Author Topic: Бисери  (Read 223548 times)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Re: Бисери
« Reply #520 on: 22.06.2011, 20:20:38 »
Аз се чудя как не се е подпалил някой нов автобус заради орязаните инсталации. за врати, СТОП бутони и т.н. Както и да е, да не разводняваме темата.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Online я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #521 on: 22.06.2011, 20:28:47 »
Просто ще изгори бушон, и толкоз, или ще изключи-автоматични са.
Спрете си просташките мнения !

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #522 on: 23.06.2011, 00:14:00 »
Извинете, но не можах да намеря отговор на въпроса си. От какво излиза характерното бучене, когато трамвая е спрял, а пантографа "пантографира" с ККМ

Това е Бисерът на бисерите!

Бъдещето на форума ...  :(
Това с тоя пантограф го направихте световен проблем. И какво като съм го написал? Човек не може да се изрази странно.

Offline emo88

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #523 on: 08.07.2011, 12:19:18 »
В темата за сравнение на двете трамвайни междурелсия:
И аз така мисля, това е форум, не комунизъм.
:D
И още един бисер, от същата тема, на същия потребител:
Ъ... какво стана с пратката?
:P

Offline emo88

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #524 on: 09.07.2011, 21:29:28 »
Търсех си в Гугъла поезия за Бургас, когато попаднах на тези стихове-бисери. Ето до какви словоизлияния води местния патриотизъм, когато излезе извън контрол:
Така сега във песните се пее,
че без Бургас Поморие бледнее,
Но в старо време край града Анхиало
село Бургас в колиби е живяло.

И още един цитат от интернет, пак в същия стил:
Несебър е на север от Бургас и е град прекрасен,
А Бургас е пълен с хора-свинска мас
Бургас мирише на отрова,
Бургас е пълен със скотове.

Несебър има история богата,
за която ни завиждат във Бургаса.
Стойте си в Бургаса тъп,
там туристите са кът!
За първи път виждам някой да сравнява хора със свинска мас  :D

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #525 on: 10.07.2011, 10:56:17 »
Търсех си в Гугъла поезия за Бургас, когато попаднах на тези стихове-бисери. Ето до какви словоизлияния води местния патриотизъм, когато излезе извън контрол:
Така сега във песните се пее,
че без Бургас Поморие бледнее,
Но в старо време край града Анхиало
село Бургас в колиби е живяло.
.Всъщност в това има известна доза истина.По времето на Византия, Анхиало всъщност е бил търговски център, а Бургас (наричан между другото Пиргос и Бургос) е било малко рибарско селище.

И още един цитат от интернет, пак в същия стил:
Несебър е на север от Бургас и е град прекрасен,
А Бургас е пълен с хора-свинска мас
Бургас мирише на отрова,
Бургас е пълен със скотове.

Вероятно се има предвид обгазяването от нефтозавода, а напоследък и от Кроношпан. Хич не е приятно да се събудиш в 5 сутринта и да те "лъхне приятно" миризма я на сяра я на обработена стърготина.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #526 on: 11.07.2011, 00:19:10 »
Обаче на вас бургазлиите май си е характерна черта да сте определено критични и взискателни към собстерния си град и повечето от вас не се изказват ласкаво за града си съвсем обратно на нас перничани :D :D А това за мен е съвсем незаслужено!Бургас има невероятнио благоприятния факт че се намира на морския бряг а морето винаги носи със себе си красота,спокойствие и романтика...Преди месец бях във Бургас и не можах да го позная след последното ми пребиваване там през 2007. За Бургас се работи и той се развива и разхубавява много по бързо от който и да е град на България в момента...

