Author Topic: Подлезите  (Read 66018 times)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Подлезите
« Reply #220 on: 15.03.2017, 18:47:35 »
Да питам ремонт на подлеза на гарата където се излиза за ул.Струга дали ще бъде освежен ,защото си мирише на кенеф от както бях малък.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #221 on: 15.03.2017, 18:50:48 »
Няма нищо в инвестиционните планове за тази година.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #222 on: 15.03.2017, 19:08:23 »
Още в началото след откриването на метрото до Бизнеспарка на едно от обществените обсъждания хората се оплакваха, че подлезът затваря през нощта и няма как да се премине по нормален начин. Същото е и на другите подлези, стопанисвани от Метрополитен - примерно на Опълченска. За мен е редно да се затварят само входовете към касите, а не целия подлез, дори и да има риск от вандализъм.
А после следите от вандализма кой ще ги чисти и ремонтира? Сами виждаме неохраняемите подлези в какъв вид са. Да не говорим че вечерно време подлезите са си опасни.

Да питам ремонт на подлеза на гарата където се излиза за ул.Струга дали ще бъде освежен ,защото си мирише на кенеф от както бях малък.
Е как няма да е кенеф, като постоянно се използва за такъв. :D

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #223 on: 15.03.2017, 20:11:36 »
Неприятно е , че се затварят подлезите нощно време , но си го заслужаваме !

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #224 on: 16.03.2017, 01:17:37 »
Откъм градоустройствен план подлезът е най-вредното преминаване за пешеходци от едната страна на улицата до другата - едно, че слизаш под земята, друго, че особено в Източна Европа подлезите се използват от тъмни субекти за какво ли не. Така че едно затваряне нощно време е изцяло в полза на пешеходците - едно, че няма да им се налага да преминават със страх, и второ, че така се премахва едно потенциално място за сборище на наркомани или дребни крадци. Единствето съм твърдо да се оставят няколко от големите подлези отворени през нощта, със съответната охрана, за да има къде да пренощуват бездомни хора. Съответно на сутринта обаче трябва тези подлези да се чистят основно.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #225 on: 16.03.2017, 01:45:02 »
Така е, но поне да върнат пешеходното пресичане на Малинов при Балан. Много тъпо стана така, за всяко ходене до магазина, до спирката на рейсовете да минаваш през подлез. Или като се затваря да махнат по едно платно от оградите, защото сега като е затворен или трябва да се заобикаля и ходи по пътното платно, или да се прескачат.

Както на новоремонтирания и вече изоставен подлез по-нагоре някой махна по едно платно на оградите и вече има пешеходно пресичане. Така и така има светофар там, не пречи да се сложи секция и за пешеходци, и като се въведат умните светофари да се даде предимство на ГТ идващ от уличката от блок 202 и на пешеходците.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #226 on: 16.03.2017, 06:02:27 »
Безконфликтното преминаване е най-безопасно , особенно за пешеходците ! Веско ти какво предлагаш ? Пасарелки ли ?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #227 on: 16.03.2017, 07:36:50 »
...особено в Източна Европа подлезите се използват от тъмни субекти за какво ли не...
И какво искаш да кажеш с това? Че в Европа няма вандали, наркомани, крадци и бездомници, които да ползват подлезите през нощта или може би, че всички подлези там са охранявани?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #228 on: 16.03.2017, 10:30:23 »
Ха да няма, точно пък в Берлин подлезите, метрото като цяло мръсотията е доста повече от София, да не говорим пък точно за метрото, нашето е класи отгоре. Поне засега нашето се поддържа много добре и е чисто и приятно и много се надявам да не изпуснат нещата и там.

