Poll

Какъв ще е пътникопотокът след пускането на МД2?

250-300 К среднодневно
15 (20.8%)
301-320 К
1 (1.4%)
321-340 К
5 (6.9%)
341-360 К
5 (6.9%)
361-380 К
7 (9.7%)
381-400 К
17 (23.6%)
над 400 К
22 (30.6%)

Total Members Voted: 72

Author Topic: Пътникопотокът в метрото  (Read 117931 times)

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Пътникопотокът в метрото
« Reply #340 on: 02.10.2012, 18:01:12 »
Сериозно - и в посока Лозенец ли е било така?

И в едната, и в другата посока беше едно и също. За сауните - няма да коментирам. Тия климатици трябва да работят на макс, защото не се диша във влаковете. Вчера бях във влак без климатик. Днес умрях от жега в непиков час във влак с пуснат климатик.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #341 on: 02.10.2012, 20:21:19 »
Таблата, които показват след колко време ще пристигне влак на какъв принцип работят? С нещо като GPS ли е? Защото съм ставал свидетел да пише примерно 6 минути, а влакчето да дойде по-бързо, за 4 например. И обратното - да пише 2 минути, става после на 1 и седи така повече от минута, става и 0, но влакчето се бави още минута примерно. Отделно че има и влакове, които не ги отбелязва, сякаш им е изключена тая система. Като например днес сутринта в 7:30 на Младост 3 показваше че влак от Младост 1 към Цариградско ще дойде след 23 мин, а като хванах за към центъра, се разминахме в тунела с другия.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #342 on: 02.10.2012, 21:05:40 »
Според мен смята разстоянието на влака по ГПС + времето това разстяние по разписание и така дава инфото.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #343 on: 02.10.2012, 21:13:00 »
Според мен пък тези табла работят спрямо блок-участъците. ГПС няма как да има в метрото, защото няма как да има връзка със сателит.
Смята се, че дължината на даден участък се изминава със средна скорост и се получава времето за изминаване. S=VхT
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline mrclyde85

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #344 on: 02.10.2012, 21:19:32 »
Тук с тези информационни табла е същото като кога ще дойде един автобус. Явно пренастройват системата или докато пристигат постепенно влаковете се чудят как да го направят. Ще трябва да потърпим до ноември и най-вече до следващата пролет когато пуснат и довозващия транспорт. Тогава съм сигурен, че бройката ще надхвърли 400 хиляди души дневно. А днес учудващо нямаше такива големи задръствания горе :fan:

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #345 on: 03.10.2012, 14:46:02 »
Днес таблата показваха космически цифри. Сутринта очевидно имаше огромен проблем с разписанията. Първо пишеше 18/26 минути за първи/втори влак, след секунди се промени на 8/15, като накрая влакът дойде на 3 минути (според таблото). Влак не беше идвал много отдавна, говоря за МС "Надежда", защото перонът посока център преливаше. След това на Сердика влакът стоя поне 3 минути и се чу два пъти съобщението за затваряне на вратите. Такава блъсканица не бях виждал скоро, че дори и по МД1.
Не е нормално такова разписание и такава блъсканица. С всеки ден става все по-зле. Ако до месец-два не променят разписанието на 3-4, максимум 5 минути в пиков час (но наистина по толкова, а не по 9-10 минути между влакове), зимата ще има исторически моменти в тва метро :D

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #346 on: 03.10.2012, 16:00:13 »
Тази сутрин на Сердика 1 към 8,00 часа имаше голям брой чакащи в посока Младост. Явно влак не е минавал в близките 10 минути, а на таблото първи влак се очакваше а пристигне след 14 минути.

