Е, каквото и да си говорим, сега 88 е закърпване на гащите.
След свързването на двата участъка и спирането на трамваите по Ломско и аз ще съм на 600 метра от трамвая и на две прекачвания до младост и центъра...
Докато не се изгради цялата метросистема ще има онфликтни моменти, но по-добре да минеш 600 метра пеша, което става за 4-5 минути, отколкото да киснеш 20 минути по задръстванията...
Ако ги вземеш за 4 минути си шампион
Доста ще се озориш, ако не спортуваш. За бабите и дядовците да не говорим. Лично аз тези 600 m ги взимам за малко под 6 минути при доста бързо ходене. Докато стигна до станцията се поизпотявам.
Не е проблем ако това разстояние се взима от/до начална/крайна точка. Все пак не може до всеки дом или офис да има спирка, още по-малко метростанция. В началото е неприятно, ако човек е свикнал спирката да е едва ли не пред входа, но после се свиква. Пешеходната алея по Сахаров е дори приятна за ходене. Друг е въпросът за пресичането на Малинов при кръстовището със Сахаров. Аз лично нямам намерение да се разхождам 250 m до светофара, след това още 600 m до метростанцията. Направо минавам през най-голямото движение на кръстовището.
И докато 600 m в началото или края на пътуването са приемливи, това е абсолютно неприемливо за прекачване. Какво излиза? 600 m до първи транспорт, 600 m до втори транспорт и накрая 600 m до крайната точка = 1800 m. Ами ако има и трети транспорт? Струва ли си въобще такова пътуване?
Иначе за чакането в задръстване и за връзката с Г.М.Димитров съм съгласен. Макар че при сегашното трасе тази връзка е доста смешна.