Author Topic: Въпроси към администратори и модератори  (Read 434239 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Знаете ли, както каза Gordon, наистина някой теми са доста объркани. Защо не се помисли за отделен раздел в който могат да бъдат коментирани например автобусите и тролейбусите като цяло, технически характеристики около марки, модели и т.н. защото в момента е доста объркано - един иска да пита за типове двигатели и модели при Икарус, друг под него отговаря за кола в София, която отива на ремонт, което си е софийска информация, т.е. за софийската тема и така например не е особено уместно в нея да се пита за Ikarus C60 серията, защото ги няма в София например  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, съгласен съм. Много кофти става, когато има например някаква историческа информация или се пише, че марката е закупена от друга фирма, друг пита примерно за Икарус ЕАГ Е91, а веднага отдолу цъфне мнение, че не знам си коя софийска барака - например 2426, се е върнала от "много хубав" основен ремонт в Дупница и отново е на линия.
По рейс и по жена не се тича!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ще се присъединя към дискусията със следното: има теми, намиращи се в различни раздели, които се припокриват в голямата си част и се случва да се водят по няколко дискусии за едно и също събитие или новина ... Ще посоча пример: след едно от бомбастичните изказвания на арх. Диков, нещо за нови трасета - дискусии се водеха в (поне) три теми от различни раздели.
В този смисъл нека да се въведе някакъв ред ...

Да не говорим, че след "извинете за офф топика ..." се започва дискусия, нямаща нищо общо с темата ..., но за сметка на това си има отделна тема по този въпрос ...
« Last Edit: 30.09.2010, 16:03:31 by emm_1968 »
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Да, съгласен съм. Много кофти става, когато има например някаква историческа информация или се пише, че марката е закупена от друга фирма, друг пита примерно за Икарус ЕАГ Е91, а веднага отдолу цъфне мнение, че не знам си коя софийска барака - например 2426, се е върнала от "много хубав" основен ремонт в Дупница и отново е на линия.

Честно си казвам моето мнение - в темата Икарус очаквам и искам да се коментират само икарусите в София, а не да се пише за всякакви видове икаруси по света. Аналогично и за чавдар - аз влизам в темата Чавдар и очаквам да прочета нещио за 2603, 2610 или за наскоро бракуваните 269, 51, а изведнъж гледам снимки на някакви чавдари движили се преди 2-0 г. в някое военно поделение например.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Така е. В раздела Подвижен състав следва да става дума за подвижния състав в София. За останалите има раздели за транспорта в България и по света.
Но и нещата често се размиват. Например като става дума за очаквана доставка на нещо, обикновено почват догадки и се намесва това къде по света се движат евентуалните превозни средства.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Добре, да се съгласим с изписаното до тук и да кажем: Възможно ли е добавянето на два раздела например във форум История със заглавие Автобуси и друг - Тролейбуси. Така във въпросните раздели ще се говори чисто за историята, моделите на марката, въпроси, отговори и т.н. а темите във форум Подвижен Състав - Автобуси / Тролейбуси ще си останат само за тези в София - предимства - първо, всичко ще се отдели и ще е ясно - за историята и информация за марките и дискусии - в разделите в "История", за ПС в София и това, коя кола къде е ремонтирана - в сегашния раздел "Автобуси". Все пак, gtsofia е голям форум и мисля, че това ще спомогне за по-доброто разбиране на темите и правилната систематизация на информацията в тях.

ПП - Отделно на това, в раздела за другите градове се говори за другите градове като цяло. Аз имам впредвид просто тема за обсъждане на марките автобуси/тролейбуси. За трамваи и метро според мен няма нужда от раздел, тъй като такива има само в София и се обезсмисля създаването на дублиращи се теми/раздели. Най-добре би било да се пусне една анкета ЗА или ПРОТИВ са съфорумците на идеята, за да е справедливо :)
« Last Edit: 30.09.2010, 20:31:26 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Аз да кажа, че имах предвид, че разделите и подразделите са по-скоро твърде много, а не твърде малко, и затова ми е трудно да намеря конкретна тема.
Форумът е като много подредена къща - само домакинята знае къде какво е сложила :)

Offline iashu

• Маниак
    • View Profile
голяма бъркотия става с новините например- дискутираме нещо от месеци, години в някаква тема...появява се новина по темата и се слага в новини- после дискусията почва да се разкъсва на двете места

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Аз не разбирам, защо от темата "Кой какво слуша в момента" се трият песни, които са омразния от вас "поп-фолк".Все пак никой не ви кара да слушате това което се пише там.Поне на мен автоматично не ми се пускат автоматично песните в браузъра :angry:.Който го интересува поп-фолка - той да си гледа чалга песните.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Aз лично пък не знам за какво въобще е тази тема и какъв и е смисъла ама...

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
За колорит  :P

Неслучайно има раздел разни. Все пак форумът макар и специализиран не е професионален, така че и теми от ежедневието не са забранени, без да се стига до глупости и крайности. Теми извън основната насока има във всеки форум за сплотяване на форумната общност.
В крайна сметка на който му е интересно - чете или пише там, който не го интересува - пропуска и така...