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #347 on: 03.10.2012, 16:07:52 »
И аз забелязвам, че на Бели Дунав таблото "играе" с по минутка-два. Някой път обаче с повече. Но малко преди споменатите от вас часове си беше нормално - и вчера, и днес...
От 7 до 8 се стига безпроблемно от Обеля/Надежда до Баучер/Младост. След това явно или рязко се увеличава потока (логично) или технически проблеми, макар че за пътникопотока - и тогава в центъра и близките спирки си няма много свободно място (за седене изобщо не говорим).
« Last Edit: 05.10.2012, 01:42:30 by etnies »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #348 on: 05.10.2012, 16:09:02 »
И точно заради това, че линиите са свързани сега се получава касакден ефект навсякъде. Вчера както стана ясно някой се е опитал да се самоубие и това е повлияло на цялата метромрежа. Ако линиите си бяха разделени, МД-2 нямаше да се засегне от подобни инциденти. В 19:00 - 20:00 е пиковото му потребление, което и без това с нормално движение е натоварено какво остава за такива инциденти.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #349 on: 05.10.2012, 17:58:56 »
И точно заради това, че линиите са свързани сега се получава касакден ефект навсякъде. Вчера както стана ясно някой се е опитал да се самоубие и това е повлияло на цялата метромрежа. Ако линиите си бяха разделени, МД-2 нямаше да се засегне от подобни инциденти. В 19:00 - 20:00 е пиковото му потребление, което и без това с нормално движение е натоварено какво остава за такива инциденти.

Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline Oracle

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #350 on: 05.10.2012, 18:11:26 »
Учудвам се на себе си, че стигнах до следната идея, защото чаках разширението на метрото с голямо желание и нетърпение: от понеделник минавам пак на автомобил, защото влакчетата се препълниха.

Сутрин след 8 е направо ужасно - влакчетата идват натъпкани до вратите още от Люлин и на Вардар, К. Величков и Опълченска човек трябва да се бута като диво прасе в чаревичак. Съответно вътре не стига въздух, а по станциите хора остават да чакат. Чакането на следващо влакче не помага особено - и то идва натъпкано. От Сердика към Младост се освобождава малко място, но западният участък е претоварен.

По втора линия не знам въобще как се събират хората - там интервалът между влаковете е двоен. Може би няма толкова пътници там...

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #351 on: 05.10.2012, 18:57:16 »
A някой ми обясняваше че апокалипсис било пресилено. И че щяли да минат 5-10 години докато отеснее метрото (според оптимистичните прогнози).
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #352 on: 05.10.2012, 20:18:23 »
Може би част от хората, които се качват на Люлин, Сливница и Обеля, трябва да се пренасочат към МД-2, където пък трябва да се намали интервала.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #353 on: 05.10.2012, 20:26:14 »
Замислям се да пробвам отново автобуса в пиковите часове.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #354 on: 05.10.2012, 21:37:58 »
Понеже се интересувате от данни:
Тази сутрин в 08:40 на Бели Дунав преброих 24 човека, които се качиха на влак посока Обеля. В следващите 2 минути вече имаше 10 човека чакащи.
На Надежда бяха по-малко, но на нея и в посока център като че ли се качват малко по-малко.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #355 on: 05.10.2012, 22:34:46 »
Мерси, Gordon. Ценна информация.
Аз иначе имам информация, че в посока център, сутрин Надежда е н-р 1 по пътници. Ама това е от човек, който се качва там и може да не е съвсем вярно.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #356 on: 06.10.2012, 01:20:42 »
Мерси, Gordon. Ценна информация.
Аз иначе имам информация, че в посока център, сутрин Надежда е н-р 1 по пътници. Ама това е от човек, който се качва там и може да не е съвсем вярно.

Тази информация е потвърдена от двама пътуващи от Бели Дунав.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #357 on: 06.10.2012, 10:31:50 »
Аз иначе имам информация, че в посока център, сутрин Надежда е н-р 1 по пътници.
Може и така да е, не мога да сравня обективно, защото на Бели Дунав съм на перона, а на Надежда вътре във влака, и то не в средната му част.

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #358 on: 06.10.2012, 11:08:14 »
Факт е, че на Надежда влаковете идват фрашкани и няма къде да се съберат хората. На Хан Кубрат също не са малко чакащите.

Offline mrclyde85

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #359 on: 06.10.2012, 22:30:39 »
О не, въпреки това трябва хората да проявят търпение, да не вземат да пуснат някой недоизпитан влак.  Нормално е при тия ремонти и задръствания задръстванията да се пренесат в метрото, така беше в едно клипче с набутвачите  :laugh: в Япония. Не знам с колко би се облекчило ако пуснат всичките влакове?