Poll

Какъв ще е пътникопотокът след пускането на МД2?

250-300 К среднодневно
15 (20.8%)
301-320 К
1 (1.4%)
321-340 К
5 (6.9%)
341-360 К
5 (6.9%)
361-380 К
7 (9.7%)
381-400 К
17 (23.6%)
над 400 К
22 (30.6%)

Total Members Voted: 72

Author Topic: Пътникопотокът в метрото  (Read 117940 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Пътникопотокът в метрото
« Reply #120 on: 16.06.2009, 23:57:29 »
Днес за съжаление пътникопотока беше почти нулев-качих се на метрото към 20.40 от Младост към центъра и във влака имаше не повече от 7-8 човека. В първите два вагона нямаше абсолютно никой, в 3-тият бях аз и още 2-ма човека и в 4-тия имаше още 3-4 човека най-много. Навръщане към 22.40 от стадиона имаше значително повече хора-поне 40-50 човека.
Този път от Младост 4 до стадиона в комбинация с 113 и метро се придвижих доста бързо-за по-малко от 30 мин, може би към 26 минути за да сме по-точни.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #121 on: 17.06.2009, 00:00:11 »
20:40 по принцип не е най-натоварения час за обществения транспорт на София. За сметка на това в 18:30 ескалаторите на Стадиона се оказаха тесни за всички пътници.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #122 on: 17.06.2009, 00:15:30 »
Същото мога да кажа и за 17:25, когато се качих аз. След като влакчето пристигна на Стадиона нямаше свободни места за сядане.
Междудругото прави ми впеатление, че не са малко хората, които пътуват от Стадиона само до Жолио Кюри.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #123 on: 17.06.2009, 01:07:41 »
Е, Кюри си е далечко - това са си 2 километра.
Аз пък нямам наблюдения за слаб пътникопоток, колкото пъти мина покрай Стадиона, от него винаги излиза една сюрия народ...

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #124 on: 17.06.2009, 12:51:51 »
И аз да кажа - в петък около 18:00 сефтосах новия радиус от Младост 1 до Стадиона. Хора почти нямаше - през цялото време имаше свободни седалки в зеленото Скифче. Знам че по това време трафикът е в обратна посока, но все пак...
И още малко впечатления от влакчетата, станциите и т.н. Честно казано останах малко разочарован. Като че ли на снимките станциите изглеждат по-добре :( Видяха ми се малко постни и мръсни (особено влакчето). Иначе скоростта беше нормална и никъде не изчаквахме  :fan:

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #125 on: 17.06.2009, 22:25:09 »
Като че ли на снимките станциите изглеждат по-добре :( Видяха ми се малко постни и мръсни (особено влакчето).

Това и аз съм го забелязал. Не само за метрото, а по принцип - на снимка нещата изглеждат по-добре отколко са всъщност. Но знае ли човек, може наживо да получаваме грешна представа за света ;)

Offline PeTT

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Български железници
    • Email
« Reply #126 on: 13.07.2009, 16:53:45 »
20:40 по принцип не е най-натоварения час за обществения транспорт на София. За сметка на това в 18:30 ескалаторите на Стадиона се оказаха тесни за всички пътници.

Това става доста сериозен проблем. Когато го свържат със Сердика няма ли да има преорганизация на входовете и изходите от и за стадиона и съответно повече ескалатори ?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #127 on: 14.07.2009, 12:31:25 »
Не го забравям, затова не се и притеснявам за Стадиона, но виж Сердика силно ме притеснява. Надявам се да й конструират някакво по-човешко стълбище зад сегашното, за да може народа, който ще се прехвърля да не се затапва, че и сега положението в пиков час на стълбите е адско...

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #128 on: 14.07.2009, 12:44:26 »
Стига се обяснявали как се задръстват стълбите на Сердика и Стадиона... нормално е да се задръстват... аз примерно никога няма да слезна на Сердика ако работи СУ!! За много хора това ще станат междинни спирки и това е :)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #129 on: 14.07.2009, 12:48:26 »
Това е така, обаче Сердика, дори икато междинна пак ще е натоварена (особено след свързването на МД2 с МД1). Не случайно е проектирана с 10 метров, а не с 8 метров перон, но все пак, пътникопотокът, пристигащ в Идеален Център от Младост все още не сме го виждали като как ще се излива на Сердика, а той няма да е малко. Смеси го с този, който ще слиза на Сердика от Люлин и получаваме прилично голяма цифра...
А след свързването трябва да се прибави и пристигащия народ от МД2 и стигаме до единственото логическо заключение, а именно - проходите са свръзка между станциите ще трябва да разтоварват част от пътниците от сегашните стълби. В противен случай ще става тълпа там след всеки влак...

