Author Topic: Подлезите  (Read 66016 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Подлезите
« Reply #20 on: 05.04.2010, 19:37:31 »
Ами какво да кажем за подлезите на Централна гара, които са тотално занемарени? За тях пряко отговорна е общината!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 05.04.2010, 19:41:51 »
Да на централна гара е трагедия. на България също се рушат,макар че има охрана.На Ручей в скоро време ще падне тавана.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #22 on: 05.04.2010, 21:19:27 »
На България и Гешов махнаха камерите преди около 2-3 седмици, вече няма и охрана в будката. Нощно време си е много страшно.

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.hmsu.org
« Reply #23 on: 05.04.2010, 22:25:13 »
Подлезите на България са доста по добре отколкото бяха преди. Когато бях малък си спомням че един път ми се наложи да мина от подлезна на България и Т. Каблешков, и вътре живееше поне едно циганско семейство, целият под беше застлан с какви ли не боклуци вкл. стъклена вата, както и зацапан с фекалии. Да ти настръхне косата. За в момента си мисля че най ужасяващите са на Подуенската гара, и румънското посолство. Този на централна просто го считам за безапелационнен лидер който не може да се измести.
ЗА ПО ДОБЪР ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #24 on: 05.04.2010, 22:38:43 »
За Подуене съм съгласен, избягвам да го използвам, въпреки че и преминаването отгоре е много опасно, дори повече.

За този на Румънското обаче съм учуден, последният път, когато минах оттам, не ми направи лошо впечатление. Магазинчетата, който се помещават в подлеза, функционират ли още??

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 05.04.2010, 22:43:05 »
За румънското не знам, но подлезът при автостанция Изток е нещо като филм на ужасите. Нормално е всички хора там да притичват отгоре :D

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #26 on: 05.04.2010, 22:46:55 »
На румънското да има макс 1-2 магазина + будка за охрана която последния път като минах беше празна, а останалите магазини са в окаяно състояние.

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 05.04.2010, 23:00:43 »
Тука в Хаджията от както няма охрана в подлеза до Шел стана страшно. Трошат лампите, кабинката на пазача е строшена и т.н. А подлеза беше в отлично състояние.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #28 on: 05.04.2010, 23:55:11 »
Последно в събота при Румънското имаше поне 4-5 магазина, пълни със стока. Този при Черковна е без наематели.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #29 on: 06.04.2010, 01:12:33 »
Подлезите на България са доста по добре отколкото бяха преди. Когато бях малък си спомням че един път ми се наложи да мина от подлезна на България и Т. Каблешков, и вътре живееше поне едно циганско семейство, целият под беше застлан с какви ли не боклуци вкл. стъклена вата, както и зацапан с фекалии.

Той пак е тръгнал натам тоя подлез.. пак по България поне доскоро имаше охрана. То в самия център има някакви потресаващи подлези, вкл. под Васил Левски и Витоша.. е не са чак каквото описвате, но аз определено не бих стъпил там.

Подлезът който е на -2 ниво (под трамвайните линии) в тунела под НДК, дори не знам дали е проходим, винаги ми е изглеждал като БЕЗДНАТА  :D

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #30 on: 06.04.2010, 10:33:43 »
За подлеза на Румънско посолство наистина не е първо качество, но пък аз лично не виждам и нищо притеснително или плашещо в него. По стълбите на места имаше поразместени, а също така и липсваха 2 лампи в единия ръкав, който излиза на Шипченски проход на отсрещната на Румънското посолство страна. Като цяло обаче си има и хора вътре и някое друго магазинче, според мен не е опасен. Съвсем различно е положението с тези двата на Гара Подуене. Там наистина е неразумно да се премине през тях. Този от към Слатина от край време е неизползваем. Там се подвизават клошари, съвсем пропаднали наркомани с цел да джобят някоя заблудена жертва влязла там, отделно кучета и още какво ли не особено в широката му част при гарата. Отделно вътре до преди 5-6 години, когато за последно съм влизал, имаше толкова много боклук и човешки отпадъчен материал, че решат ли да го съживяват, което не ми се струва реално, ще трябва със самосвали да изкарват от там, а миризмата ще се носи сигурно поне още 3 месеца. Лошото е че този подлез би могъл да върши добра работа, тъй като не малко ученици от близко стоящото 23 СОУ пътуват с ТМ22 и сега както и преди всички те пресичат през пътното платно, а там постоянно е натоварено и определено е опасно за пресичащите, особено по-малките ученици. Подлезът от другата страна на кръстовището, от както спря да бъде охраняван също стана препоръчително да не се влиза. Осветление никакво, в предвидените за магазини помещения май са се настанили отново съмнителни типове, даже наскоро на два пъти минах покрай изходите от горе, а от вътре се чуваха крясъци, от пияни хора, най-вероятно клошари и/или цигани настанили се вътре. Така че личната ми препоръка е в тези 2 подлеза да не се влиза за нищо. По добре внимателно през платното отгоре.    Съжалявам, че постингът стана толкова дълъг и неудобен за четене, но ми се щеше да поизбистря картината за тези 2 проблемни места.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 06.04.2010, 11:30:09 »
Подлезът който е на -2 ниво (под трамвайните линии) в тунела под НДК, дори не знам дали е проходим, винаги ми е изглеждал като БЕЗДНАТА  :D
Мисля, че го преградиха окончателно. Той си беше пълна безсмислица - след като на 1000 места в София пешеходците пресичат трамвайното трасе, на 1001-вото направиха подлез. Като студент минавах през него, само за да се возя на ескалатор.

