Нямам спомен колко беше билета във Варна през лятото на 1995 г., а и ние пътувахме до Ривиерата, със сигурност е било по-скъпо от вътрешноградските спирки. Помня че когато съм ходил във Варна през 2000те, в градския транспорт имаше въртящи се турникети. Без гратисчии във Варна. После се появиха лелички контрольорки, добри физиономисти предполагам, понеже помнят кой се е качил за да му продадат билети. Същата работа в рейсовете до Несебър, Слънчев бряг и др. Според моите наблюдения, рядко се объркват, който си е платил, не го питат отново за билета. Е, има изключения, но твърде рядко се случва.
Колкото до пластмасови бутилки за безалкохолни, сега не си спомням точно кога за първи път съм видял такава бутилка. В началото на 90те в нашия квартал имаше доста клек-шопове с всякакви наливни безалкохолни. Не си спомням и първия ми кен. Радосвет е прав, сега е обратното. Много хора биха дали мило и драго да пият от стъклени бутилки. Преди няколко години Кока-Кола пуснаха големи стъклени бутилки, та българския Инстаграм се понапълни със снимки на тези бутилки и възторжени коментари.