След зимната Витоша да се пренесем в лятното Кранево.
В средата на 90те открих за себе си това чудно кътче на северното ни Черноморие. Бачках няколко лета там. Спомени за цял живот. Един от най-големите детски лагери в България. Доколкото знам, по-голям е само този в Равда, в който обаче не съм стъпвал и не знам къде се намира. Краневския лагер го познавам обаче, много добре. И в средата на 90те беше пълен тъй като ръководството е сключило договори за детски групи, но за разлика с епохата отпреди 1989 г., вече на комерсиална основа. Пилоните на входа още си стояха, но нямаше знамена. Най-старите постройки бяха Централната вила и Вила Чайка. От по-новите сгради бяха Корпусът, както и бунгалата които бяха почти до самия плаж. Имаше и вили Велико Търново, построени от фирма Велт, с уговорка да станат собственост на лагера 10 години след построяването им. Територията на лагера беше оградена от всички страни, в това число и от страната на плажа. Плажът се намираше непосредствено до лагера с директен вход, демек ако искаш моренце, нямаш никакво ходене, просто излизаш от лагера и вече си на плажа. В Централната вила на горния етаж имаше и компютърна зала с 16-битови компютри, ако правилно помня. Там обучаваха деца на компютърна грамотност, но много от тях ходиха да играят игри като Prince of Persia, Barbarian и др. На територията на лагера имаше и лятна сцена с пейки, а от задната страна на сцената имаше голям дансинг, а до него кафене с напитки и др. Там след вечерните мероприятия правиха лагерни дискотеки. Организацията беше на много високо ниво и всичко се разбираше въпреки че детските групи бяха интернационални. След 1998 г. обаче, когато ръководството на лагера е сменено, контингента намалява, а сега дори не знам какво е положението.