

Landser

• Guest
« Reply #95 on: 15.10.2009, 09:27:04 »
Аз поне в България за друг град след София за метро,освен  Варна-не се сещам.Пловдив е по-компактен,а и вече изпреварен по население(по всичко личи) ,другите градове са малки за такъв тип превоз.Във Варна все пак има някаква переспектива.
Вие ако не се обадите, "че сте втори по големина", няма да сте вие... Стига с тези комплекси! То не беше, "Варна 2 милиона", "Варна до Балчик"... Утре какво ще казвате - "Бургас квартал на Варна", ли? Дайте направо България да я направим един град?
По официални и по неофициални данни, Пловдив винаги е бил по-голям град от Варна. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_and_towns_in_Bulgaria
През 2011-та ще видим пак, само да не излезе, че разликата между Пловдив и Варната е още по-голяма... Толкова ли не можете да затворите големите усти до тогава?

Колкото до темата, ще се радвам да видя още едно метро в България. Гърците си правят второ метро в Солун, защо не и ние!?  :bb:

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 15.10.2009, 14:09:06 »
Аз не съм от Варна,така че трудно можеш да ме обвиниш в местен патриотизъм.Просто с такова впечатление съм останал,за което можеш да се сърдиш на масмедиите. В крайна сметка не ме вълнува особенно къде ще има метро,бих бил щастлив наистина и при нас да има метро и извън София,но изгледите за подобна инфраструктура са по-скоро илюзорни в момента.Просто смятам,че Варна има по голям потенциал.

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #97 on: 15.10.2009, 15:03:12 »
Колкото до темата, ще се радвам да видя още едно метро в България. Гърците си правят второ метро в Солун, защо не и ние!?  :bb:

Защото Солун е в пъти по-голям от Пловдив и Варна.И много по-богат. И важен град от колкото българските....

Landser

• Guest
« Reply #98 on: 15.10.2009, 18:29:18 »

Защото Солун е в пъти по-голям от Пловдив и Варна.И много по-богат. И важен град от колкото българските....

Thessaloniki
City
 - Population:    363,987
 - Area:    17.832 km² (7 sq mi)
 - Density:    20,412 /km² (52,867 /sq mi)
Urban
 - Population:    763,468
 - Area:    93.174 km² (36 sq mi)
 - Density:    8,194 /km² (21,222 /sq mi)

Plovdiv
 - City    ▲ 380,312
 - Density    3,775/km2 (9,777.2/sq mi)
 - Metro    ▲ 589,106

Varna
- City    ▲355,450
 - Density    1,718/km2 (4,449.6/sq mi)
 - Metro    ▲405,329

http://www.wikipedia.org/

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #99 on: 15.10.2009, 18:50:39 »
Няма значение какво пише в wikipedia.Аз съм бил там и ти казвам, че населението е много повече и града е разположен на по-голяма площ. За броя на туристите и хората от другите градове да не говорим.Освен това в капиталистическите градове се гледа населението на метро зоната(~760 000).Дори от снимките в wikipedia можеш да видиш ясно за каква площ на града става дума.И те са само на централната част(за която и пише населението в wikipedia, а именно 360 000).Солун има остра нужда от железница.Пловдив и Варна-не.За трамвай обаче можем да говорим.