Author Topic: Подлезите  (Read 66004 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Подлезите
« on: 09.07.2006, 17:39:44 »
Quote from: Repcho
ассансьора на Орлов мост повече пречи отколкото помага. До преди време нямаше ток а сега май бачка тоя откъм Царевец но другия не, като прибавим и магазините в подлеза които според мен също пречат става голяма циганийка-а къв беше хубав подлеза като го бяха ремонтирали, без магазини,чист, осветен, без плакати и т.н.
Магазините не пречат чак толкова, аз искам баничките да си останат. Лошото е, че повечето подлези очевидно не са проектирани като хората, щом като при всеки порой се пълнят с вода   .
Иначе като говорим за цигания - подлезът от другата страна на Орлов мост, както и този на Окръжна (не ми се говори за самата спирка на Окръжна - просто избягвам да я използвам :lol: )
Най-хубав подлез е, естествено, този до Президенството, но той е в друга категория

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Подлезите
« Reply #1 on: 09.07.2006, 22:20:07 »
Quote from: ozzy
Магазините не пречат чак толкова, аз искам баничките да си останат. Лошото е, че повечето подлези очевидно не са проектирани като хората, щом като при всеки порой се пълнят с вода   .
Иначе като говорим за цигания - подлезът от другата страна на Орлов мост, както и този на Окръжна (не ми се говори за самата спирка на Окръжна - просто избягвам да я използвам :lol: )
Най-хубав подлез е, естествено, този до Президенството, но той е в друга категория
Напоследък трябваше да ходя на Опълченска, и минах в подлеза при Мария Луиза. Да ви кажа, той прилича повече на концлагер  - едни мижави лампички, изпочупени плоскости, изкорубени плочки, както и незаменимата миризма на мухъл и влага. Има кабина на Егида, но там нямаше никой.
Няма да коментирам подлезите при БТА и Светослав Тертер, както и подуянския.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Подлезите
« Reply #2 on: 10.07.2006, 00:17:31 »
Трябваше да оправят подлеза на Опълченска при ремонта, но... Сега и преминаването отгоре е трудно с тези огради щеш, не щеш минаваш през мизерията.
Не мога да си обясня и защо подлеза на Подуяне изглежда така, мисля че при ремонта на площада и пускането на Ботевградско и магазини имаше даже, сега обаче е под всякаква критика. Даже подлезите на Ботевградско шосе изглеждат по-добре от него.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Подлезите
« Reply #3 on: 10.07.2006, 01:11:43 »
Quote from: conecto
Трябваше да оправят подлеза на Опълченска при ремонта, но... Сега и преминаването отгоре е трудно с тези огради щеш, не щеш минаваш през мизерията.
Не мога да си обясня и защо подлеза на Подуяне изглежда така, мисля че при ремонта на площада и пускането на Ботевградско и магазини имаше даже, сега обаче е под всякаква критика. Даже подлезите на Ботевградско шосе изглеждат по-добре от него.
За подлеза на Подуене писах много пъти в сайта на Общината и обещаха, че ще го оправят, но....досега без резултат

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Подлезите
« Reply #4 on: 10.07.2006, 08:48:08 »
Най-големия проблем на Подуенския подлез е това, че там се навъртат много отрепки - наркомани, пияници, бездомници и обществено опасни личности. Веднъж писаха във вестника за убийства и случаи на изнасилване точно там (говоря за мястото откъм гарата, другата половина е що-годе читава). Според мен първото нещо (и най-малкото), което може да се направи е да се сложи денонощна охрана в подлеза, като охранителите да не си чоплят носа и да пият бира някъде другаде, а да следят за разни типове. Дори и да не се ремонтира веднага, охраната е силно наложителна.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Подлезите
« Reply #5 on: 10.07.2006, 14:15:24 »
Не знам, аз в този подлез не бих рискувал да вляза. Последно влизах преди 10тина години, не беше въобще довършен, имаше разкъртени плочки, спринцовки, нямаше осветление и т.н. Не си спомням дали минаваше под тунела, или е само от двете страни на Ситняково. Предпочитам да минавам отгоре, въпреки че хич не е безопасно. Иначе като цяло идеята на подлеза е била да отвежда хората от пероните директно до спирките, без да пресичат коловозите. Но тъй като подлезът е в ужасно състояние, не се използва и няма изгледи скоро да се оправи, от БДЖ направиха стъпала, за да минават хората през коловозите.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Подлезите
« Reply #6 on: 10.07.2006, 14:19:56 »
Под пробива няма подлез и пресичането на Ситняково се осъществява отгоре, има си светофари. Иначе отгоре пресичането е по-безопасно, отколкото през този подлез. Поредната хубава идея, която остана недовършена.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
Подлезите
« Reply #7 on: 10.07.2006, 19:53:48 »
Значи да си кажа и аз мнението...

