Author Topic: Спомени...  (Read 54315 times)

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Спомени...
« on: 14.05.2009, 16:21:00 »
Хрумна ми идея, тъй като скоро наближават абитуриентските балове всеки от колегите във форума който е бил абитуриент може да сподели спомените си от неговия бал, това важно за живота ни събитие. Аз бях абитуриент през 2002г. Имах щастието да празнувам абитуриенският си празник в Италия. Бях на екскурзия с маршрут София-Венеция-Верона-Падуа-Гарда. Невероятно изживяване,съчетано с такъв преломен момент от живота ми. Спях в един къмпинг в новата курортна  част на Венеция, в Местре-къмпинг Фузина, невероятно беше, имаше и хора с палатки.Къмпингът беше точно до морето. Имаше невероятна дискотека под открито небе и  мокра зелена трева след дъжд - това беше абитуриенската ми вечер -уникален летен спомен от 2002г. Венеция е невероятен град на култура, история, изкуство, а и като морски курорт/като нашия Несебър или Созопол/. Каналите са невероятни. Верона и Падуа са също невероятни градове-много са романтични, особено вечер към полунощ. Има един много готин лунапарк до езерото Гарда на който бях,нещо средно между Дисниленд в Париж и нашият София ленд. Невероятен адреналин имаше там. Радвам се че по такъв добър алтернативен начин си изкарах абитуриентският си празник. Миналата година пък като абсолвент бях на Солун на екскурзия, но само за един ден.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Спомени...
« Reply #1 on: 14.05.2009, 17:40:44 »
Интересна тема . Аз бях абитуриент през 1991 г и просто не отидох на бала . Всичкото двуличие така ме беше отвратило , че реших да си спестя още няколко часа лицемерие .
На другия ден с мой съученик и адаш , който също не харесваше двуличието отидохме на ресторант , пийнахме по бира , хапнахме и кой от където е .

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2 on: 15.05.2009, 13:34:27 »
За мен балът беше една досада. Хич не исках и да ходя. Много не се имах с класа си, особено като наближи моментът на завършването.
А и след бала ми предстоеше:
стаж 7 дни, дописване на дипломна работа, подготовка за държавен изпит и най-вече яко учене за кандидатстудентски изпит. Е след всичко това, повярвайте ми, изобщо не ми беше до бал. Исках да завърша успешно, да влеза да уча в УНСС(защото само там кандидаствах) и да си осигуря нови приятели там, а не бившите ми съученици.

та все пак отидох де. С пълна досада и нон стоп мрънках. Пред училището ми (ФСГ) снимаха нон стоп, дори ме бяха заснели да псувам навалицата(а аз изобщо не псувам, това е бил невиждан прецедент). После в Принцес беше яко тъпо, обаче яденето беше страхотно - след като си изядох порцията, погнах и на съучениците. Към 1 часа се прибрах у нас и в 9 станах да уча.

Придвижвах се с кола Форд Сиера, въпреки че добри познати ми предлагаха да ме карат с ултрамодерен джип. Моята мечта беше да отида със 1707 или още по-добре със 711. Тогава все пак (1998 г) не бяха минавали никакви ремонти и бяха най-добрите автобуси и да задръстя всичко пред училището.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #3 on: 15.05.2009, 13:41:00 »
А стига бе Емо, аз също аналогично на теб хич не искам да си ходя на бала при това като знам каква ще е селения със НФСГ-ейци не ми се мисли...
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 15.05.2009, 14:04:27 »
Моят бал мина като цяло добре, макар че имаше още много какво да желая. С 90% от класа си не се разбирах, изключение правят трима, с които и до ден днешен сме добри приятели. Но най-много ме издразни високата цена на всичко около това събитие - костюмът ми беше с триста зора смъкнат до 180 лв, обувки 70 лв, риза 35, вратовръзка още 20, куверт за Шератон + Чалгария (Син Сити) + лични разходи на място -общо 250 лв, отделно бензинът изразходван в изпращането и мотаенето (тогава си отидох с Вектрата, беше сравнително новичка и запазена :P ), абе сигурно едно 500 лв са отишли... За същата сума щях да остана 1 седмица на морето в приличен хотел с приятелите си, да го запомним, да го отпразнуваме, и да си изкараме купона като бели хора.