Offline 701

• View Profile
« Reply #527 on: 13.07.2011, 16:19:31 »
Всички трамваи с този номер са изключително бавни, стари, клатушкатщи се и имам чувството, че всеки момент ще се разпаднат. Понякога усещам и как нарочно забавят, за да хванат всички светофари (3) по бул. "България", което ми удължава пътя до офиса (на мен и на много други хора) с около 15 минути. Моля ви - или пуснете по-готини трамваи (а дано, ама надали), или им давайте зелена вълна, защото е истинско мъчение да се пътува в тях по тоя начин...
Трамваят е номер 7, а мнението е меко казано покъртително малоумно :D
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #528 on: 13.07.2011, 17:58:44 »
Обаче на вас бургазлиите май си е характерна черта да сте определено критични и взискателни към собстерния си град и повечето от вас не се изказват ласкаво за града си съвсем обратно на нас перничани :D :D А това за мен е съвсем незаслужено!Бургас има невероятнио благоприятния факт че се намира на морския бряг а морето винаги носи със себе си красота,спокойствие и романтика...Преди месец бях във Бургас и не можах да го позная след последното ми пребиваване там през 2007. За Бургас се работи и той се развива и разхубавява много по бързо от който и да е град на България в момента...
Въпреки че съм от Бугас съм на мнение, че в България има доста по-хубави градове от нашия и че бургазлии по начало си падат шовинисти по отношение на града си. Освен всичко това, мен ме дразни фактът, че понякога бургазлиите мислят за Поморие като за село( забелязал съм го при не един или двама познати). Затова и по-горе цитираните стихове са си напълно верни. Според мен Бургас се е превърнал в такъв голям град благодарение на индустриализацията и не може да се похвали с богата история( изключение прави древното селище Аква Калиде на Минералните бани, но за мен този район не е част от Бургас, по какъвто и начин да се твъри, че Банево и Ветрен са квартали на града).
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline snaipera

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #529 on: 14.07.2011, 10:09:51 »
'Търсим си жена за вечерта'

Offline emo88

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #530 on: 15.07.2011, 23:11:26 »

Offline balin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #531 on: 01.08.2011, 16:54:07 »
Ето един бисер, пуснат от Ялта тук във форума:
20 дни след поставянето на химическата тоалетна при Технополис-413 линия, вътре имаше 689 използувани презерватива- пълни с бебенца, сега няма, но кой Я чисти ?

Просто се напиках от смях като си го представих как влиза да проверява в тоалетната колко презерватива има. :D :D :D

Online я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #532 on: 01.08.2011, 22:06:20 »
Ето един бисер, пуснат от Ялта тук във форума:
20 дни след поставянето на химическата тоалетна при Технополис-413 линия, вътре имаше 689 използувани презерватива- пълни с бебенца, сега няма, но кой Я чисти ?

Просто се напиках от смях като си го представих как влиза да проверява в тоалетната колко презерватива има. :D :D :D
Да между курсовете имаме време и да броим ! Сега като отидеш там на колелото, и видиш колко тъмни-изсъхнали петна има-ще разбереш къде са били предните дясни гуми на автобусите.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #533 on: 02.08.2011, 20:58:01 »
Разговор между мен и полицай в подлеза на централна гара София през 1997 година;
Аз: Извинете как мога да стигна до трамвайната спирка (без да уточня за кой трамвай питам).
Той: Хм! С краката си. :D :D :D

Тогава обаче хич не ми беше до смях.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #534 on: 28.09.2011, 18:04:54 »
От форума на онаниращите на еталбонд (другия форум). Не се сдържах просто, коментар относно пода на перона на Хемус:  :neznam: :rev: :crazy: :help:
Значи за фугирането и за кривината на релсите коментар не вземам това е ясно че ще бъде направено и изправено разбира се не съм хахо че да се хващам за това !

Ами просто при редене на плочки и подови или стенни покривни елементи ОСОБЕНО В ОБЕКТИ ОТ ТАКОВА ВИСОКО НИВО е наложително преди да се престъпи към етап монтаж и полагане да се направят МНОГО ПРЕЦИЗНИ ПЛАНОВЕ ПРЕСМЯТАНИЯ И ИЗЧИСЛЕНИЯ на БАЗА НА КОИТО да започне и последващото полагане на настилката !!!

Тук е видно че особено планиране и изчисляване не е имало !

Вижда се че последователността на монтажа на различните видове елементи участвуващи в композицията не е била в реда и по начина по който е трябвало това да стане

Вижда се че във вида в който е осъществено това са се получили нежелателни и конструктивно неблагоприятни остатъчни ръбчета и ъгълчета за запълването на които са нужни малки остатъчни парчета материал които съответно в тази натоварена зона ще са със много краткотраен период на експлоатация и трайност така да се каже !

Още в допълнение се забелязва че реда и точността на подреждане и продължение на плочките от червената лента след жълтата е нарушен грубо загледайте се и ще видите !!!

И самото решение за удължаване на червените полоси зад жълтата ограничителна линия е също абсолютно ненужно и конструктивно нецелесъобразно, а още повече при условие че се получават такива нащърбвания по края, все пак за всеки е ясно че най големите механични натоварвания предизвикани от пътникопотока по пероните върху повърхностите ще са именно там в тези части, и тази част след жълтата линия е най целесъобразно да е от плътен гранитен ред плочи без подобни вмешателства !!!

Е решили са така да го изпълнят, ами след като са решили да са го изпълнили както трябва, а сега тия ръбчета ще са цели и замазани само за кратък период след откриването на станцията после ще се отчупят и ръба на перона ще е винаги нащърбен и в не добро козметично състояние ама какво да правиш това явно е нормално за повечето това е за съжаление !!!
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=84209174&postcount=2005

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #535 on: 28.09.2011, 21:26:23 »
Мдаа, следващият път, когато правя баня, шъ го викна тоя, да надзирава плочкаджията, нищо че не е "обект от национално значение"  :D
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #536 on: 05.10.2011, 09:36:09 »

П.С Благодаря ти за поправката дифиане,с ясното си съзнание че извършвам правописна грешка си връщам непълния член.Мое лично убеждение е че пълния член е най-голямото недоразумение в българския език и по моя лична инициатива аз съм го премахнал от собствения си речник и граматика.Смятам,че имам право на това.

Един смята писането с главни букви за ненужно, друг премахва пълния член. Какво да измисля аз, освен писане в лилаво?
Кирили и Методий ряпа да ядат, навъдили са се толкова много техни последователи. :taz:
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #537 on: 05.10.2011, 09:48:41 »
Българите сме ненадминати по това да не спазваме каквито и да е правила :/ Затова сме и на тоя хал...

Online я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #538 on: 05.10.2011, 12:28:41 »
Българите сме ненадминати по това да не спазваме каквито и да е правила :/ Затова сме и на тоя хал...
Абсолютно подкрепям, но се започва с правилата а се завършва със законите ! На всички нива.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #539 on: 05.10.2011, 15:57:15 »
Хахаха. Бях убеден,че ще тръгне коментар за това нещо.Не смятам да оправдавам възгледите си нито да споря без да виждам шанс за контруктивен диалог както в случая. Смятам че правото на форма на изразяване е основно и неприкосновено право и отсоявам възгледите си дори и вие да ги окачествявате като "бисери" което мен лично ме обижда. Няма да обяснявам поради какви доводи смятам повтарям пълния член за най-голямото недоразумение в модерния ни език защото дори и да го направя това не би се приело с присъщата сериозност намирайки становището ми в темата за бисерите . А повярвайте ми, имам причини и доводи които да да ме убедили в това така че да се превърне в лично мое лично дълбоко убеждение.То не ми е паднало от небето защото и мене са ме учили в училище на тъпото правило за поглога и допълнението съответно и аз до едно време съм го прилагал.

Във крайна сметка мисля че езиковата полиция като цяло и в частност в този форум са напълно излишни  - в кръжок по литературно писане ли сме ?? За какво сме се събрали - да си поправяме и натякваме грешките (не само правописните) ли ??  За какво е тази комуникационна агресия която непрекъснато струи из редовете на форума ? За задължение на живота си и морален ангажимент ли смята дифиан да поправя грешките на другите? И безгрешен ли е самия той че да си го позволява всекидневно по най-наглия и провокативен начин.

И да, дръзвам да нарушавам правилата когато ги смятам за безумно тъпи и лишени от смисъл.И в Иран е правило жените да нямат контакти с други мъже освен съпрузите им така че всичко е относително...
« Last Edit: 05.10.2011, 16:14:17 by freepigeon »