никъде по света подлезите не са приятни места, в смисъл с малки изключения са едни гадни миризливи и сиви места, но никъде другаде не са такива без значение като в София. Истина е тези, които ремонтираха доста придобиха облик, но чисто и просто слагането на алуминиева дограма и  правенето на тези кафезчета не е решението.

Що се отнася Подуене скоро се сетих, че още преди 10тина години Софиянски дигна голяма пара, че с пускането на този наистина дългоочакван пътен възел Подуене там ще бъдат и най-хубавите подлези на София - пишеше се по статии, че те ще са първите, които вечер късно ще се заключват и ще се охраняват, а истината е, че нито един от двата не е в добро състояние, за този пред гарата вече да не говорим. Незнам защо се получи така, че освен подлезите и други проекти свързани с този пътен възел някакси не се довършиха, но истината е, че подлез като онзи няма!Наистина под пътното платно има живеещи хора, дори стадо овце съм виждал, абе...

Да видим развитието по-нататък

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Подлезите
« Reply #8 on: 18.07.2006, 16:52:59 »
Вече и двата асансьора на Орлов мост бачкат, БРАВО!

Online maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Подлезите
« Reply #9 on: 18.07.2006, 19:02:13 »
Напоследък наблюдавам, че работата около Централна гара напредва и скоро ще бъдат монтирани асансьорите на спирката на трамваите. Отделно пък на пероните вече са сложени повечето от асансьорите, но няма достъп до тях. Днес на гарата монтираха и новият окачен таван над ескалаторите. Дано скоро стане цялата работа с тези техники, че да се олеснят хората.

Offline BacuJ|eBcku

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Подлезите на Орлов мост
« Reply #10 on: 01.09.2009, 18:14:00 »
Има ли възможност в близкото бъдеще да се прокопае и продължи подлеза на Софийския Университет/в частта на подвижните траволатори/към подлеза до езерото/?
И може би ,ако се свърже подлеза на Сан Стефано с този на Евлоги Георгиев, ще се получи аналогия с подлеза при х-л Хилтън!Ще се получи един голям полу-кръг, който ще улесни значително народа.
Естествено ще е доста трудно за изпълнение,тъй като евентуалните бъдещи подлези ще се на ниво река,а самия канал трябва да се изкопае в дълбочина и да се разшири.
Една добра идея би било и продължението на Траволаторите в посока езерото ,НО с преход поне 10метра ,за да може хората идващи от парка да могат безпроблемно да преминат  през подлеза в посока Сан Стефано,и без да им се налага да прескачат подвижните траволатори.

Offline BacuJ|eBcku

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Re: Подлезите на Орлов мост
« Reply #11 on: 01.09.2009, 18:29:56 »
Предварително се извинявам за лошата схема!