Offline 3liano

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #32 on: 06.04.2010, 12:06:50 »
Светославе, този вторият за който говориш го ползвах редовно в периода 2003-2005 година и по онова време си беше осветен и охраняван. А уж Бойко имал твърда ръка - но явно не е "строявал" заместник кметовете както трябва. Или беше зает да асфалтира Царигрладско и да се снима при откриването и строежа на метрото.

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #33 on: 06.04.2010, 12:12:26 »
Да, за този, при който се разделят 20 и 22 наистина преди беше осветен и охраняван. За това съм написал в горното си мнение от както спряха да го охраняват , а това е някъде от към година.
« Last Edit: 06.04.2010, 12:15:26 by Svetoslav »

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #34 on: 06.04.2010, 12:22:16 »
Мисля, че го преградиха окончателно. Той си беше пълна безсмислица - след като на 1000 места в София пешеходците пресичат трамвайното трасе, на 1001-вото направиха подлез. Като студент минавах през него, само за да се возя на ескалатор.
Не е затворен окончателно, докато работех на НДК едно от другите заведения си изхвърляше боклука там, и им написаха акт. Зарито е от боклуци, сещам се поне 2ма скитници дето спят там, а за това какво е върте по скоро не искам да знам....

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #35 on: 06.04.2010, 13:26:33 »
Не е затворен окончателно, докато работех на НДК едно от другите заведения си изхвърляше боклука там, и им написаха акт. Зарито е от боклуци, сещам се поне 2ма скитници дето спят там, а за това какво е върте по скоро не искам да знам....
Бяха покрити с метални плоскости, но разбирасе, те бяха изкъртени.

Подлезът от страната на 23-то училище не знам въобще някога да е влизал в експлоатация. От другата страна е измазан, има си парапети и т.н., но този е на гол бетон и никога не е довършван.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #36 on: 06.04.2010, 19:17:37 »
Този подлез има ли връзка с метростанцията?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #37 on: 06.04.2010, 19:43:10 »
Този подлез има ли връзка с метростанцията?
Сега подлезите в тунела на НДК трябва да са два. Западния доскоро беше базар Средец и ще бъде връзката с МС НДК, в момента в ремонт, а источният бяха тоалетни и в началото на 90-те имаше там тоалетни имного миришеше, но отгоре сложиха плоча при тунела на ндк, а в подлеза го заградиха, вътре имаше и неработещи ескалатори. А в началото на 90-те в базар Средец се влизаше само от градинката при НДК, а другото пространство май беше затворено или бяха тоалетни.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #38 on: 07.04.2010, 13:27:28 »
Този подлез е входът към метростанцията.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #39 on: 23.07.2010, 11:00:35 »
Публикувам една статия от днес, публикувана във виртуалния пресцентър на Столична Община относно връщането на охраната в софийските подлези:

Столицата прехвърли охраната на подлезите на полицията

Полицията да охранява пешеходните подлези на територията на Столична община от 1 август. За това ще преговаря кметът Йорданка Фандъкова с МВР, решиха вчера общинските съветници. След като бъде договорена охраната, общината ще поеме управлението на всички 82 подлези, включително и тези към метростанциите. Така подлезите вече няма да се управляват и пазят от общинската охранителна фирма "Егида", която от години е в тежко финансово състояние. Същото важи и за голяма част от подопечните й обекти.

"Възможно е да се създаде общинско предприятие, което да стопанисва всички подлези, и приходите от тях да влизат директно в общината. В момента се търси най-добрият вариант за стопанисване", коментираха от общината.

За свободните в момента търговски помещения в подлезите съответните районни кметове ще трябва да организират конкурси за отдаване под наем, решиха още съветниците. На "Егида" се позволява да удължи договорите си за наем до края на септември. Повечето от договорите на общинските охранители изтекоха през юни. Според справката на общината търговските обекти в подлезите, които се стопанисват от "Егида", са 265. До края на септември трябва да се изготви анализ за стопанисването на обектите.

Вестник "Сега", 23.07.2010 г., стр. 5

Също така тази тема засяга само подлезите в София, така че предлагам някой от модераторите да я премести от раздела "Разни" в раздела "Софийската инфраструктура".