Author Topic: Подлезите  (Read 66020 times)

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Подлезите
« Reply #40 on: 06.01.2011, 22:35:31 »
Ще вдигна тази заровена тема - от вчера подлезът на Ц.гара е добре осветен :fan:.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #41 on: 06.01.2011, 22:49:48 »
Ще вдигна тази заровена тема - от вчера подлезът на Ц.гара е добре осветен :fan:.
Той одавна е осветен. Осветиха го след репортаж на "Господари на ефира". ;)

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #42 on: 06.01.2011, 23:04:04 »
Редовно минавам през него и големите луминисцентни лампи, които забелязах по пътеката за бул.Хр. Ботев, доскоро ги нямаше. Там си беше мрак.

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #43 on: 06.01.2011, 23:46:42 »
От месец и нещо насам ми прави впечатление, че подлезът под светофара на "Опълченска" и "Мария Луиза"  прогресивно се изоставя. В началото спряха електричеството за седмица-две, послеле го пуснаха за малко, сега отново не работи. В същото време се поставиха пешеходни светофари на двата булеварда и се положи маркировка.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #44 on: 07.01.2011, 00:41:48 »
От месец и нещо насам ми прави впечатление, че подлезът под светофара на "Опълченска" и "Мария Луиза"  прогресивно се изоставя. В началото спряха електричеството за седмица-две, послеле го пуснаха за малко, сега отново не работи. В същото време се поставиха пешеходни светофари на двата булеварда и се положи маркировка.
За този подлез също имаше репортаж в Господари на ефира, чакаме развитие  ;)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #45 on: 07.01.2011, 04:19:09 »
Него няма ли да го оправят сега за метрото? Вероятно затова е и пешеходната пътека. Да го изоставят и да не го поддържат ОК, ама чак съществуващ подлез да заменят със светофар... ;)

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #46 on: 07.01.2011, 11:19:36 »
Него няма ли да го оправят сега за метрото? Вероятно затова е и пешеходната пътека. Да го изоставят и да не го поддържат ОК, ама чак съществуващ подлез да заменят със светофар... ;)
Мисля, че там сложиха светофарите след инцидента с един трамвай и някаква баба. То така и така всички пресичат отгоре, сега просто няма да има възможности за инциденти с тези светофари.

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #47 on: 07.01.2011, 11:37:59 »
Докато беше осветен се използваше от доста хора, малко бяха онези, които спринтираха през платната...Дано наистина занемаряването да е във връзка с метрото, иначе ще е просто поредният абсурд.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 07.01.2011, 15:06:00 »
Мисля, че там сложиха светофарите след инцидента с един трамвай и някаква баба. То така и така всички пресичат отгоре, сега просто няма да има възможности за инциденти с тези светофари.
Еми, защо ли не направиха така и на Цариградско, а опънаха допълнителна ограда на Плиска!?!?!  ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #49 on: 07.01.2011, 15:33:49 »
Явно от общината толерират нарушителите, щом подлеза го изоставят и правят специално заради тези хорица светофар. >:(
Дано, да е временен светофар, поставен заради метрото.  :)

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #50 on: 07.01.2011, 23:19:55 »
На мен на светофари ми е по - удобно.  :P
Другите да се оправят както могат.  ;D

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #51 on: 08.01.2011, 04:52:46 »
Очаквайте с новия бюджет на общината и полицията й чудеса през новата 2011 г.
------------------------

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 08.01.2011, 15:49:32 »
Очаквайте с новия бюджет на общината и полицията й чудеса през новата 2011 г.
???

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #53 on: 08.01.2011, 18:31:59 »
Кога се очаква да се ремонтират подлезите на НДК и този срещу музея "Земята и хората"? Сигурно месец преди откриването на съответните метростанции.

Неведнъж ми се е налагало да минавам през последния, но съм предпочитал да пресичам Черни връх с риск да ме отнесат.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #54 on: 08.01.2011, 18:34:57 »
Няма страшно, аз много пъти съм минавал през него. Сигурно ще затворят подлезите когато започне ремонтирането им. Обаче при този на Земята и хората основен ремонт е крайно належащ. За НДК, са започнали някакъв ремонт, съдя от това което се вижда при бившия магазин на "Балто". Там където беше ескалатора за базара под тунела на трамвая.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 08.01.2011, 19:26:42 »
НДК-Хемус вече са на архитектурно оформление и дано отворят подлезите преди 2012/13. Скоро четох, виц ли беше, как някаква подарила на мъжа си сезонен билет за мачовете на Юнайтед, но понеже идеята била за коледен подарък, му го дала тогава и той пропуснал половината сезон... Тъпо ще е, строящите се вестибюли все ще ги заградят. Иначе, лошото е, че метро-подлезите продължават да ги заключват с метрото и нощем трябва да се пресича по друг начин, без да има адекватна възможност за това.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #56 on: 08.01.2011, 20:13:29 »
То не се знае дали е за добро, или за лошо. Защото пък така подлезите няма да стават арена на малките изродчета с маркери.

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #57 on: 10.01.2011, 13:50:34 »
Новина от виртуалния пресцентър на Столична община за инцидент в един от подлезите, която е публикувана днес, но самата статия е от 8 януари:

Обраха капаци на шахтите в подлез, старица пропадна

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Възрастна жена пропадна до кръста в зейнала шахта, посред бял^ден в подлеза на ул. „Загоре" в София. За инцидента, станал на Йордановден, алармира вчера в редакцията на „24 часа" Мария Кавлакова. "В подлеза има рампа за велосипедисти и майки с колички. През него всеки ден минават много хора, за да стигнат до Борисовата градина. Вандали обаче са задигнали капаците на шахтите, които са точно в края на рампите. Проблемът е, че в подлеза от години няма и ток. Така майка ми пропадна до кръста в една от тях. Слава богу, че се размина само с уплаха, но ако беше станало с някое дете?", пита Кавлакова.

Жената сигнализирала район „Средец". От кметството й обяснили, че вече няколко пъти са искали средства от Голяма община за ремонт, но нямало пари. От Столичната община обясниха, че тази година районните кметства ще получат повече средства за поддръжка и ремонт на шахтите. През 2010 г. са възстановени 341 капаци на шахти и 200 решетки. Всеки откраднат капак струвал между 60 и 80 лв.

08.01.2011 г., вестник "24 часа", стр. 4

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #58 on: 06.04.2011, 22:47:16 »
Подлезът на Подуене придобива вид

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #59 on: 07.04.2011, 00:18:14 »
А другият подлез, откъм Мадрид, дали ще го ремонтират?