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 01.09.2009, 18:43:16 »
подлезът е на нивото на реката и незнам дали е осъществимо това което предлагаш
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 01.09.2009, 23:28:25 »
На НДК е същото - бул. България и Черни връх. Защо да не стане и на Орлов мост?
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #14 on: 02.09.2009, 00:21:21 »
На НДК е същото - бул. България и Черни връх. Защо да не стане и на Орлов мост?
Ясно е, че може да стане, но ще трябва допълнително да се смъква нивото на реката, както е направено при НДК. Мен не ми изглежда особено наложително, не би облекчило и автомобилния трафик. Орловият мост ще остане по-изолиран и незабележим за всички, защото пешеходците, които са с най-непосредствените наблюдатели на този елемент от малката архитектура на града. Те ще се гмурват отдолу и ще се наслаждават на дюкяните и слоевете плакати по стените. Направо да го демонтират и на негово място да се осъществяват отдавна заплануваните пътни възли на две-три и повече нива!  :bb:

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #15 on: 02.09.2009, 11:22:43 »
нека си остане, а подлезите да ги направят на нивото на реката или под нея, а си мисля да се направи някаккъв транспортен преход както е запланувано за лъвов мост-от цариградско шосе към посока строителния техникум една естекада завой като тази в посока от цариградско шосе към вапцаров посока тв кула.А самото цариградско да се пусне на нивото на реката и там да я минава и един дълбок тунел започващ от шипка някъде или бнт от е. георгиев за посока цариградско. В обратните посоки завоите се правят като сега, защото не пресичат цариградско шосе на ниво терен. А орлов мост остава като лъвов мост пешеходна зона на която само завиващите от е.георгиев към цар освободител минават и от цар освободител към  е. георгиев. А подлезите в тоя случай могат да са на ниво под реката, ще има и асансиори за трудно подвижните.
« Last Edit: 02.09.2009, 11:24:32 by AROS »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 02.09.2009, 12:03:44 »
Наистина ли мислиш, че съществуват условия за подобни неща там!!?? Още при строителството на булеварда са се чудели магистралният вид до къде да бъде изграден- до Орлов мост или до СУ и как да бъде решено кръстовището на Орлов мост. Взетите решения са видни на всички. Единственото реално показано разработено решение за въпросната стакада към НДК описва доста плавна крива и общо взето при съществуващото положение не можем да си праскаме такива неща наляво надясно- има си технически параметри, които трябва да се спазват. Та въпросната мизерна естакада ще минава над езерото Ариана и ще е отвратително гнусно. Решението са тангенти и заместващ транспорт, за да не се изсипват всички там. Но не и чак безумия с цялото кръстовище. Това не е пътен възел на магистрала сред пустоща, а в днешни времена една от най-елитните централни части на града.

Offline 3liano

• Писател
  • **
    • View Profile
Re: Подлезите
« Reply #17 on: 05.04.2010, 14:41:42 »
Съжалявам че обновявам толкова стара, тема, обаче не мога да си замълча.
Честно казано много се дразня, че в последните години подлезите на пл. Пирдоп и единия от тези на Гара Подуяне (този който преди беше осветен и охраняван, не говоря за неизмазания, който винаги е бил в лошо състояние) се рушат. Вече нямат и работещо осветление, а таванните плоскости на подлеза на Подуяне преди завоя на 20 по Ситняково са изкъртени. На този на пл. Пирдоп му пада таванната мазилка и това може да доведе до инциденти. Според мен на такива места си е нужна охраната. Все пак там минават 20 и 22, които са много използвани линии и има нужда от тях. До 2004-5 година все още бяха охранявани и бяха в добро състояние и осветени. Не знам каква е причината да ги занемарят?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #18 on: 05.04.2010, 14:54:42 »
Подлеза на Цариградско при Метро, Миц и Аутлета е под всякаква критика. Няма осветление, вътре мирише към 21.00 ч. не можеш да се прибереш ако си там и минаваш през него. В бъдеще ще бъде свързан с МС Цариградска. Като нищо може някакъв да ти искочи да те пребие или заколи или убие. А сме европейска столица, членка сме на ЕС. Сравнение Холандия,Чехия,Словения.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 05.04.2010, 19:12:46 »
Концесията на Егида отиде по дяволите и спряха охраната. А освен ремонт веднъж, то се иска и последваща поддръжка, особено като се знае, още на ниво ремонт, как са се изсрали.