Най-интересното е, че вече трета година поред поемам ангажимент да съм нечии шофьор на въпросното мероприятие, но айде, тази година може - щом абитуриентката е не лошо изглеждаща девойка ;)
« Last Edit: 15.05.2009, 14:06:15 by tiristor »

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 15.05.2009, 14:06:20 »
А стига бе Емо, аз също аналогично на теб хич не искам да си ходя на бала при това като знам каква ще е селения със НФСГ-ейци не ми се мисли...
И на мене много не ми  се ще да ходя не за друго, а защото момите от 12а клас са организирали работата без да питат 12б и 12в (в ПГЖПТ Н. Корчев вече паралелка "В" няма. последната е 12в...9а, 9б, 10а, 10б, 11а, 11б - зле). Понеже миналата година бала бил в ресторант Панорама на Дондуков дай и тая година да е...Та незнам какво ще стане до четвъртък има 6 дни!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #6 on: 15.05.2009, 20:23:16 »
Моя бал мина някак неусетно, ама беше готино. Само още не мога да простя на КАТ-София задето не ме пуснаха с О345Г да отида (съчленен автобус нямало право да навлиза в идеалния център на София без изрично разрешение от КАТ), та въпросните тикви НЕ дадоха разрешението. От Карат пък не дадоха ново Конекто или Ситаро щото беше в делничен ден и всичките им коли били на линия и така ходих с Хюндай СантаФе, но определено с автобус щеше да е по-друго. Балът беше в Кемпенски- като цяло приятно беше, хареса ми, а най ми харесаха физиономиите на бакшишите "щедро" предлагащи превоз за 10-ина пъти по висока цена, когато се качихме в колата на един приятел, предварително инструктиран да ни чака до хотела  :D

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 16.05.2009, 21:31:39 »

Това е, защото в НФСГ сте лузъри :D. От ТБГ където сме ви хванали по панаирите там сме ви оставили ;). Нищо лично :)
 Иначе аз моя бал си го прекарах супер. След като се събрахме всички в Надежда(към 30 коли) и взехме класната няма да ви кажа как стигнахме до България(там беше бала) и колко време сме се разтоварвали. 8 паралелки по 3 души всяка :). Иначе беше супер. Аз бях с едно Volvo XC 90.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #8 on: 17.05.2009, 18:54:36 »
Току що гледах репортаж по тв2 как една абитуриентка тази година балът й струва около 2500 лв за балната нощ - тоалети, гримове, куверт, кола , гости... Ужас!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 17.05.2009, 19:04:31 »
 Най-актуалния подарък от мама и тате за бала - силикон :D
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #10 on: 17.05.2009, 19:34:42 »
На един бивш съученик само обувките бяха над 1000лв......

Иначе при мен мина всичко добре, хотелът най-много ми хареса, още ме е яд за 40-те лв, дето дадох за куверт в дискотекта Ескейп, където само се завъртях и си тръгнах, като видях какво е вътре.........

Offline 701

• View Profile
« Reply #11 on: 17.05.2009, 23:49:05 »
Моят бал беше на миналия 24-ти май ( на Първо винаги тогава е балът). Като цяло много приятно си изкарахме. Класът ми беше супер разединен (може би, защото бяхме събрани от кол и въже), та не ми беше особено мъчно след като завърших. Бяхме в Гранд хотел София ( в "лятната градина" ). Добре, че нямаше по това време деца, които да си играят на катерушките, защото ни делеше една мушама от тях - и всичко това за 160 лв куверт. Но майната им на парите, важното е, че си прекарахме хубаво. След това ходихме на дискотека в Библиотека. Не мога да кажа, че е незабравим спомен (специално за мен), но тогава някак си забравяш неразбирателството с някои, защото все пак това е последна вечер. Отделно на рождения ми ден бях на матура.

П.П Абе друго си е в Униерситета. Няма нищо общо с училището. Не ми е мъчно, че завърших
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 18.05.2009, 18:36:19 »
Моите спомени датират от далечната 1978 г. от далечния град Русе. Нашият випуск беше експериментален - вместо в традиционните ресторанти първата вечер на бала беше в Младежкия дом. това има положителни и отрицателни страни. Като положителни - идваха наживо известни групи, певци или певачки  (нямам спомен, кой е бил на нашата вечер), пък и не си вързан да стоиш само в една зала. Като отрицателни - практически нямаше алкохол или в доста малки количества. Бяхме много хубав клас, и сега редовно се събираме, но специално от т.нар. "първа в живота тържествена вечер" не ми е особено върховно усещането. Втората вечер, само на нашия клас, се получи много по-добре.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 18.05.2009, 20:05:29 »
Май и аз дойдох на ред!  :)

Тази година е юбилейна за нашия випуск - 10 години от завършването на строителния в Плевен през 1999 (сигурно изтъркано ще прозвучи но тези годи минаха наистина много бързо). За щастие успях да присъствам на събирането, защото видях познатите стари лица и си изкарахме чудесно.

