Днес за първи път ползвах метрото (отсъствах от София и с голямо нетърпение очаквах как ще отивам на работа с метро) от Младост-1 до Сердика.
Естествено е, че съм доволен, но сутринта в 8,33 7 мин.чаках на опашка за билет. Касиерката е само една, автоматът за билети не работеше. Цялото фоайе бе пълно, но хората за щастие търпеливо чакаха.
Разбира се тези с картите бяха щастливци (днес отивам и аз за карта - сигурно и там ще има навалица).
Всъщност не знам как само една жена може да смогне да продава билети на тази станция и едновременно с това да гледа и карти (не говоря за електронните).
Освен това (предполагам заради опашката за билети) видях как две жени една по една маркираха една и съща електронна карта (едната бе пропусната и подаде картата на следващата).
Въобще отиването ми на работа след отпуска започна с опашка на неочаквано място.....
Влакът имаше още от Младост правостоящи, което доказва как постепенно се привиква към ползване на метрото.
Доволен съм от преминаването през новия участък от стадион Васил Левски до Сердика, където влакчето видимо се движеше бързо, но в стария участък (така както и преди) скоростта бе по-ниска.
Любопитно ми е защо точно в надземните участъци (в тубата) влаковете се движат по-бавно.
От станция Сердика излязох сравнително бавно - имаше много народ, тъй като беше дошъл и влак от Люлин.