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #130 on: 14.07.2009, 12:58:21 »
Вероятно влака пристигащ от Младост ще се разминава с този от Обеля и няма да стоварват всички хора едновремено. Иначе си прав, че връзката с МД2 трябва да бъде добре направена за да няма много задръствания. В крайна сметка това не е чак такъв проблем. В НЮ ми се е налагало да чакам по 10-12 минути за да излезна от станция  8)

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #131 on: 14.07.2009, 14:15:02 »
Не го забравям, затова не се и притеснявам за Стадиона, но виж Сердика силно ме притеснява. Надявам се да й конструират някакво по-човешко стълбище зад сегашното, за да може народа, който ще се прехвърля да не се затапва, че и сега положението в пиков час на стълбите е адско...
На Стадиона хората също ще се увеличат. Няма да е крайна, но ще слизат хора от Люлин и ще се качват хора към посока Сердика-Люлин. Няма да е натоварена колкото Университета и Сердика, но може би ще има повече пътници отколкото на Опълченска. А Стадиона има само един вход-изход към съответния перон!

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #132 on: 14.07.2009, 14:18:24 »
Забравяш, че сега всички - слизащи и качващи се седят на единия перон, а след свързването ще се ползват и двата...

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #133 on: 14.07.2009, 14:37:29 »
Забравяш, че сега всички - слизащи и качващи се седят на единия перон, а след свързването ще се ползват и двата...
Не съм забравил! Но в момента и пътуват в една посока, съответно пътниците са малко. За участъка Стадиона - Младост май казаха, че пътниците са 15-20 хил. на ден.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #134 on: 07.09.2009, 09:57:46 »
Днес не се сдържах (бях в Младост 1) и реших да се повозя до Сердика и обратно до Младост 1.
Наблюденията са ми, че за момента пътниците в лъча към Младост тепърва ще се увеличават. На практика 4-те минути интервал е доста малък и не могат да се натрупат достатъчно хора. Още от Младост влакчето тръгна (8:55) с 2-3 правостоящи в първи вагон и с много празни места в останалите. От следващите три станции се качиха доста малко хора. На практика преди да спре на ст.В.Левски, хората във влака грубо бяха колкото бяха в другата посока след слизането на масата народ на Сердика. Иначе и в двете посоки равномерно си слизаха на В.Левски, СУ и Сердика. Към Младост влака остана прилично празен. Като цяло хората се бяха осведомили и си се возеха по новата отсечка. Сега остава и хора ползващи друг транспорт да се ориентират към това удобство. Още повече, след като навън пак е задръстено къде ли не.
« Last Edit: 07.09.2009, 17:11:25 by difian »

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #135 on: 07.09.2009, 10:32:30 »
Днес пропътувах растоянието от Обеля до Младост 1 точно за 30 минути. Тръгнах в 9.20 и в Младост бях в 9.50. Какви са ми впечатленията от пътуването: возих се малко след час пик, от Обеля до Западен парк пътникопотока беше умерен, после до Сердика умерено пълен, не напълно фраш, след това до Жолио Кюри, Г.М.Димитров като при първите станции - умерен, на МС СУ имаше малко хора. Впечатление ми направи колко бързо бе изминато растоянието от Сердика до СУ, много бързо за 2-3 минути, а между Мусагеница и Младост 1 по бавно вървеше. От ГМ Димитров до Младост 1 имаше слаб пътникопоток, на Мусагеница нямаше почти никакви чакащи и за двете посоки.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #136 on: 07.09.2009, 13:57:12 »
Току що се връщам и моите наблюдения бяха точно върху трафика. В 13:00 хората и в двете посоки бяха МНОГО. Влаковете се движеха на 6:30 мин., хората слизаха равномерно на станциите. Аз се качих на Кюри и пътувах до Сердика, от там обратно до Стадиона. На всички станции имаше много народ, особено на СУ. Във влаковете нямаше свободни места за сядане, имаше и много правостоящи. Като цяло повечето пътници бяха ориентирани и знаеха къде искат да отидат.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #137 on: 07.09.2009, 15:39:49 »
Аз пътувах между 13;30 и 14;30 и мисля че за това време на деня натоварването беше задоволително. Иначе траволатора от Орлов посока СУ не работеше.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #138 on: 07.09.2009, 16:52:05 »
"Днес е хубав ден за българската демокрация"
Са сериозно: към 15:20 на станция "Св. Климент Охридски" беше пълно и за двете посоки. Влакчето дойде с много малко празни места, като след това имаше доста правостоящи. Може да са изглеждали много, защото самата станиция ми се стори къса, но пък широка. Народът се разотиде чак към Люлин - от Сердика до Западен парк имаше пътници и за двете посоки, но не колкото на ректората. Отчитам, че беше безплатен входа там. Времето до Обеля от ректората - перон/перон - 17' 30''. На отиване, към 14ч чак на стадиона вече имаше празни места.
 Може да "пипнат" някои връзки с метрото, за да стане още по-удобно довозването до него, като цяло - добро решение, което требеше да бъде факт преди няколко години поне.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #139 on: 07.09.2009, 16:58:17 »
Много се радвам на тези новини!

Като цяло ще има много пътници там, защото на Люлин отдавна му трябваше директна връзка със СУ, а на Младост - с пл.Св.Неделя.
Съгласен съм за "пипването" на някои линии. То и ще стане де, но всяко нещо с времето си.