Иначе в западните големи градове чисто пешеходните подлези особено пък насред жилищни зони като в Младост наистина са голяма рядкост, освен ако не трябва някаква магистрала да се пресича където няма как. Не знам защо не строят повече пасарелки вместо подлези, според мен са доста по-приятни и по-евтини, да не говорим че може да се сложат мескта за реклама на тях и по този начин да се изплатят. Но като цяло никъде не е добре да се приоритизират автомобилите и хората да се набутват в подлези. Неудобството трябва да се създава за автомобилите, не запешеходците.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #229 on: 16.03.2017, 12:53:23 »
Единствето съм твърдо да се оставят няколко от големите подлези отворени през нощта, със съответната охрана, за да има къде да пренощуват бездомни хора. Съответно на сутринта обаче трябва тези подлези да се чистят основно.
Ако се оставят подлезите да са спалня на бездомниците, то те ще загубят функцията си на подлез. Има разни кризисни центрове и други места, където бездомниците да нощуват.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #230 on: 16.03.2017, 13:46:32 »
Не знам защо не строят повече пасарелки вместо подлези...
Защото са по-удобни за пешеходците! По-малко стълби, по-голяма пропусквателна способност на натоварените места, място за търговски обекти вътре и т. н.
Пасарелката е евтина, но неудачна идея на възлови места.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #231 on: 16.03.2017, 15:50:40 »
Зависи от пасарелката. Такава не със стълби, а с рампи са най-удобният вариант от всички безконфликтни преминавания за пешеходци. Особено удобни са за велосипедисти, но изискват много пространство разбира се.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #232 on: 16.03.2017, 17:03:51 »
Пасарелките с рампи не са удобни за пешеходците - лесно стават хлъзгави при по-силен дъжд, да не говорим за сняг.  :help:

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #233 on: 17.03.2017, 11:41:41 »
Не знам защо до сега жителите около спирка кв. Киноцентър на околовръстното не са успяли да си издействат една пасарелка, каквато си спомням че беше обещавана и межу Драгалевци и Симеоново, защото там пресичнето си е изключително екстремно и не един човек е бил блъскан.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #234 on: 19.12.2017, 17:06:40 »
Според репортаж по БТВ от преди малко има сериозен проблем с течове в шахтите на новите асаньори в подлеза при Окръжна болница, поради което те не работят. Межвувременно, не знам защо, но днес се копаеше нещо на пероните на спирките при „Плиска“ в непосредствена близост до там, където е подлеза, но не съм преминавал, за да разбера какво се случва.
« Last Edit: 19.12.2017, 17:12:55 by AGENT 006 »

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #235 on: 17.06.2019, 19:55:38 »
Подлеза в тунела под НДК,в посока булевард Васил Левски накъде води?
Надявам се въпроса да не е бил задаван!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #236 on: 18.06.2019, 01:07:13 »
Подлеза в тунела под НДК,в посока булевард Васил Левски накъде води?
Надявам се въпроса да не е бил задаван!
Кой подлез по-точно имаш предвид? Този в тунела, който стои затворен ли?

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #237 on: 18.06.2019, 11:02:56 »
Да

Offline Trams13

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • Т6М-400(София 100) Трамвайни Линии 4,8,11,13,15,19
    • View Profile
    • Email
« Reply #238 on: 29.08.2019, 21:12:52 »
DELETE.
« Last Edit: 04.04.2020, 00:09:10 by Trams13 »
Градският транспорт,често и ежедневно ще си остане за мен-Удоволетворение,Наслада,Задоволяване на Света ! 5000 мои Фотографии,Снимки във https://flic.kr/ps/3xWSX6 и GTSofia.info ИСТИНАТА!Притежавам,имам 205 000 билети Център за Градска Мобилност ЕООД/Софийския Метрополитен ЕАД! Уважавам сайта Sofiatransport транспортна бази данни! Който пръв се ориентира той пръв Просперирa!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #239 on: 29.08.2019, 21:20:38 »
Не само там, почти навсякъде из подлезите в София е такова положението, дори мен ме беше страх да ги ползвам.......Да не забравяме тези по бул,. България, както и кенефа пред Централна гара - преди години глътна сума ти мангизи за ремонт, от който файдата беше нулева......Те хората и затова минават отгоре, въпреки че са в нарушение и рискуват живота си........Така загина приятелката ми преди 18 години, блъсната от кола, само че във Варна, поради невъзможност да мине през подлеза малко след "Почивка" под булеварда в посока Дружба и Зл. Пясъци......Беше ми адски трудно да го преодолея, е, отдавна съм женен с прекрасна дъщеря, но сами разбирате, че не е същото....
« Last Edit: 29.08.2019, 21:22:56 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!