наскоро (около Коледа беше) чаках А85 на гарата, и до мен на спирката три "столичанки в повече" си говореха. Едната описа возенето си в тролей по следния начин: "Чуье ко ша ти кажа, аз са возих на идно такова, абе като автобус ама с антьени" 
Това далеч не е от сега.........Имам спомени поне за няколко такива случая...
1. На село, през далечната 1987-а година си говорим с една иначе много приятна леличка-комшийка, която скоро беше ходила при зълва си или сестрата на мъжа и, в Бургас. Попитах я дали в Бургас има от онези големите, съчленени автобуси и тя на свой ред попита: "Ама това не са ли тролейбуси?". Обясних и, че не са, рейсове са си......
2. Пак там, пак горе-долу по това време или май на следващата ваканция дядовци яко коментираха "В Петрово има тролеи..." А баш тогава ударно почнаха да идват и покриват курсовете от/за Сандански първите дставени на местния ДАП съчленени Чавдари В14-20, а и не знам коя ръка, доста използвани, вероятно бивши софийски Икаруси 280 от Петрич....
3. Пак по това време по училищата раздаваха едно богата и много хубаво илюстрирана книжка за обучение по безопасно движение и поведение на улицата, за 4ти, 5ти и 6ти клас, и братовчед ми, 4 години по-голям от мен, казваше на трамвая тролей, понеже "трамваят нямал жици, а тролеят имал", та му обяснявах, че това не са жици, а е пантограф...Практически в книжката нямаше нито една илюстрация на тролей, имаше само автобуси и трамваи.....Същият този братовчед твърдеше, че в Благоевград имало тролеи - били пътували от града до Покровник с тролей....Чак след разговор с негови съученици му стана ясно, че в Благоевград тролеи няма, а той е мислил съчленените Икаруси за тролеи.....
4. През 2007-а година бих шута в гъзището на една наперена счетоводителка от Скъпарна, уж по-голяма и по-умна от мен, която с не мога да опиша какъв ентусиазъм ми разказаше, как от там до Шумен било нормално да се стига с кола за няма и 20 минути, което практически е невъзможно, а ме питаше как да хване трамвай 8 до апартамента на братовчедка и в близост до Плиска (в действителност осмицата не беше трамвай, а тролей........). Иначе казваше "Тьез шьибаньи трольеи във Варнъ, по-добрье бьез тях, ьедьин път съм съ качьила на таквоз ньещо, трьи пътьи му паднахъ антьеньитье, и повьечье ньяма да съ качъ......."
5. Сетих се и още нещо....през 2010-та ми се наложи да разкарвам из София една приятелка на жена ми, живееща от години в Германия в следствие на брак с германец-пияндурник по сметка. Пътувахме с тролей шестица или седмица, вече не помня, но после разправяше на жена ми "Къчихме съ на ьедин автубус........"