И аз съм виждал хора, които минават през турникета за хартиени карти, без нищо направо си влизат и си пътуват. Е сега, можге наистина да имат хартиени карти, но 100% има и хора, които се качват без да си заплатят.
Иначе това за 30-те мин. е логично донякъде, предвид бързото пътуване с метрото, каква работа може да имаш повече от половин час? Най-дългите пътувания с прекачването са около 33-35 мин, точно се връзва във валидността на билета. Едва ли някой ако пътува от Младост до Лозенец ще пътува без прекачване около един час, то с 88 ще стигне 2 пъти по-бързо, освен ако не е запознат с маршрута и къде да се прекачи.
AGENT 006, и на моята карта има логото на ЦГМ, но интересно че като си я заредя за всички линии важи и за метрото. Уж за двете линии на метрото щеше да е около 35 лв, а пък за всички линии е 50лв, демек излиза че плащаш 35 лв. само за две линии, и още 15 за почти 100 линии, и градски и крайградски, че можеш да стигаш чак до съседните градчета. Дори хартиената карта ми важеше за метрото, минавах си без проблем. Сега мислех, че електронната ако искам за метрото трябва да дам отделно 35 лв, но се оказа че дори и така си важи. Това е супер надалавера, а тези които имат карта само за метрото са супер на загуба, защото не могат да ползват без доплащане никакъв довозващ транспорт. Като сложат и останалите билети ще им излезе доста солено, и май никой няма да си я купува тази карта само за двете линии.