Author Topic: Оповестяване в метрото - табели, озвучаване, схеми  (Read 302217 times)

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Kaiser Kar
напълно си прав, но все пак в Метрополитен едва ли работят фиолози, и едва ли някой го изисква.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

-Пътниците да се държат на за приспособените за това  места във вагоните[/color]

Аз това изречение не го разбирам. Два предлога един до друг?!  :eek:   Освен това "местата"  могат да бъдат по-скоро "обособени" отколкото "приспособени.  И за какво, аджеба, се държи пътника? Янко?

-пътниците да стоят на обособените за целта места във вагоните

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile

Употребата на възвратни глаголи в неутрални форми звучи изключително тъпо и двусмислено - все едно да не облягаме нещо върху вратите или трябва да държим нещото за приспособените места...
Според мен пък е написано правилно, тъй като може някой по невнимание да си облегне багажа на вратите. Иначе наистина звучи малко странно, но все пак е наредба, а не художествен текст ;)

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Kaiser Kar
напълно си прав, но все пак в Метрополитен едва ли работят фиолози, и едва ли някой го изисква.
Това е пълна глупост!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile

Аз това изречение не го разбирам. Два предлога един до друг?!  :eek: 

Техническа грешка. Чудех се кой от двата е по-добре и съм забравил да изтрия :)
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Доста интересна снимка. Такова табло не си спомням да имаше, когато откриха отсечката през 2009.   :neznam:

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
На някого направило ли е впечатление, че по Линия 1 на броячите за времето до пристигане на следващи влакове долният ред е премахнат и вече отброява само до следващия влак, а не и до по-следващия?
Защо ли е направено това?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На някого направило ли е впечатление, че по Линия 1 на броячите за времето до пристигане на следващи влакове долният ред е премахнат и вече отброява само до следващия влак, а не и до по-следващия?
Защо ли е направено това?
Това е отпреди повече от месец. То е коментирано тук, както и официалната позиция на Метрополитен по въпроса: http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=2292.msg309071#msg309071

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Сменили си записа за станция "Цариградско шосе" и вече се съобщава името на станцията с пълното й название (Интер Експо Център - Цариградско шосе). Във влаковете, които са само до Младост-1 се съобщава, че е Младост-1 е крайна станция.  :)

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Прави ли ви впечатление че по новите станции все още няма схеми на маршрута. Имам предвид окачените съоръжения, на новите станции видях такава схема само на Хан Кубрат. Поне там където е възможно.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Днес след 20 часа навякъде електронните табла показваха 0 минути. След като слязох на Г. М. Димитров от един влак, който беше до Младост 1, се качих на следващия, който също ужким беше до Младост 1. Слязох на Младост 1 и след малко по звуковата уредба съобщиха, че все пак, влакът е до Цариградско шосе. По пътя към Младост 3, пък, почти спря, а после ускори бързо и като слязох на Младост 3, се позабави на станцията...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Вероятно е станало нещо и са излезли силно от разписание, поради което е показвало 0.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Между другото, в нощта на Нова година също табелите показваха нули, въпреки установения интервал от 20 минути.

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не следя редовно темата, не знам дали сте обърнали внимание на таблата. Аз ли нещо недовиждам или преди пишеше на ел.таблата кога ще дойде 1-ви влаки след него 2-ри влак? Вчера се загледах на станция  Младост и пишеше само 1-ви, а на 2-ри нямаше нищо, на другите станции забравих за погледна дали показва и 2-ри.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
От доста време показва само един влак

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Това е по решение на Братоев, защото бабите се оплаквали че се объркват и махнаха всички втори части на таблата, ако не се лъжа всяка от които купена за по около 500 лв.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това е по решение на Братоев, защото бабите се оплаквали че се объркват и махнаха всички втори части на таблата, ако не се лъжа всяка от които купена за по около 500 лв.
Дано се сетят догодина, когато направленията станат две, да вкарат в употреба втория ред.

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Е тогава бабите съвсем ще се шашнат. Няма начин. Иначе и сега може да има такова нещо и да показва кога ще дойде до Младост и кога до Цариградско.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Е тогава бабите съвсем ще се шашнат. Няма начин. Иначе и сега може да има такова нещо и да показва кога ще дойде до Младост и кога до Цариградско.
Сега едното направление се съдържа в другото и ако те изххвърлят на последната станция, просто вземаш следващия състав. А в бъдеще една грешка ще те отпрати към Дружба вместо към Младост-4.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Съгласен съм с Благун! След пускането на лъчовете до летището и Бизнес парка ще е крайно наложително таблата да показват кога ще дойде влак за аерогарата и кога до Младост 4. Всъщност и самите табла ще трябва да се променят и да не пише просто 1-ви и 2-ри влак, ами "Влак за летище София" след хх минути и "Влак за Бизнес парк" след хх минути или нещо подобно.

Друго което трябва да се направи според мен е и задната табела на състава да показва направлението към което отива влака, а не откъде идва, защото и сега виждам хора, които се бъркат.