Иначе бала го изкарахме в бившия х. Велико Търново в Златни пясъци. Сега май се казва Хелиос. Комбинацията на екскурзия на непознато до тогава място с абитуриентския бал се оказва доста сполучлива и си изкарахме страхотно. Препоръчвам я за бъдещите абитуриенти, пред празнуване в града където си учил.
Спомням си че випускът пред нас ходи на Охридското езеро и ние се канихме за там, но избухна войната в бивша Югославия и това осуети тези планове, но аз лично не съжалявам - щахме да пътуваме с автобус и разбираемо - по-малко хора.
Тогава, 99, през летния сезон имаше влак Плевен-Варна–Плевен, на когото резервирахме целия последен вагон. Бяхме няколко курса. Времепътуването беше точно 4:40 часа.

Ех, спомени!
« Last Edit: 18.05.2009, 20:07:14 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Online freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 18.05.2009, 22:52:36 »
Хм,и аз съм със много хубави спомени от моята абитурентска вечер която беше миналата година!

Много обичах(и обичам) класа си,голяма раздяла беше....Иначе не разбирам хората които дават толкова много пари за тази вечер-на мен ми излезе не повече от триста лв всичко-и костюма,и обувките и панталона,пък и добре се чувствах в тях.Не разбирам хората които не идват,имаше и едно момиче от нашия лас което не дойде,но това е пропуск за който мисля че само може да се съжалява.
За съжаление на отиване към ресторанта ни валя страшен дъжд като из ведро (миналия 24 май) но то беше явно на късмет,балоните от колата се разлетяха още от началото :) ,броенето,всичко е вълнуващо....
.Много се веселихме,към 4 часа няколко човека излязохме на тераската от втроия етаж и си говорихме-надеждите,страховете,бъдещето на деца,които влизат в живота....На сутринта ни изгониха към 7 часа насила,щяхме иначе да продължим но после пък отидохме на заведение да си довършиме.

Остана ми невероятен спомен за цял живот!За тези които са абитуренти-възползвайте се,това е невероятна вечер!

И забравих да добавя-накрая се прибрах с тролей в къщи към 9 часа....
« Last Edit: 18.05.2009, 22:54:43 by freepigeon »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #15 on: 18.05.2009, 23:03:14 »
нито каза къде сте били, нито от кое училище си

Online freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 19.05.2009, 00:22:27 »
Ами аз учих в езиковата гимназия в Перник,по стара традиция бяхме в ресторанта на хотел Струма в центъра на Перник.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #17 on: 19.05.2009, 09:31:36 »
Бе най-хубави са си студентските години -особено първи, втори и донякъде трети курс, защото вече си зрял, няма мама, тати да ти се карат, но още не работиш и си го ударил като бохем...

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 19.05.2009, 09:38:50 »
Бе най-хубави са си студентските години -особено първи, втори и донякъде трети курс, защото вече си зрял,...

Никак не звучиш зряло
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #19 on: 19.05.2009, 12:15:55 »
Аз завърших ТУ-ЕС в София и мога да кажа че си изкарах хубаво на бала, а и класа ни беше свестен и сплотен. Макар че е малко кофти от 27 човека да има само 2 момичета, може би това беше причината да няма дразги в класа. Нямаше неявили се на бала и беше голяма веселба - още когато се събрахме всички с колите, после като отидохме да вземем класната и й напълнихме апартамента, а тя ни изненада с торта на която беше написан нашия клас и имаше по 1 парче с името на всеки, после изпращането в училище и в самия ресторант на вече несъществуващия хотел Амбасадор. Както казах голяма веселба беше. Успяхме да разплачем класната със скандирания "Кой сега е номер едно? - Веселка е номер едно!" (така се казваше). Имаше скандирания и за директора ни - много култова личност с много култови реплики. За него се пееше "Кой не скача и не пее, за Брадата не милее...". По-нататък ще сложа снимки да се види защо му викаме Брадата. Накрая (към 1) отидохме целия клас в апартамента на един съученик, ама дойде полицията, защото много сме шумели и се преместихемв Биад, където вече доста ми падна настроението...

Като цяло в училище си беше много готино - по цял беше весело, защото имаше няколко човека в класа които постоянно се хранеха един друг... По тоя повод имаше една култова реплика на портиерката "Айде сте стига сте говорили за тези майки, кажете нещо за бащите..." Въобще направо съжалявах че го завърших училището. И в него си имаше гадни учители, но те бяха около 10-20%, докато в унивеситета свестните бяха толкова.

Та така за моя бал.

Ето и някои снимки на директора:

А ето тук и цяла тема за него, от кяото аз лично се забавлявам като я гледам: http://tues-forum.com/index.php?topic=181.0
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София