Author Topic: Подлезите  (Read 66019 times)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Re: Подлезите
« Reply #80 on: 24.08.2011, 11:29:29 »
Само като гледам снимките и веднага в съзнанието ми изникват и още два подлеза с подобен изглед на метростания Сливница под бул. Европа и на метростанция Вардар. Кажете ми как моженещо, за което са дадени толкова пари и е замислено да улесни толкова много хора да се остави да потъне в такава безумна помия!!!
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #81 on: 24.08.2011, 11:30:36 »

На тези две снимки се виждат две машини, разположени точно до входовете/изходите на подлеза. Нямам никаква идея какво е предназначението им, някой да сподели? :blush2:
Иначе за частта от към гарата май всичко си е както беше и преди 10-12 години. Напълно нормално е, че те е дострашало да влизаш там. Не вярвам някой нормален да се завре долу, особено сам.

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #82 on: 24.08.2011, 11:31:55 »
Това са асансьори за инвалидни колички. Същите имаше и пред министерския съвет преди да затворят подлеза за ремонта. Има ги е в сградата на Столична община...
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #83 on: 24.08.2011, 13:35:45 »
Владо, според мен спокойно можеш да пратиш сигнал на Господари на ефира, те доста репортажи правиха за този подлез. Не може да се оставят така нещата наполовина недоправени :taz:

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #84 on: 24.08.2011, 13:38:46 »
Не бъдете груби и след 4 години за следващите избори трябва да има какво да се направи. Неможе всичко наведнъж.

Offline Vlado

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 24.08.2011, 22:26:58 »
Владо, според мен спокойно можеш да пратиш сигнал на Господари на ефира, те доста репортажи правиха за този подлез. Не може да се оставят така нещата наполовина недоправени :taz:
Пратих тези снимки на БТВ за "Бай Ганьо европеец", но "ни вопъл, ни стон, ни лаф, ни челаф".
Но това с "Господари на ефира" е идея!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 25.08.2011, 09:57:33 »
От БНТ, бТВ и Нова не очаквай да реагират, много пъти съм им писал за проблемите на градския транспорт, но без резултат. Те са навързани с рекламния октопод, той с партиите, а те със "спонсорите" (ЦГМ) :/

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 22.04.2012, 13:38:45 »
Малко снимки от подлеза при НДК. Извинявам се за лошото качество, но снимах с телефона :(

Надежата умира последна........... Люлин - никога :)

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #88 on: 22.04.2012, 14:39:20 »
Като гледам протеклите тавани ако не се изкърти настилката отгоре и не се положи нова хидроизолация този ремонт ще е поредния "срам за майстора". Нагледахме се на такива "ремонти" напоследък.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #89 on: 22.04.2012, 19:41:12 »
От тия квадрати какви хубави кашпи за цветя стават...  :D
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 22.04.2012, 22:50:46 »
Понеже тук е мястото за въпроса,който искам да задам по отношение подлезите в нашата столица та подлеза на Централна гара ще бъде ли ремонтиран преди пускането на 2-рия метродиаметър,както сега се започна с подлеза на НДК? Говори ли се нещо за това,защото както знаете доста репортажи се направиха за това какво представлява подлеза след ремонта му през 2003г.как е изглеждал преди и как изглежда сега.А както знаете и там ще има метростанция.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #91 on: 22.04.2012, 23:09:27 »
Това, което аз лично знам до момента е следното:
Подлезът откъм автогарата се обновява в момента.
Подлезът с Ротондата пред сградата на жп гарата е собственост на общината. Той най-вероятно ще бъде предаден на НКЖИ, които ще го обновят заедно с ремонта на гарата. В замяна на това, най-вероятно, общината ще получи гара Пионер и земите в района от НКЖИ.
Та отговорът на въпросът ти е - НЕ. Ще се обнови около 2014 г.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #92 on: 23.04.2012, 01:46:42 »
Че той подлеза на Централна гара си е един от най-модерните в София, заедно с прилежащите му спирки. Използвани са хубави материали като минипаважа, плоскостите на тавана, направени са фонтани, водна каскада, ефектно осветление(за съжаление част от него не работи) и над подлеза модерни стъклени спирки. Аз не се сещам за друг подлез направен така, освен новите около метрото.

Ама не сте виждали какво представлява подлеза на Ботевградско шосе, при автостанция Изток. Вътре осветление почти или даже на 100% няма, всичко е опикано, а също изглежда наскоро да е бил ремонтиран, макар вече почти да не му личи. Естествено, заради състоянието му 95% от пътниците, прекачващи се от трамвая на 12, 117, 118 и 119 и тн. претичват отгоре през булеварда, а малцината минали отдолу притичват набързо, то и нищо не се вижда отдолу. То и зад будката на диспечарите всичко е заринато с боклуци, ама това е вече друга тема. Абе въобще този подлез се ползва повече за клозет, защото явно на автостанцията няма.

