Тук говорим само за дизайна, а именно за това, че на "официалната" табела има само два числа, а липсват направленията, които са важна информация за хората.
Тук претендираш, че табелата има малко информация.
Шрифтът е толкова малък и толкова много информация са се опитали да набият на тия табели, че НЕ СЕ ЧЕТЕ! Дори за хората с добро зрение е трудно. А какво остава за останалите.
Само няколко минути по-рано пък претендираш за точно обратното - че табелите са с много информация и хората трудно ги четат. Кое от двете застъпваш или просто ей така се заяждаш?
И двете ми оплаквания са напълно релевантни.
В първия случай става дума за чисто нова табела, която е монтирана съвсем скоро във връзка с пускането на линия 3. Като такава можеше да бъде проектирана по съвсем друг начин (евентуално с други, по-големи размери), така че да съдържа допълнителна и важна информация като например направленията (които са поставени допълнително от касиерите).
Във втория случай става дума за стара табела, чието съдържание е променено без да се сменя самата табела. В този случай Спаси София се оправдават, че от Метрополитен много държат на табелите. Очевидно станция Софийския университет за десетина година е добила статут на паметник на културата и затова не можем да променяме нищо по нея...
А дори и да е вярно това, че от Метрополитен не искат да подменят табелата с нова и по-голяма, тогава спасителите трябваше да преценят така дизайна, че информацията да е максимално видима дори и за хора с леки зрителни нарушения, което автоматично означава по-малко информация на ограничената площ. Но това само в случаите, когато табелите са малки, и ако наистина няма възможност за подмяна с по-големи.
Иначе, като цяло аз съм за големи табели с много полезна информация върху тях, която е добре аранжирана в контрастни сегменти според вида на информацията.