Offline krzya

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Колеги, не е ли време да сверите часовника във форума. Вече преминахме на зимно часово време.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По принцип всеки може да си го редактира локално от профила. Но все пак съм го сменил глобално, така че би трябвало да ви излиза вече вярно.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Относно последната нова тема в ''Автобуси'' за ''Автобусни ремонти и авторемонтни фирми''.
Доста теми има натрупани в тази голяма тема, като някои от тях са изчерпани от по-нататъчни дискусии. Тяхното създаване е било продиктувано от конкретното събитие, което вече е отминало.
Струва ми се, че съцествуват и други, по-отдавна създадени теми, в които могат да се отразяват рамонтните деиности, както и по темите в самите марки. Според мене, с оглед на това, че съществува тема за ''Кента'' и още повече, че обект на разсъжденията е точно тя: предлагам, темата да бъде отключена и мненията от последната новосъздадена да се влеят в нея!  

P.S. Безспорен е факта, че след няколко мнения, особенно при срещуположни такива, винаги до някаква степен се получава някакво отклонение от същината на въпроса. 
« Last Edit: 13.11.2010, 22:59:01 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Настоявам за поне 2 седмици бан за Пепи. Наглостта и арогантното му поведение вече прекрачиха всякакви граници. Дайте му малко почивка, та да се научи на уважение към по-възрастните от него. Емо ако не се оплаче, аз ще го направя вместо него, тъй като последните му коментари, насочени към него показват и тотална липса на възпитание. Обясненията кое го е*ало и кое не го - въобще няма да ги коментирам.
Без коментар ще оставя и лъжливата информация, която споделя във форума, само за пример споменавам бракуването на 1603.

Ще очаквам в скоро време в тази тема отговор от висшестоящ човек във форумната йерархия дали ще бъдат предприети някакви действия по моя сигнал  :D

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Сигналите се подават чрез натискане на "Информирай модератор". При основателни такива се налагат наказания и когато станат повечко потребителя получава забрана за писане за известно време, а при рецидив - за постоянно.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Е, естествено като писах за 3712 в "Некадърни шофьори..." 2 пъти ще имаш нещо против мен. Както и единствен в момента защитаващ Карат С и разни шофьори говорещи по телефона и неизмили автобусите.

Мисля, че молбата на Knoxville е неоснователна. Но ако сте решили да ме накажете все ще си намерите кусур - форума си е на Dragon - той си го е свалял, инсталирал и пълнил с информация.

А и към Knoxville: Това, което правиш е изключително двулично, сети сам за какво говоря.
« Last Edit: 02.02.2011, 17:34:43 by pepi1997 »

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Пепи, мисля, че е време вече да се поспреш малко с острите изказвания, защото лазиш по нервите на доста народ. Такова поведение не се толерира, камо ли от някой тепърва влизащ в пубертета. Хормоните ти бушуват, бунтуваш се срещу неправдата на шофьорите, но не забравяй, че преди всичко си пътник. И сред шофьорите, и измежду пътниците си има мърша (трудно е да се каже къде е повече), но ролята ти на адвокат на ГТ нещо не ти отива, ама въобще. Затова по-добре се въздържай от нападки към колегите форумисти, защото нито си им на годините, нито на образованието, нито и на житейския опит ако щеш, а и това ти поведение няма да те доведе към добро (говоря по принцип в живота). Надявам се да вникнеш в смисъла на думите ми и да ги разбереш правилно.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Пепи, мисля, че е време вече да се поспреш малко с острите изказвания, защото лазиш по нервите на доста народ. Такова поведение не се толерира, камо ли от някой тепърва влизащ в пубертета. Хормоните ти бушуват, бунтуваш се срещу неправдата на шофьорите, но не забравяй, че преди всичко си пътник. И сред шофьорите, и измежду пътниците си има мърша (трудно е да се каже къде е повече), но ролята ти на адвокат на ГТ нещо не ти отива, ама въобще. Затова по-добре се въздържай от нападки към колегите форумисти, защото нито си им на годините, нито на образованието, нито и на житейския опит ако щеш, а и това ти поведение няма да те доведе към добро (говоря по принцип в живота). Надявам се да вникнеш в смисъла на думите ми и да ги разбереш правилно.

Съгласен съм с всички, които призовават Пепи към по-меки изказвания и не смятах да пиша по това, но в цитираното от мен мнение на 701 има текст (повдигнатото), който ме вкара в размисли. Размишлявайки се сетих и за други подобни мнения, които ме навеждат на мисълта, че този форум все повече става място за недоволни пътници на ГТ, отколкото за любители. Ако е така или е такава новата концепция на форума - нека се обяви официално и такива като мен да се махаме за да не пречим.
« Last Edit: 03.02.2011, 11:21:45 by emm_1968 »
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Форумът е място за изява на всеки който пожелае. Няма целенасочена политика, която да се спазва и да се знае, че е за пътници или любители. Всъщност любителите сме пътници. Нормално е да има новорегистрирани участници, които имат определени забележки към системата, къде основателни, къде не толкова е друг въпрос. Нравствена черта на българина като цяло е и да мрънка за неуредиците около него, но за положителните неща да мълчи, под предлог, че то е нормално да са такива. Форумът единствено не толерира враждебни, заядливи и тенденциозни изказвания, за което неведнъж е имало и гонени участници. Написано е, че тук отговор на оплаквания не може да се даде, но може да се повдигат определени проблеми. В крайна сметка градския транспорт е една услуга, която всеки ден ползват хиляди и при едно заинтересовано от развитието на градския транспорт ръководство би бил в огромна полза, т.к. из многото мнения и оплаквания се избистрят доста сериозни и аргументирани предложения.