Подлеза, където обръщат трамваите(22-ра линия) според една приятелка също е зле, тя не знаела къде точно да слезе за Изток и трамвая я откарал в подлеза, но тя си останала вътре докато се върне пак обратно горе, вместо да слезе там, че било страшно. То всъщност въобще вътре в този подлез има ли спирка, или само обръщат вътре? Ако има представям си като гледам какво има над подлеза, какво е състоянието на въпросната спирка ако има такава вътре.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #93 on: 23.04.2012, 08:15:54 »
1.Че той подлеза на Централна гара си е един от най-модерните в София, заедно с прилежащите му спирки. Използвани са хубави материали като минипаважа, плоскостите на тавана, направени са фонтани, водна каскада, ефектно осветление(за съжаление част от него не работи) и над подлеза модерни стъклени спирки. Аз не се сещам за друг подлез направен така, освен новите около метрото.

2.Ама не сте виждали какво представлява подлеза на Ботевградско шосе, при автостанция Изток. Вътре осветление почти или даже на 100% няма, всичко е опикано, а също изглежда наскоро да е бил ремонтиран, макар вече почти да не му личи. Естествено, заради състоянието му 95% от пътниците, прекачващи се от трамвая на 12, 117, 118 и 119 и тн. претичват отгоре през булеварда, а малцината минали отдолу притичват набързо, то и нищо не се вижда отдолу. То и зад будката на диспечарите всичко е заринато с боклуци, ама това е вече друга тема. Абе въобще този подлез се ползва повече за клозет, защото явно на автостанцията няма.

3.Подлеза, където обръщат трамваите(22-ра линия) според една приятелка също е зле, тя не знаела къде точно да слезе за Изток и трамвая я откарал в подлеза, но тя си останала вътре докато се върне пак обратно горе, вместо да слезе там, че било страшно. То всъщност въобще вътре в този подлез има ли спирка, или само обръщат вътре? Ако има представям си като гледам какво има над подлеза, какво е състоянието на въпросната спирка ако има такава вътре.

1. Те му направиха хубав ремонт преди години, заедно с построяването на новата модерна автогара, но сега вътре положението е по-зле от преди 2003, когато вътре бяха лампите цици и въпреки смрадта беше оживено и се продаваха много пиратски стоки и стоки със съмнителен произход и беше по осветено с тези "силиконови" лампи. Имаше много народ, но пак миришеше и беше мръсно и пак имаше постоянно живееши там. Отгоре беше по-лошо, но и последните години пак е зле заради скъсаните сутиени на Софиански и защото няма и горе добро осветление> Изводът е да се изчисти подлеза първоначално и да се сложи осветление вътре в него, да има денонощна охрана и да се възстановят счупените витрини, ще заприлича както беше в преиода 2003-2009, тогава поне беше чист, дори и да няма магазини.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #94 on: 23.04.2012, 08:18:11 »
2. На ботевградско определено трябва да се оправят подлезите защото скоро и та тях им беше правен ремонт, дори имаше и охрана вътре, мисля някъде около 2001 по управлението ма Софиански. Същото беше и с подлеза при 18 поликлиника след гарата.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #95 on: 23.04.2012, 08:21:49 »
3. В тунела е трябвало някога да има спирка, но няма там само обръщат трамваите. Хубаво е ако горе се изгради една от бъдещите буферни автогари и в близост има и станция на МД 3, примерно до Родата и там се направи и буферен паркинг, като на станция Цариградско. то и сега може да се изгради защото с 22 за 15 мин е до идеалния център, а от там може да върви сито или микробусче до Т2.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 23.04.2012, 11:46:59 »
Че той подлеза на Централна гара си е един от най-модерните в София, заедно с прилежащите му спирки.
Иво, хайде стига глупости, всяко нещо си има граници! Подлезът на Централна гара е гнусен даже и за стандартите на клошар. При всички случаи пускането на метростанцията би трябвало да го съживи, но в темата за Централна гара беше цитиран източник, според който изграждането на метростанцията, ремонтът на Централна гара и ремонтът на подлеза са три несвързани (уви) проекта. И докато първият е пред завършване, вторият е пред стартиране, за подлеза+ротондата засега - ни вест, ни кост (за разлика от колегата му пред НДК).

За подземното обръщало на ТМ22 има идея да бъде включено в МД3, а трамваят да бъде продължен до Враждебна. Но всичко това е още доста сурово и в доста неопределено бъдеще.

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #97 on: 24.04.2012, 10:08:35 »
Благуне, прави разлика между гнусен заради неподдържаност и мръсотия и гнусен заради недостроеност, калпаво изпълнение, липсващи изпотрошени плочки и т.н. Подлезът на Централна гара според мен най-вече има нужда от почистване и осветление + изолиране на излишните галерии. Останалото е в добро състояние като материали и дизайн, но откакто е направен е зарязан на произвола на пикаещите, хвърлящите боклуци и вандалстващите. Т.е. няма нужда от основен ремонт и реконструкция, а от възстановяване до вида след предния ремонт.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 24.04.2012, 11:55:44 »
Така е, не виждам смисъл да се ремонтира нещо отново, което е модернизирано само преди няколко години с чисто нови, модерни материали и са вложени доста пари в него. Това си е един напълно модерен европейски подлез, както се спомена просто трябва да се постегне малко и да се изчисти, да заработят асансьорите, водната каскада, да се оправи осветлението и ще стане супер.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #99 on: 24.04.2012, 17:12:37 »
Нуждата от ремонт не е чак толкова осезаема колкото тази от основно измиване и осветление.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите