Author Topic: Кражба на снимки от галерията на форума  (Read 65566 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ако кражбата на рисунката ми на ПЛЕВЕНСКИ тролейбус доведе до някаква промяна в цялостния батак в които е градът ни (в контраст на PR простотиите, които все още някак си измислят, за да замажат всичко), ще съм много щастлив..... (разбира се пиша с огромна ирония)

Уви, ситуацията с кражбата е просто пореден нагледен пример какво е положението, за тези, които имат очи и ум да го прозрат!

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
Не ги съдете - те са отчаяни. Няма балами, които да се вържат - цял ден в лудницата , за 1200 лв чисти , без почивки .Дори и да искат да им дадат повече - ня!

1200 са ако си ползваш почивките - между 8 и 11 дни месечно - ако ги работиш половината или колкото може (повече от 8 дни поред не са ме писали) - парите са повече... Отделно около 250-60 за храна и 100 бонус (ако нямаш глоби)...

И кандидати се намират, 2715 (У) излиза почти всеки ден... Някои пенсионирани колеги са получили предизвестия че ще ги освобождават...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
1200 лева чисто са много малко пари за такава отговорна професия в столицата! Единственото готино и зарибяващо е че ще караш модерен Соларис като на рисунката. Толкова пари, че и повече ще взимаш като касиер в Лидл например без да поемаш отговорност за човешки животи всеки ден и без да ставаш в 4 часа сутринта и да се прибираш посред нощ, отделно и ваучери за храна.

А тук говорим за в пъти по-отговорна и квалифицирана работа. За да дойдат качествени кандидати, млади които да се задържат аз го оценявам че парите трябва да са поне 1800-2000 чисто, както пише в обявата стартово, после като мине изпитателния срок и повече. Иначе ме съмнява колко ще поемат такава отговорна работа за 1200 лева, при положение че за тия пари можеш да работиш професии, не изискващи отговорности и квалификации.

А това " ще взимаш 2 000 лева ама ако не си ползваш почивките и отпуските"....не знам как да се коментира, що за живот ще водиш ако почти никога не почиваш и на ползваш отпуски. Така да отидеш почивката на планина, на природа, да излезеш с приятели. Каква файда ако взимаш 2 000 лева и работиш по 6 дена с 1 почивка що за качество на живот ще водиш тогава, и като станеш на 50-60 години вместо да си живееш живота като пенсионер ще си с 100 болежки и придружаващи заболявания от работа без почивки. Има си норми за работно време и почивки.
« Last Edit: 01.02.2021, 14:08:56 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Иначе ме съмнява колко ще поемат такава отговорна работа за 1200 лева, при положение че за тия пари можеш да работиш професии, не изискващи отговорности и квалификации.
Отговорността не е сред силните страни на нашата нация, така че това не е фактор в случая. А и за всеки влак си има пътници... и аз постоянно слушах колеги да се оплакват, че касиера в Лидл взима дори повече от тях (когато наистина беше така), а носи отговорност само да маркира правилно някоя зелка, но не съм забелязал много от тях да са отишли да маркират зелки в Лидл за повече пари и по-малка отговорност. Много показателна е реакцията на колега, когато друг беше осъден за 7-цифрена сума за причинени материални щети при катастрофа - беше много притеснен, че за своя грешка носи толкова голяма материална отговорност. Това, че при същата катастрофа имаше и загинал, за който също се търсеше отговорност, изобщо не му правеше впечатление.
А това " ще взимаш 2 000 лева ама ако не си ползваш почивките и отпуските"....не знам как да се коментира, що за живот ще водиш ако почти никога не почиваш и на ползваш отпуски.
Познавам много хора, които живеят, за да работят, а не обратното. Дори без да имат някакви големи разходи за живот, са готови да работят денонощно, за да вземат повече пари, които да изхарчат за глупости. Това са хора без хобита, без амбиции и без живот извън работата. Когато не са на работа, скучаят.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Лидъл та лидъл... държава, в която някакъв магазин става фактор в икономиката, а даже и се гордее с това, не е нормална държава.

Единственият плюс на тази обява е, че курсът е безплатен и дава възможност за започване веднага. Това е добър вариант за хора, които имат желание, но нямат пари и възможност да си заплатят курса. Парите са малко за млад човек, но работата си е "държавна" и сигурна, осигуровките са реални и т.н. Въпрос на личен избор. Ако приемат същата тактика и за назначаване на автобусни шофьори, биха си решили кадровия проблем поне временно.

В обявата обаче не пише за какъв срок се сключва договора, евентуално неустойки или цена на курса без договор ?

ПП - bdr43r е прав, има хора, които буквално живеят в повереното превозно средство и нямат личен живот. С това си лягат, с това стават. Не мислят за други неща. На такива хора почивка не им трябва - не че им харесва, но просто няма какво друго да правят.
« Last Edit: 01.02.2021, 15:31:13 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
Лидъл има в пъти повече персонал и оборот, освен това има биюта в цяла Европа.
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile

В обявата обаче не пише за какъв срок се сключва договора, евентуално неустойки или цена на курса без договор ?

Работа се започва след поне 3-4 месеца и още към 600 лв. за документи, смяна на сумпс, медицински...
Договора е за 3 години, неустойката мисля 2 000...
Има и хора, които работят почивки за да се отърват по-бързо от ипотечните си кредити, да помагат на закъсали близки и т.н. ...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Последно, кражба на фотографии или заплати обсъждаме?